Gluteeniton mustikka-jogurttijuustokakku

Gluteeniton mustikka-jogurttijuustokakku

Heli Koskinen

Mustikkasesonki on juuri nyt parhaimmillaan, ja tänä vuonna saadaan nauttia hyvästä mustikkasadosta. Pyrin loppukesästä hyödyntämään tuoreita mustikoita mahdollisimman paljon leivonnassa, sillä mikään ei voita tuoreen mustikan makua. Perinteisen mustikkapiirakan lisäksi käytän mustikkaa juustokakkujen pohjana, sillä maitotuotteet sopivat erinomaisesti tuoreen mustikan makupariksi.

Tämä gluteeniton mustikka-juustokakku on astetta kevyempi, ja se sopii mainiosti hiukan paremmaksi välipalaksi arkea piristämään – itse olen testannut tätä myös aamupalana. Kakku on makeutettu sokerin sijaan kevyesti hunajalla, jotta mustikoiden oma raikas maku ei peittyisi liikaa makeuden alle. Kakussa on käytetty maustamatonta luonnonjogurttia ja maitorahkaa, jotka pitävät kakun kokonaisenergiamäärän hieman matalampana (joukkoon tosin livahti myös purkki vispikermaa, ihan vain jotta kakkuun saisi pehmeämmän koostumuksen 😉). Keksien sijaan tämän kakun pohja valmistuu gluteenittomasta granolasta ja taateleista.

Ainesosat

Pohja

  • 2,5 dl gluteenitonta granolaa (esim. Pauluns)
  • 120 g pehmeitä taateleita

Täyte

  • 250 g mustikoita
  • 2 dl maustamatonta luonnonjogurttia
  • 250 g rasvatonta maitorahkaa
  • ½ dl hunajaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 5 liivatelehteä

Koristeluun
esim. tuoreita mustikoita, granolaa, Foodin raakasuklaacashewpähkinöitä, Biokian valkosuklaamustikoita ja kookoslastuja

Valmistusohje

  1. Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 20 cm) leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat öljyllä.
  2. Hienonna granola ja taatelit tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
  3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  4. Soseuta mustikat sauvasekoittimella ja ota 0,5 dl seoksesta sivuun. Lisää mustikkasoseeseen jogurtti, rahka, hunaja ja vaniljasokeri.
  5. Vaahdota vispikerma ja aseta sivuun.
  6. Kuumenna sivuun ottamasi mustikkasose liedellä. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan mustikkaseokseen. Kaada liivateseos ohuena nauhana mustikka-jogurtti-rahkaseokseen koko ajan vatkaten. Kääntele varovasti sekaan vaahdotettu vispikerma.
  7. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaappissa muutama tunti tai yön yli.
  8. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja nauti!

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Kimchinuudelit – helppo ja maukas arkiruoka kiireiselle

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: