Kimchi on mausteinen kasvislisäke, joka muistuttaa hapankaalia. Se on kiinankaalipohjainen, mutta sen lisäksi siinä on valkokaalia, porkkanaa, retiisiä, sipulia, tomaattia, inkivääriä, paprikaa, chiliä ja valkosipulia. Kimchin kasvikset on fermentoitu, eli hapatettu, kuten hapankaalissa. Kimchin maku on miedosti tulinen ja mausteinen.
Tässä nopeasti valmistuva ruoka, jottei kesäpäiviä tarvitse kökkiä keittiössä!
Itse käytin tällä kertaa naudan ohuita, nopeasti kypsentyviä lihasuikaleita. Kasvisvaihtoehdon saa helposti esimerkiksi tofulla, vönerillä tai nyhtökauralla! Kimchiä voi syödä myös sellaisenaan lisukkeena tai pääruokana nuudelin tai riisin kanssa. Kimchi toimii myös mukavana potkuna salaatin joukossa! Yleisimmin se tarjotaan kuitenkin possun kanssa.
Tämä ruoka on nopeudessaan, helppoudessaan ja muuntautumiskyvyssään kiireisen (ja laiskan 🤪) helpotus! Parasta tässä kuitenkin on, että tämä on mausteisen ruoan hyvä ystävä. Mieheni totesi kimchiä ensimmäistä kertaa maistettuaan, että "Tää ei maistu ihan perinteiseltä kotiruualta, paljon hyvää makua, erilaista hyvällä tavalla". Olen samaa mieltä!
Kimchinuudelit
400 g mureaa naudanlihaa ohuina suikaleina (tai muuta proteiinin lähdettä)
tippa oliiviöljyä
1 prk Bionan kimchiä
(Heikkilän ruohosipulia)
King Soba riisinuudelia
1. Paista lihasuikaleet (tai muu raaka-aineesi) nopeasti pannulla öljyssä.
2. Lisää Kimchi, pyörittele lämpimäksi.
3. Nauti esim. riisinuudelin tai riisin kanssa. Ripottele päälle halutessasi mieleistäsi yrttiä tai ruohosipulia!