Ketoletut mantelijauhoilla

Ketoletut mantelijauhoilla

Heli Koskinen

Ketoletut valmistuvat vaivattomasti ja niihin saa mukavasti vaihtelua erilaisilla lisukkeilla, kuten hilloilla, siirapilla ja kermavaahdolla. Kyllä vain – nyt myös ketogeenista ruokavaliota noudattava voi nauttia lettujen perinteisistä makupareista, eli hilloista ja siirapista. Hyviksen valikoimiin saapui nimittäin juuri Good Goodin ketohillot sekä vaahterasiirapin makuinen makeutussiirappi, jotka yllättivät allekirjoittaneen positiivisesti heti ensimaistelulla. Varsinkin makeutussiirappi maistui erehdyttävästi perinteiseltä vaahterasiirapilta ja sopi täydellisesti näiden mantelijauhoista valmistettavien lettujen makupariksi.

Good Goodin hillot on makeutettu erytritolilla ja makeutussiirappi isomalto-oligosakkaridilla ja stevioliglykosideilla. Hillojen kaikki hiilihydraatit tulevat marjoista, ja makuvaihtoehtoina ovat mustikka, mansikka ja vadelma. Good Goodin valikoimista löytyy muuten myös muitakin hyviä tuotteita ketoilijalle, kuten eri makuiset steviauutteet sekä välipalaksi soveltuvat ketopatukat.

Vielä yksi ehdottomasti kokeilemisen arvoinen lisuke ketoletuille on Foodinin hittiuutuus Herkutella-hasselpähkinä-raakasuklaalevite. Herkutellasta on saatavilla kookossokerilla makeutettu versio sekä kalorittomalla erytritolilla makeutettu ketoversio. Hasselpähkinästä valmistettu herkku on monikäyttöinen: lettujen lisäksi se sopii myös vaikkapa kakkujen viimeistelyyn tai ihan vain sellaisenaan nautittavaksi.

HEP! Jos haluat oikaista lettujen valmistuksessa, kokeile Ketomo Foodin ohukaisjauhoseosta. Seoksesta valmistuu lettutaikina kädenkäänteessä, sillä seokseen tarvitsee lisätä ainoastaan kananmunat, voi sekä kerma. Yhdestä pakkauksesta valmistuu kaksi isoa tai 12 pientä lettua.

Ainesosat:
(reseptillä valmistuu 12 pikkulettua)
Lisukkeeksi esimerkiksi Good Goodin vaahterasiirapin makuista makeutussiirappia, Good Goodin ketohilloa, Herkutella-raakasuklaalevitettä, kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta.

Valmistusohje:
  1. Sekoita kananmuna, vesi ja tuorejuusto tehosekoittimessa ja lisää sekaan mantelijauho, leivinjauhe, vaniljajauhe, kaneli ja erytritoli. Anna taikinan levätä pari minuuttia.
  2. Kuumenna lettupannu tai paistinpannu keskilämmöllä. Jos käytät lettupannua, lisää jokaiseen lettukoloon pieni nokare voita ja täytä kolot taikinalla. Jos käytät tavallista pannua, lisää 4-5 nokaretta voita pannulle ja kaada 3-4 rkl taikinaa pannulle niin, että lettujen väliin jää tilaa. Letut leviävät hieman paistettaessa.
  3. Paista lettuja, kunnes taikinan pinnalle alkaa ilmestyä pieniä kuplia. Käännä letut ja jatka paistamista, kunnes letut ovat molemmilta puolilta kullanruskeita.
  4. Tarjoile letut esimerkiksi Good Goodin makeutussiirapin tai ketohillon ja kermavaahdon kera!

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Ketogeeninen sitruunajuustokakku

Seuraava artikkeli

Ketogeeninen avokado-suklaamousse

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: