Kuuman kesäpäivän ihanimmat herkut tulevat tässä! Pyöräytä lapsille ja aikuisille maistuvat, muhkeat jäätelökeksit kesäpäivää sulostuttamaan, vieraille tarjottavaksi tai vaikka juhlatarjoiluiksi.
Nämä jäätelökeksit sopivat maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon. Voit myös valmistaa pelkkää cashewjäätelöä ja tarjota sen sellaisenaan. Valmistukseen ei tarvitse jäätelökonetta.
Vegaaniset jäätelökeksit – ohje
200 °C / 10 min
Jäätelömassa
- 1,5 dl (100g) Aduki cashewpähkinöitä
- 1 dl kondensoitua kookosmaitoa
- 2,5 tl vaniljasokeria
- 0,5 dl glukoosisiirappia (voi jättää poiskin, mutta parantaa koostumusta)
- 2 dl kookoskermaa
Keksit (n. kolmeen jäätelökeksiin)
- 60 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 0,75 tl leivinjauhetta
- ¼ tl soodaa
- ¼ tl suolaa
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 0,4 dl kasvijuomaa
- päälle rouhittuja ADUKI cashewpähkinöitä
Tee näin
- Jäätelömassa: Liota cashewpähkinöitä runsaassa vedessä yön yli. Huuhtele ja valuta.
- Laita myös kookoskermapurkki jääkaappiin yön yli. Käytä vain jähmettynyt osa.
- Lisää blenderin pohjalle kondensoitu kookosmaito, vaniljasokeri, glukoosisiirappi ja kookoskerma. Soseuta ja lisää liotettuja pähkinöitä vähän kerrallaan, kunnes saat paksua jäätelömassaa. Kaada pakastuksen kestävään astiaan ja pakasta useampi tunti tai yön yli.
- Keksit: Sulata voi tai margariini. Sekoita kuivat ainekset ensin keskenään ja lisää sitten sulatettu voi/margariini ja kasvijuoma. Nosta taikina jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Pyöritä massasta palloja leivinpaperille ja paina käsin litteäksi. Ripottele päälle rouhittuja cashewpähkinöitä. Paista uunissa (200 °C) noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Nosta jäätelö pakastimesta ja anna sulaa kunnes saat siitä jäätelökauhalla palloja. Laita kahden keksin väliin jäätelöä ja tarjoa heti.
Itse tehty vegaaninen jäätelö vie kielen mennessään! Muista nauttia 😉