Ketoletut mantelijauhoilla

Ketoletut mantelijauhoilla

Ketoletut valmistuvat vaivattomasti ja niihin saa mukavasti vaihtelua erilaisilla lisukkeilla, kuten hilloilla, siirapilla ja kermavaahdolla. Kyllä vain – nyt myös ketogeenista ruokavaliota noudattava voi nauttia lettujen perinteisistä makupareista, eli hilloista ja siirapista. Hyviksen valikoimiin saapui nimittäin juuri Good Goodin ketohillot sekä vaahterasiirapin makuinen makeutussiirappi, jotka yllättivät allekirjoittaneen positiivisesti heti ensimaistelulla. Varsinkin makeutussiirappi maistui erehdyttävästi perinteiseltä vaahterasiirapilta ja sopi täydellisesti näiden mantelijauhoista valmistettavien lettujen makupariksi.

Good Goodin hillot on makeutettu erytritolilla ja makeutussiirappi isomalto-oligosakkaridilla ja stevioliglykosideilla. Hillojen kaikki hiilihydraatit tulevat marjoista, ja makuvaihtoehtoina ovat mustikka, mansikka ja vadelma. Good Goodin valikoimista löytyy muuten myös muitakin hyviä tuotteita ketoilijalle, kuten eri makuiset steviauutteet sekä välipalaksi soveltuvat ketopatukat.

Vielä yksi ehdottomasti kokeilemisen arvoinen lisuke ketoletuille on Foodinin hittiuutuus Herkutella-hasselpähkinä-raakasuklaalevite. Herkutellasta on saatavilla kookossokerilla makeutettu versio sekä kalorittomalla erytritolilla makeutettu ketoversio. Hasselpähkinästä valmistettu herkku on monikäyttöinen: lettujen lisäksi se sopii myös vaikkapa kakkujen viimeistelyyn tai ihan vain sellaisenaan nautittavaksi.

HEP! Jos haluat oikaista lettujen valmistuksessa, kokeile Ketomo Foodin ohukaisjauhoseosta. Seoksesta valmistuu lettutaikina kädenkäänteessä, sillä seokseen tarvitsee lisätä ainoastaan kananmunat, voi sekä kerma. Yhdestä pakkauksesta valmistuu kaksi isoa tai 12 pientä lettua.

Ainesosat:
(reseptillä valmistuu 12 pikkulettua)
Lisukkeeksi esimerkiksi Good Goodin vaahterasiirapin makuista makeutussiirappia, Good Goodin ketohilloa, Herkutella-raakasuklaalevitettä, kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta.

Valmistusohje:
  1. Sekoita kananmuna, vesi ja tuorejuusto tehosekoittimessa ja lisää sekaan mantelijauho, leivinjauhe, vaniljajauhe, kaneli ja erytritoli. Anna taikinan levätä pari minuuttia.
  2. Kuumenna lettupannu tai paistinpannu keskilämmöllä. Jos käytät lettupannua, lisää jokaiseen lettukoloon pieni nokare voita ja täytä kolot taikinalla. Jos käytät tavallista pannua, lisää 4-5 nokaretta voita pannulle ja kaada 3-4 rkl taikinaa pannulle niin, että lettujen väliin jää tilaa. Letut leviävät hieman paistettaessa.
  3. Paista lettuja, kunnes taikinan pinnalle alkaa ilmestyä pieniä kuplia. Käännä letut ja jatka paistamista, kunnes letut ovat molemmilta puolilta kullanruskeita.
  4. Tarjoile letut esimerkiksi Good Goodin makeutussiirapin tai ketohillon ja kermavaahdon kera!

Tähän liittyvät tuotteet:

Ketogeeninen sitruunajuustokakku

Ketogeeninen avokado-suklaamousse

Näitä luetaan

Joulupavlova

Karpaloita ja marenkia!

Nautinnollinen kuplatee – trendijuoma, joka virkistää ja tukee ruoansulatusta

Kuplatee – helmeilevä, värikäs juoma, joka on valloittanut sosiaalisen median ja kahvilalistat ympäri maailmaa. Mutta mitä...

Helppo ja nopea gluteeniton omenapiirakka

Kauppiaan resepti helppoon, nopeaan ja gluteenittomaan omenapiirakkaan.

Muhkean mehevät, maidottomat ja vegaaniset jäätelökeksit

Ihanat jäätelökeksit sopivat maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon. Voit myös valmistaa pelkkää cashewjäätelöä ja tarjota sen sellaisenaan. Valmistukseen...

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat munkit ja tippaleivät valmistuvat gluteenittomien jauhojen...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta

Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia proteiinipitoisia kasvisruokia. Tiesitkö, että...

Gluteenittomat munkit

Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne maistuvat taatusti yhtä maukkailta...

Gluteenittomat tippaleivät

Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.

Ruokosokerista tehty sima

Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea helppo resepti blogistamme ja...

Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin

Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään uusi ilmiö, vaan perinteisen...

Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro

Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä luksusta, ja se pitää...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.