Viikon tuote: Alga Maris Aurinkovoide Spray SPF 50+

Viikon tuote: Alga Maris Aurinkovoide Spray SPF 50+

Heli Koskinen

Tämän kesän suosikkiaurinkotuotteeni on ollut Alga Mariksen suihkutettava aurinkovoide SPF 50+. Laadukasta tuotetta on mukava ja helppo käyttää, se pysyy iholla erittäin hyvin myös urheillessa ja hikoillessa ja sen korkean suojakertoimen ansiosta erittäin vaaleaihoinenkin voi nauttia auringosta huoletta.

Alga Mariksen aurinkosuojatuotteet ovat fysikaalisia, eli niiden sisältämät UV-filtterit heijastavat auringon UV-säteilyn pois iholta, kun taas kemialliset filtterit imevät UV-säteilyn itseensä. Fysikaaliset aurinkosuojatuotteet ovat tutkitusti parempi vaihtoehto sekä elimistön että ympäristön kannalta, sillä ne eivät kemiallisten tuotteiden tapaan imeydy verenkiertoon ja vaikuta näin ollen hormonitoimintaan. Ne eivät myöskään aiheuta samassa määrin haittaa vesistöille, mitä kemialliset aurinkotuotteet aiheuttavat.

Koska fysikaalinen aurinkotuote antaa välittömän suojan, voi voidetta levittää iholle juuri ennen auringonvaloon astumista. Fysikaalisten aurinkovoiteiden “ongelmana” on usein se, että ne jättävät iholle valkean pinnan. Alga Mariksen SPF50-suihke ei ole tässä poikkeus, joskin voide sulautuu ihonväriin paljon paremmin mitä monet muut fysikaaliset aurinkosuojat. Tuote tuntuu mukavan kuivalta iholla eikä jätä kovinkaan rasvaista tunnetta.

Toinen fysikaalisten aurinkotuotteiden tyypillinen miinuspuoli on se, että ne on hankala pestä pois iholta, ja näin on rehellisyyden nimissä sanottava myös Alga Mariksesta. Itse olen kuitenkin onnistunut saamaan voiteen pois iholta päivän päätteeksi kuorintavoiteen avulla. Myös öljypohjaisen puhdistusaineen avulla aurinkovoiteen saa hellävaraisesti pois iholta – esimerkiksi vartaloöljy tai kookosöljy toimii tässä tarkoituksessa hyvin! Iho kannattaa kuitenkin kosteuttaa hyvin fysikaalisten aurinkovoiteiden käytön jälkeen, sillä itselläni ainakin ne kuivattavat ihoa.

Lue blogistamme lisää fysikaalisten ja kemiallisten aurinkosuojatuotteiden eroista sekä auringon UV-säteilyn haitoista ja niiltä suojautumisesta!

Hyviksen copywriter Heli

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Viikon tuote: Sana-sol C-vitamiinipore Appelsiini

Seuraava artikkeli

Viikon tuote: Foodin Luomu Cashewpähkinät

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: