Taatelikakku kuuluu jouluun siinä missä piparit, joulutortut ja glögikin. Tämän suklaisen taatelikakun inspiroi Foodinin ihana uutuustuote Herkutella-raakasuklaalevite, jota ainakin itse olin odottanut valikoimiimme kieli pitkällä. Herkutellasta on saatavilla kaksi versiota: kookossokerilla maustettu sekä erytritolilla maustettu keto-ruokavalioon sopiva versio. Meiltä Hyvikseltä Herkutellan ensimmäiset erät vietiin käsistä, joten moni muukin on tainnut olla näistä yhtä innoissaan kuin minä..!
Herkutella on monikäyttöinen herkku: sitä voi käyttää leivän päällä, aamiaispannareiden kylkiäisenä tai leivonnaisten ja jälkkäreiden viimeistelyssä – tai sitä voi nauttia ihan vaan sellaisenaan. Tässä reseptissä Herkutella toimii kakun viimeistelevänä kuorrutteena. Banaanista, taateleista ja kaakaosta rakentuva kakkupohja on superhelppo tehdä, eikä lisättyä sokeria tarvita. Kaneli antaa kakulle jouluisen säväyksen, ja kuorrutteen päälle ripoteltavat paahdetut hasselpähkinät syventävät Herkutellan herkullista makua entisestään. Nauti tämä kakku hyvän glögin kanssa!
Ainesosat
Kakkupohja
- 2 kypsää banaania
- 12 tuoretta taatelia
- 4 kananmunaa
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 maustemitta vanljajauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 50 g kookosöljyä
+ kookosöljyä vuoan voiteluun
Päälle
- ½ prk (n. 125 g) Foodin Herkutella -raakasuklaalevitettä
- esim. paahdettuja kokonaisia hasselpähkinöitä, kookoshiutaleita tai raakasuklaabanaanilastuja oman maun mukaan
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa 20 cm vuoka leivinpaperilla ja voitele reunat kookosöljyllä.
- Pilko banaani tehosekoittimeen ja lisää kananmunat ja taatelit, joista on poistettu kivet. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää loput ainekset ja jatka sekoittamista, kunnes seos on vaahtoutunut.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 20 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä täysin.
- Paahda kokonaisia hasselpähkinöitä kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan ja niiden kuori alkaa irrota. Varo kuitenkin polttamasta pähkinöitä. Kaada pähkinät talouspaperin päälle ja hiero pähkinöitä paperilla, kunnes loputkin kuoret irtoavat.
- Levitä jäähtyneen kakkupohjan päälle Herkutella-raakasuklaalevitettä ja lisää päälle paahdetut hasselpähkinät tai valitsemasi koristeet.