Jouluinen suklaa-taatelikakku Herkutella-raakasuklaalevitteestä

Gluteeniton suklaa-taatelikakku Foodinin Herkutella-raakasuklaalevitteestä

Taatelikakku kuuluu jouluun siinä missä piparit, joulutortut ja glögikin. Tämän suklaisen taatelikakun inspiroi Foodinin ihana uutuustuote Herkutella-raakasuklaalevite, jota ainakin itse olin odottanut valikoimiimme kieli pitkällä. Herkutellasta on saatavilla kaksi versiota: kookossokerilla maustettu sekä erytritolilla maustettu keto-ruokavalioon sopiva versio. Meiltä Hyvikseltä Herkutellan ensimmäiset erät vietiin käsistä, joten moni muukin on tainnut olla näistä yhtä innoissaan kuin minä..!

Herkutella on monikäyttöinen herkku: sitä voi käyttää leivän päällä, aamiaispannareiden kylkiäisenä tai leivonnaisten ja jälkkäreiden viimeistelyssä – tai sitä voi nauttia ihan vaan sellaisenaan. Tässä reseptissä Herkutella toimii kakun viimeistelevänä kuorrutteena. Banaanista, taateleista ja kaakaosta rakentuva kakkupohja on superhelppo tehdä, eikä lisättyä sokeria tarvita. Kaneli antaa kakulle jouluisen säväyksen, ja kuorrutteen päälle ripoteltavat paahdetut hasselpähkinät syventävät Herkutellan herkullista makua entisestään. Nauti tämä kakku hyvän glögin kanssa!

Ainesosat

Kakkupohja

+ kookosöljyä vuoan voiteluun

Päälle

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa 20 cm vuoka leivinpaperilla ja voitele reunat kookosöljyllä.
  2. Pilko banaani tehosekoittimeen ja lisää kananmunat ja taatelit, joista on poistettu kivet. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää loput ainekset ja jatka sekoittamista, kunnes seos on vaahtoutunut.
  3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 20 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä täysin.
  4. Paahda kokonaisia hasselpähkinöitä kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan ja niiden kuori alkaa irrota. Varo kuitenkin polttamasta pähkinöitä. Kaada pähkinät talouspaperin päälle ja hiero pähkinöitä paperilla, kunnes loputkin kuoret irtoavat.
  5. Levitä jäähtyneen kakkupohjan päälle Herkutella-raakasuklaalevitettä ja lisää päälle paahdetut hasselpähkinät tai valitsemasi koristeet.

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Gluteeniton mustikka-jogurttijuustokakku

Seuraava artikkeli

Ketogeeniset omena-saksanpähkinämuffinssit

Näitä luetaan

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta
Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia...
Gluteenittomat munkit
Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne...
Gluteenittomat tippaleivät
Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.
Ruokosokerista tehty sima
Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea...
Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin
Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään...
Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro
Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä...
Proteiiniletut kookosmannakastikkeella
Proteiiniletut sopivat mainiosti hieman kiireettömiin aamuihin. Ne sopivat vaikkapa aamutreenin jälkeen nautittavaksi,...
Chia-mustikkavanukas kookosmannasta
Chia-mustikkavanukas on erinomainen aamupala: paitsi että se sisältää vitamiineja, antioksidantteja ja muita...
Helppo soijasuikaleresepti: herkullinen curry soijasuikaleista
Soijasuikaleista syntyy helppoa ja täyttävää vegeruokaa käden käänteessä! Soyappetit Soijasuikaleet muistuttavat yllättävän...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.