Ketogeeniset omena-saksanpähkinämuffinssit

Ketogeeniset omena-saksanpähkinämuffinssit

Heli Koskinen

Nämä maukkaat omena-saksanpähkinämuffinssit sopivat täydellisesti aamiaiseksi tai vaikkapa brunssille. Muffinssit valmistuvat nopeasti, sillä ainekset ei tarvitse muuta kuin sekoittaa yhteen. Lopputuloksena on kuohkeat ja mehevät muffinssit, jotka katoavat suihin alta aikayksikön!

Muffinssit valmistetaan mantelijauhosta, joten ne sopivat ketogeenista ruokavaliota noudattavan lisäksi myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Muffinssit saavat lisämakua omenoista ja saksanpähkinöistä. Mikäli olet ketogeenisen dieetin alkuvaiheessa ja haluat karsia kaikki ylimääräiset hiilarit, voi omenan jättää reseptistä myös pois.

PSST! Jos haluat oikaista muffinssien teossa, kokeile Ketomo Foodin suklaamuffinijauhoseosta. Seokseen tarvitsee lisätä ainoastaan kananmuna, voi sekä kerma. Yhdestä pakkauksesta riittää aineksia kuuteen muffinssiin.

Ainesosat
(12 muffinssia)
Valmistusohjeet
  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, ja laita muffinssipaperit muffinssivuokaan.
  2. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä.
  3. Sekoita kuivat aineet (mantelijauhe, erytritoli, kaneli, leivinjauhe, psyllium, vaniljajauhe ja suola) keskenään kulhossa.
  4. Vatkaa kananmunat ja kauramaito toisessa kulhossa ja lisää sekaan sulatettu voi. Kaada seos kuivien ainesten joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kuutioi omena ja rouhi saksanpähkinät. Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  6. Jaa taikina tasaisesti muffinssivuoan koloihin ja aseta jokaisen muffinssin päälle kokonainen saksanpähkinä. Paista muffinsseja uunissa 25-30 minuuttia, kunnes muffinssit ovat kullanruskeita. Voit kokeilla kypsyyttä myös hammastikulla; muffinssit ovat kypsiä, kun tikkuun ei jää taikinaa.
  7. Nauti hyvän kahvin tai teen kanssa!

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Gluteeniton suklaa-taatelikakku Foodinin Herkutella-raakasuklaalevitteestä

Seuraava artikkeli

Ketogeeninen sitruunajuustokakku

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: