Gluteeniton mustikka-jogurttijuustokakku

Gluteeniton mustikka-jogurttijuustokakku

Mustikkasesonki on juuri nyt parhaimmillaan, ja tänä vuonna saadaan nauttia hyvästä mustikkasadosta. Pyrin loppukesästä hyödyntämään tuoreita mustikoita mahdollisimman paljon leivonnassa, sillä mikään ei voita tuoreen mustikan makua. Perinteisen mustikkapiirakan lisäksi käytän mustikkaa juustokakkujen pohjana, sillä maitotuotteet sopivat erinomaisesti tuoreen mustikan makupariksi.

Tämä gluteeniton mustikka-juustokakku on astetta kevyempi, ja se sopii mainiosti hiukan paremmaksi välipalaksi arkea piristämään – itse olen testannut tätä myös aamupalana. Kakku on makeutettu sokerin sijaan kevyesti hunajalla, jotta mustikoiden oma raikas maku ei peittyisi liikaa makeuden alle. Kakussa on käytetty maustamatonta luonnonjogurttia ja maitorahkaa, jotka pitävät kakun kokonaisenergiamäärän hieman matalampana (joukkoon tosin livahti myös purkki vispikermaa, ihan vain jotta kakkuun saisi pehmeämmän koostumuksen 😉). Keksien sijaan tämän kakun pohja valmistuu gluteenittomasta granolasta ja taateleista.

Ainesosat

Pohja

  • 2,5 dl gluteenitonta granolaa (esim. Pauluns)
  • 120 g pehmeitä taateleita

Täyte

  • 250 g mustikoita
  • 2 dl maustamatonta luonnonjogurttia
  • 250 g rasvatonta maitorahkaa
  • ½ dl hunajaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 5 liivatelehteä

Koristeluun
esim. tuoreita mustikoita, granolaa, Foodin raakasuklaacashewpähkinöitä, Biokian valkosuklaamustikoita ja kookoslastuja

Valmistusohje

  1. Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 20 cm) leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat öljyllä.
  2. Hienonna granola ja taatelit tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
  3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  4. Soseuta mustikat sauvasekoittimella ja ota 0,5 dl seoksesta sivuun. Lisää mustikkasoseeseen jogurtti, rahka, hunaja ja vaniljasokeri.
  5. Vaahdota vispikerma ja aseta sivuun.
  6. Kuumenna sivuun ottamasi mustikkasose liedellä. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan mustikkaseokseen. Kaada liivateseos ohuena nauhana mustikka-jogurtti-rahkaseokseen koko ajan vatkaten. Kääntele varovasti sekaan vaahdotettu vispikerma.
  7. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaappissa muutama tunti tai yön yli.
  8. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja nauti!

Tähän liittyvät tuotteet:

Kimchinuudelit – helppo ja maukas arkiruoka kiireiselle

Gluteeniton suklaa-taatelikakku Foodinin Herkutella-raakasuklaalevitteestä

Näitä luetaan

Nautinnollinen kuplatee – trendijuoma, joka virkistää ja tukee ruoansulatusta

Kuplatee – helmeilevä, värikäs juoma, joka on valloittanut sosiaalisen median ja kahvilalistat ympäri maailmaa. Mutta mitä...

Helppo ja nopea gluteeniton omenapiirakka

Kauppiaan resepti helppoon, nopeaan ja gluteenittomaan omenapiirakkaan.

Muhkean mehevät, maidottomat ja vegaaniset jäätelökeksit

Ihanat jäätelökeksit sopivat maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon. Voit myös valmistaa pelkkää cashewjäätelöä ja tarjota sen sellaisenaan. Valmistukseen...

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat munkit ja tippaleivät valmistuvat gluteenittomien jauhojen...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta

Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia proteiinipitoisia kasvisruokia. Tiesitkö, että...

Gluteenittomat munkit

Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne maistuvat taatusti yhtä maukkailta...

Gluteenittomat tippaleivät

Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.

Ruokosokerista tehty sima

Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea helppo resepti blogistamme ja...

Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin

Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään uusi ilmiö, vaan perinteisen...

Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro

Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä luksusta, ja se pitää...

Proteiiniletut kookosmannakastikkeella

Proteiiniletut sopivat mainiosti hieman kiireettömiin aamuihin. Ne sopivat vaikkapa aamutreenin jälkeen nautittavaksi, sillä ruokaisat letut sisältävät...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.