Antioksidantteja vihreistä kahvipavuista
Vihreä kahvi valmistetaan paahtamattomista, kuivatuista kahvipavuista. Vihreät kahvipavut ja niistä valmistettu vihreä kahvipapu-uute sisältävät klorogeenihappoa, joka toimii elimistössä antioksidanttina. Antioksidanttivaikutus perustuu klorogeenihapon sisältämään kahvihappoon.
Antioksidantit suojaavat elimistöä oksidatiiviselta stressiltä
Antioksidantit suojaavat elimistöä oksidatiiviselta stressiltä. Oksidatiivinen stressi on epätasapainotila, joka muun muassa kiihdyttää kehon vanhenemisprosessia. Klorogeenihapolla uskotaan olevan myös painonhallinnan kannalta edullisia vaikutuksia.
Vihreästä kahvipapu-uutteesta on tehty lukuisia laadukkaita tutkimuksia, mutta harmiksemme emme voi elintarvikelain alaisena toimijana kertoa niistä enempää.