Viikon tuote: Terra Creta ekstraneitsytoliiviöljy

Viikon tuote: Terra Creta ekstraneitsytoliiviöljy

Linda Ahlfors

Terra Cretan oliiviöljy on ekstraneitsytöljyä, eli se puristetaan suoraan oliiveista mekaanisin menetelmin. Terra Creta käyttää raaka-aineena pienikokoisia Koroneiki-oliiveja, jotka kasvavat Länsi-Kreetan vuoristossa. Terra Creta on korkealuokkaista kreetalaista oliviiöljyä.

Terra Cretan ekstraneitsytoliiviöljyn maku on hyvin miellyttävä, koska se sisältää vain vähän oleiinihappoa. Itse käytän oliiviöljyä lähinnä salaatinkastikkeena ja pastan joukossa, joten mieto maku on plussaa. Öljyn maku on hedelmäinen, eikä karvaan pistävä, kuten monissa halvemmissa öljyissä.

Oliiviöljyä voi käyttää kaikenlaisessa ruoanlaitossa, mutta kovin kuumalle paistinpannulle sitä ei kannata laittaa. Terra Creta oliiviöljy sopii erinomaisesti myös leivontaan – varsinkin focacciaan se soveltuu täydellisesti.

Suosittelen panostamaan korkealuokkaiseen oliiviöljyyn, niin sitä tulee käytettyä runsaammin. Pastakin on paljon parempaa, kun se pysyy irtonaisena öljyn avulla. Ekstraneitsytoliiviöljy on täynnä hyviä rasvahappoja, jotka ovat hyväksi sydämelle, joten käytän sitä mielelläni. Pullossa on myös tosi kätevä kaatonokka!

Öljyä on mukava käyttää, kun tietää, että kreetalaiset luomuoliivit kasvatetaan ilman kemiallisia lannoitteita ja torjunta-aineita. Pidän myös siitä, että Terra Cretan oliviiöljyn raaka-aineet ovat jäljitettävissä ja oliivien viljely tapahtuu perinteisin menetelmin.

Parasta kuitenkin on, että tämä kreetalainen oliiviöljy muistuttaa minua aidosta kreikkalaisesta tunnelmasta ja sen avulla pääsee melkein lomatunnelmaan!

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Viikon tuote: Novexpert TRIO-ZINC Peeling Night Lotion

Seuraava artikkeli

Viikon tuote: Geisha Shaver

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: