Asiakaspalautukset

14 vuorokauden palautusoikeus

Toimituksen tapahduttua Suomeen tai muihin EU-maihin, on sinulla kuluttajana oikeus 14 vuorokauden sisällä tavaran vastaanottamisesta ilmoittaa joko yksittäisten tuotteiden tai koko tilauksen palautuksesta.

Noutamaton lähetys

Noutamaton lähetys ei ole palautus ja mikäli pakettisi palautuu meille noutamattomana, pidätämme oikeuden vähentää palautettavasta summasta 20 euroa toimitus- ja käsittelykuluna.

Halutessasi voimme lähettää paketin uudelleen, jolloin perimme maksuna toimitustavasta ja -maasta riippuen 6,90-49,90 euroa.

Yleistä palautuksista

  • Täyden hyvityksen saamiseksi tuotteen tulee olla käyttämätön ja myyntikuntoinen. Tuotteen tulee olla pakattuna alkuperäispakkaukseen ja sisältää kaikki pakkaukseen kuuluneet osat ja ohjeet.
  • Palautusoikeus ei koske kuluttajasuojalain 6. luvun 16 §:n mukaisesti: avattuja hygienia- ja intiimituotteita, elintarvikkeita (ml. ravintolisät) eikä personoituja tuotteita, kuten Hyviksen Annosjakelua.
  • Käsittele tuotteita huolella ja varoen. Tuotteeseen on oikeus tutustua, mutta sitä ei saa ottaa käyttöön tutustumisen aikana ja siitä on pidettävä hyvää huolta. Sinetöitynä toimitettujen hygieniatuotteiden tai elintarvikkeiden osalta sinettiä ei saa avata. Jos olet käsitellyt palautettua tuotetta vastoin ohjeita saattaa se johtaa tuotteen arvon alenemiseen, joka vähennetään palautettavasta summasta. Ohjeiden vastaisesti palautetusta tuotteesta perimme aiheutuneet toimitus- ja käsittelykulut.

Näin teet palautuksen

Ilmoita asiakaspalautuksesta asiakaspalveluumme tai liitä paketin mukaan vapaamuotoinen ilmoitus, josta käy selkeästi ilmi halu perua tilaus.

Riippumatta millä toimitustavalla olet tilauksen tehnyt, voit palauttaa sen veloituksetta asiakaspalautuksena joko Postin tai Matkahuollon toimipisteeseen.

Kuljetusyhtiön kysyessä palautuskoodia palautusta jätettäessä, käytä jompaakumpaa seuraavista koodeista kuljetusyhtiöstä riippuen:

Palautuslähetyksen saajana on Logitrail Oy, Raisio

Muista pyytää asiakaspalautuksesta aina kuitti lähetyksen seurantaa varten!

Palauttaessasi tuotteita muista EU-maista ole yhteydessä ensin asiakaspalveluumme tarkempien palautusohjeiden saamiseksi.

Hyvitykset

Hyvitys asiakaspalautuksesta suoritetaan sillä maksutavalla, millä tilaus on alunperin maksettu.

Ilmoitamme vastaanottamistamme asiakaspalautuksista sinulle sähköpostitse. Mikäli et ole saanut kuittausta 14 vuorokauden sisällä palautuksen lähettämisestä, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.