Kokoelma: Lesitiini

Lesitiini emulgoi eli yhdistää rasvat ja veden

Lesitiini on fosfolipidi, joka toimii luontaisena emulgointiaineena. Sitä voi hyödyntää esimerkiksi smoothien tai raakasuklaan valmistuksessa, kun lopputuloksesta halutaan kermainen, samettinen ja täyteläinen. Ihmiselimistössä lesitiiniä on soluissa ja rasvoja kuljettavissa lipoproteiineissa rakenneosana sekä sitä tarvitaan prostaglandiini-nimisen kudoshormonin (tyydyttymätön rasvahappo) valmistuksessa. Tutustu lesitiinituotteisiin!

Lesitiini on mm. solujen ja lipoproteiinien rakenneosa

Fosfolipideihin lukeutuva lesitiini säätelee rasvojen kulkua elimistössä ja sitä tarvitaan myös prostaglandiinien (kudoshormoni) ja lipoproteiinien valmistamiseen. Rasvat kulkevat veressä lipoproteiineihin varastoituneina. Lisäksi lesitiiniä on jokaisen solukalvon rakenneosana. 

Lesitiini on emulgointiaine

Lesitiiniä käytetään myös mm. raakaleivonnassa smoothien ja raakasuklaan valmistuksessa emulgointiaineena. Sillä on rasvoja ja vettä yhdistävä vaikutus, joten sen ansiosta lopputuloksesta saadaan täyteläinen, tasainen ja kermainen. 

Katso kaikki lesitiinituotteet!