Kimchinuudelien resepti Bionan kimchistä

Kimchinuudelit – helppo ja maukas arkiruoka kiireiselle

Kimchi on mausteinen kasvislisäke, joka muistuttaa hapankaalia. Se on kiinankaalipohjainen, mutta sen lisäksi siinä on valkokaalia, porkkanaa, retiisiä, sipulia, tomaattia, inkivääriä, paprikaa, chiliä ja valkosipulia. Kimchin kasvikset on fermentoitu, eli hapatettu, kuten hapankaalissa. Kimchin maku on miedosti tulinen ja mausteinen.

Tässä nopeasti valmistuva ruoka, jottei kesäpäiviä tarvitse kökkiä keittiössä!
Itse käytin tällä kertaa naudan ohuita, nopeasti kypsentyviä lihasuikaleita. Kasvisvaihtoehdon saa helposti esimerkiksi tofulla, vönerillä tai nyhtökauralla! Kimchiä voi syödä myös sellaisenaan lisukkeena tai pääruokana nuudelin tai riisin kanssa. Kimchi toimii myös mukavana potkuna salaatin joukossa! Yleisimmin se tarjotaan kuitenkin possun kanssa.

Tämä ruoka on nopeudessaan, helppoudessaan ja muuntautumiskyvyssään kiireisen (ja laiskan 🤪) helpotus! Parasta tässä kuitenkin on, että tämä on mausteisen ruoan hyvä ystävä. Mieheni totesi kimchiä ensimmäistä kertaa maistettuaan, että "Tää ei maistu ihan perinteiseltä kotiruualta, paljon hyvää makua, erilaista hyvällä tavalla". Olen samaa mieltä!

Kimchinuudelit

400 g mureaa naudanlihaa ohuina suikaleina (tai muuta proteiinin lähdettä)
tippa oliiviöljyä
1 prk Bionan kimchiä
(Heikkilän ruohosipulia)
King Soba riisinuudelia

1. Paista lihasuikaleet (tai muu raaka-aineesi) nopeasti pannulla öljyssä.
2. Lisää Kimchi, pyörittele lämpimäksi.
3. Nauti esim. riisinuudelin tai riisin kanssa. Ripottele päälle halutessasi mieleistäsi yrttiä tai ruohosipulia!

Kimchi sopii hyvin nuudelien lisukkeeksi

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Vegaaniset laskiaispullat

Seuraava artikkeli

Gluteeniton mustikka-jogurttijuustokakku

Näitä luetaan

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta
Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia...
Gluteenittomat munkit
Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne...
Gluteenittomat tippaleivät
Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.
Ruokosokerista tehty sima
Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea...
Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin
Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään...
Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro
Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä...
Proteiiniletut kookosmannakastikkeella
Proteiiniletut sopivat mainiosti hieman kiireettömiin aamuihin. Ne sopivat vaikkapa aamutreenin jälkeen nautittavaksi,...
Chia-mustikkavanukas kookosmannasta
Chia-mustikkavanukas on erinomainen aamupala: paitsi että se sisältää vitamiineja, antioksidantteja ja muita...
Helppo soijasuikaleresepti: herkullinen curry soijasuikaleista
Soijasuikaleista syntyy helppoa ja täyttävää vegeruokaa käden käänteessä! Soyappetit Soijasuikaleet muistuttavat yllättävän...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.