Vahvistusta miehisen kunnon ylläpitoon

Vahvistusta miehisen kunnon ylläpitoon

Bold Apps

Miehisen kunnon ylläpitäminen tai sen puute on ollut yksi kysytyimpiä kysymyksiä, joten ajattelin sitä avata myös täällä blogin puolella.

Mistä tietää mikä on hyvä miehinen kunto ja mikä ei? Tämä ei ole niin mustavalkoista, vaan oireet voivat olla hyvinkin yksilöllisiä. Osa voi tuntea itsensä väsyneeksi, vetämättömäksi eikä seksikään oikeastaan huvita. Toisilla virtaa kyllä riittäisi, mutta erektio on heikentynyt, mikä näkyy varsinkin aamuerektion vajavuutena tai erektion pitämisen vaikeutena esimerkiksi yhdynnän aikana. Asia on arka ja apua voi olla vaikea löytää. Kuitenkin pidemmän päälle asia vaikuttaa merkittävästi seksuaaliterveyteen, eikä asiaa, oli se sitten pieni tai suuri, pidä missään nimessä vähätellä. Taustalla on kuitenkin syy, joka tulee selvittää tutkimuksilla ja hoitaa asianmukaisella hoidolla.

Tilanteen kartoittamisessa yleensä auttaa kokonaisvaltainen tutkimus. Alkuun olisi hyvä miettiä, koska mieltä vaivaava asia on alkanut ja kuinka nopeasti se on edennyt? Onko jotain tekijöitä, jotka voisivat vaikuttaa tilanteeseen? Koska viimeksi on käyty lääkärillä vuositarkastuksessa? Miehisen kunnon laskemiseen voi vaikuttaa moni asia, joten ohjaankin omia asiakkaitani käymään ensisijaisesti lääkärillä ja otattamaan verikokeita tilanteen selvittämiseksi. Esimerkiksi hoitamaton verenpainetauti saattaa aiheuttaa erektiohäiriötä. Kyse voi myös olla valtimokovettumataudista, jolloin verenkierto heikentyy, jolloin penikseen ei tule tarpeeksi verta. Erektiohäiriö voi olla myös merkki sokeritaudista, hormonihäiriöstä (esimerkiksi testosteronin alentumana) tai eturauhasongelmista.

Testosteronin puute aiheuttaa yleistä jaksamattomuutta ja voimattomuutta. Se voi aiheuttaa myös haluttomuutta, joka suoraan vaikuttaa myös seksuaaliterveyteen. Myös kilpirauhasen vajaatoiminnassa esiintyy samoja oireita. Nämä molemmat voidaan helposti tarkistaa verikokeilla ja hoitaa tehokkaalla elintapaohjauksella ja/tai lääkityksellä.

Kun syy on lääkärissä kartoitettu, on huomattavasti helpompi alkaa etsimään oikeaa ja yksilöllistä ennaltaehkäisyä ja hoitoa seksuaaliterveyden ylläpitoon. Vaikka syy saataisiinkin hoidettua, on silti tärkeää ylläpitää terveyttä ja miehistä kuntoa. Elämäntapojen ohjaus on yksi iso osa seksuaaliterveyden hoitoa ja ylläpitoa. Tämän lisäksi on olemassa myös erilaisia luontaistuotteita, jotka tukevat tilanteessa elämäntapamuutosten lisäksi. Muista kuitenkin aina keskustella lääkärin kanssa, jos käytät lääkitystä sairauteesi ja haluaisit kokeilla luontaistuotteita.

Hyvinvoinnin.fi-verkkokaupasta löydät tuotteita, jotka on kehitelty juuri miehisen seksuaaliterveyden ylläpitoon ja tueksi. Näihin tuotteisiin voit tutustua verkkokaupan laajasta valikoimasta. Verkkokaupasta löydät myös tuotteita erektion ylläpitämiseen, kuten L-arginiinia sisältävä kondomi tai lämmittävä liukuvoide, jotka molemmat lisäävät verenkiertoa ja näin vahvistavat erektiota sekä lisäävät tuntoherkkyyttä ja stimulaatiota. Jos oikean tuotteen valitseminen mietityttää tai haluat tukea seksuaaliterveytesi kartoittamiseen, voit olla minuun rohkeasti yhteydessä.

Marika Leppänen
Seksuaalineuvoja & sairaanhoitaja

Edellinen artikkeli

Seksuaalisuus on ihmisen perustarve ja osa jokaisen persoonaa

Seuraava artikkeli

Älä merkitse seksiä kalenteriin – se voi pahimmassa tapauksessa syödä halun

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: