Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat munkit ja tippaleivät valmistuvat gluteenittomien jauhojen ja psylliumin avulla, ja maistuvat taatusti yhtä maukkailta kuin vehnäjauhoilla leivotut perinteisemmät versiot. Vappupöydän kruunaa munkkien ja tippaleipien lisäksi tietenkin itse tehty sima.
Katso alta gluteenittomat reseptit vapun ykkösherkkuihin!
Ruokosokerista tehty sima
Siman valmistaminen on hauskaa puuhaa, jossa pääsee virittymään hyvin vapputunnelmaan. Siman valmistaminen on helppoa, mutta vaatii pientä kärsivällisyyttä, sillä sen täytyy antaa tekeytyä vuorokausi.
Tässä reseptissä sima valmistetaan ruokosokerista. Itse tehdyn siman moniin hyviin puoliin kuuluu myös se, että siitä saa juuri niin makeaa, mikä omia makunystyröitä eniten miellyttää!
Gluteenittomat tippaleivät
Tippaleipä on makea ja rapea vappuherkku. Tippaleipien valmistaminen on helpompaa, mitä voisi kuvitella, ja tämän gluteenittoman reseptin avulla valmistuu taatusti kaikille maistuvat versiot tästä tutusta herkusta. Viimeistele tomusokerilla ja nauti siman kanssa!
Gluteenittomat munkit
Täydellinen vappumunkki on päältä rapea ja sisältä pehmeä – ja tietysti pyöräytetty reilusti sokerissa. Itse tehdyt tuoreet munkit maistuvat erityisen herkullisilta, joten toimeen kannattaa tarttua vähintäänkin kerran vuodessa. Tällä reseptillä valmistat herkulliset gluteenittomat munkit vappupiknikille!
Mitä sinun vappupöydästäsi perinteisesti löytyy?