Munkkeja, simaa ja serpentiiniä

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat munkit ja tippaleivät valmistuvat gluteenittomien jauhojen ja psylliumin avulla, ja maistuvat taatusti yhtä maukkailta kuin vehnäjauhoilla leivotut perinteisemmät versiot. Vappupöydän kruunaa munkkien ja tippaleipien lisäksi tietenkin itse tehty sima.

Katso alta gluteenittomat reseptit vapun ykkösherkkuihin!

Ruokosokerista tehty sima

Kaksi pulloa simaa pöydällä ja serpentiiniä

    Siman valmistaminen on hauskaa puuhaa, jossa pääsee virittymään hyvin vapputunnelmaan. Siman valmistaminen on helppoa, mutta vaatii pientä kärsivällisyyttä, sillä sen täytyy antaa tekeytyä vuorokausi.

    Tässä reseptissä sima valmistetaan ruokosokerista. Itse tehdyn siman moniin hyviin puoliin kuuluu myös se, että siitä saa juuri niin makeaa, mikä omia makunystyröitä eniten miellyttää!

    Gluteenittomat tippaleivät

    Kaksi tippaleipää pöydällä ja serpentiiniä

    Tippaleipä on makea ja rapea vappuherkku. Tippaleipien valmistaminen on helpompaa, mitä voisi kuvitella, ja tämän gluteenittoman reseptin avulla valmistuu taatusti kaikille maistuvat versiot tästä tutusta herkusta. Viimeistele tomusokerilla ja nauti siman kanssa!

      Gluteenittomat munkit

      Gluteenittomat munkit valkoisella pöytäliinalla

      Täydellinen vappumunkki on päältä rapea ja sisältä pehmeä – ja tietysti pyöräytetty reilusti sokerissa. Itse tehdyt tuoreet munkit maistuvat erityisen herkullisilta, joten toimeen kannattaa tarttua vähintäänkin kerran vuodessa. Tällä reseptillä valmistat herkulliset gluteenittomat munkit vappupiknikille!

        Mitä sinun vappupöydästäsi perinteisesti löytyy?

        Edellinen artikkeli

        Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta

        Näitä luetaan

        Gluteenittomat vappuherkut

        Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat...

        Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta
        Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia...
        Gluteenittomat munkit
        Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne...
        Gluteenittomat tippaleivät
        Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.
        Ruokosokerista tehty sima
        Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea...
        Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin
        Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään...
        Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro
        Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä...
        Proteiiniletut kookosmannakastikkeella
        Proteiiniletut sopivat mainiosti hieman kiireettömiin aamuihin. Ne sopivat vaikkapa aamutreenin jälkeen nautittavaksi,...
        Chia-mustikkavanukas kookosmannasta
        Chia-mustikkavanukas on erinomainen aamupala: paitsi että se sisältää vitamiineja, antioksidantteja ja muita...
        Helppo soijasuikaleresepti: herkullinen curry soijasuikaleista
        Soijasuikaleista syntyy helppoa ja täyttävää vegeruokaa käden käänteessä! Soyappetit Soijasuikaleet muistuttavat yllättävän...

        Kirjoita kommentti

        Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.