Viikon tuote: Foodin kurpitsansiemenet

Viikon tuote: Foodin kurpitsansiemenet

Hanneli Salo

Rakastan kaikenlaisia pähkinöitä ja etenkin siemeniä. Siemenet ovat ihanan monikäyttöisiä, helppoja, hyvänmakuisia ja yleensä vielä hyvin ravintorikkaita ja kuitupitoisia.

Foodinin kurpitsansiemenet ovat yksi suosikeistani: ne ovat mukavan isokokoisia, joten niitä on kiva napostella ihan sellaisenaankin. Itse ripottelen kurpitsansiemeniä ihan kaikkialle: jugurtin päälle, munakkaaseen tai vaikkapa leipätaikinaan.

Mielestäni parhaimmillaan kurpitsansiemenet ovat paahdettuina. Paahdan siemeniä kuumalla pannulla muutaman minuutin. Paahtaessani siemeniä sekoitan niitä välillä pannua heiluttelemalla. Joskus kurpitsansiemenet myös alkavat “poksua”, kun ne ovat valmiita. Ole varovainen, ettet polta siemeniä. Viimeistelen paahdetut siemenet ripottelemalla niiden päälle vielä hieman suolaa. Nautin paahdettuja kurpitsansiemeniä sosekekeiton päällä, salaatissa tai sellaisenaan television edessä hyvän elokuvan parissa.

Pyrin pitämään siemen- tai pähkinäsekoitusta aina työpöytäni läheisyydessä. Iltapäiväväsymyksen iskiessä saan siemeniä ja pähkinöitä rouskuttamalla nopeasti lisää energiaa.

Jos siemenistä haluaa saada kaikki mahdolliset ravinteet irti, kannattaa ne liottaa ennen käyttöä. Liottamisen myötä siementen ja pähkinöiden ravintoaineet ovat helpommin elimistömme käytettävissä. 

Edellinen artikkeli

Viikon tuote: Möller Omega-3 Pikkukalat Vadelma

Seuraava artikkeli

Viikon tuote: Reformi Pasta Bolognese -kastikemix

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: