Lautanen täynnä kasviksia ja hedelmiä

Voimaa ruuasta vai voimattomana ruuasta?

Ruokaympyrällä pyritään usein kuvaamaan ja havainnollistamaan ruuan monimuotoisuuden tärkeyttä ruokavaliossa. Koska kehomme mahdollistaa kaiken sen kokemisen, mitä pidämme tässä elämässä tärkeänä, on omaan kehoon investoiminen merkittävä terveysteko. Helppo ohje kuuluu seuraavasti: syö kaikki sateenkaaren värit ravintorikkaana ruokana, muista lepo, pidä yllä pientä detoxia ja huolehdi myös henkisestä hyvinvoinnista. Lisähaasteita ravinnon laatuun tuo kuitenkin muuttunut ympäristömme.

Saamme jatkuvasti hälyttäviä tutkimustuloksia, jossa niin kalan kuin viljeltyjen kasvien ravintoarvopitoisuudet laskevat ja samalla elinympäristömme on kenties kuormittavampi, kuin koskaan ihmisrodun historiassa. Tämä on huolestuttava tilanne. Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta elää lähes täysin itse luomuviljellyllä tai villiravinnolla, suositeltavaa on mitä lämpimimmin ottaa köyhtyneen ruuan ja mahdollisen stressaavan ympäristön tueksi joukko erilaisia voimaruokia.

Mikä voimaruoka?

Voimaruoka eli ”superfood” tarkoittaa yksinkertaisesti poikkeuksellisen ravinnetiheää ruokaa, jolla on pitkä ihmiskäyttöhistoria, mikä tarkoittaa sen sopivuutta kehollemme. Iloinen uutinen on myös se, että näitä keskivertoja arvokkaampia ruokia ei tarvitse syödä määräänsä enempää, niissä on nimittäin pakattu hyvin tiheään muotoon paljon ravinteita, minkä mahdollistaa niiden usein vaatima alkuperäinen kasvuympäristö sekä pitkä viljelyaika.

Koska jokaisella nykyihmisistä ei ole mahdollisuutta syödä aidosti ravintorikkaita ruokia, tai yksinkertaisesti priorisoimme ajankäyttömme muuhun kuin mihin esi-isämme sen tekivät - ravinnon hankintaan - on tärkeää löytää ennen kaikkea omaan arkeen toimivia ravintoratkaisuja. Näitä on esim. lisätä pikkuhiljaa erilaisia ravintorikkaita ja puhdistavia leviä, hyviä rasvoja kuten avokadoja ja laadukasta kookosöljyä sekä erityisen haastavissa tilanteissa adaptogeeneja kuten vahvaa pakuriuutetta tai vaikka macaa perinteisen ruokavalion joukkoon. Se vaatii hieman opettelua, mutta on monesti ”vaivan” arvoista.

On myös olemassa heti valmiita ja täten helppoja, mutta silti tehokkaita ratkaisuja. Esim. Voimaruoka 360 Wholefood on yksi vaihtoehto itsesi ja koko perheesi hyvinvoinnin tueksi. Sen nimi kuvaa ruokaympyrää, joten tuote sisältääkin useita ihmiskeholle välttämättömiä ravintoaineita: yli 40 % proteiinia, tärkeitä kuituja ja mineraaleja sekä runsaasti hyviä rasvoja ja hieman hiilihydraatteja. Voit pyöräyttää 360 Wholefoodista esimerkiksi nopeasti smoothien, sillä tarvitset jauheen lisäksi vain lempi pakastemarjasi onnistuaksesi. Jauheen sisältämä laadukas hera- tai herneproteiini ja useat erilaiset siemenet, pähkinät, kuidut, ravintohiiva sekä kookosmaito pitävät huolen siitä, että lopputulos on täyttävä ja kuohkea. Miedon makuista jauhetta voi käyttää myös sellaisenaan shakerissa nesteeseen sekoitettuna tai jugurtin ja muiden ruokien joukossa luonnollisena välipalana sillä se ei sisällä keinotekoisia ainesosia tai sokereita.

Entsyymien, vitamiinien ja eri kasvikunnan tuotteiden tarpeen täydennykseen tehokkaan pika-avun tuo myös erilaiset valmiiksi maustetut juomajauheet, kuten TOTAL 25, joka täydentää ravintoainetarvettamme samalla puhdistaen kehoa ja tuoden virkeyttä. Nauti yksi 25 superfoodia sisältävä 6 g annospussi päivässä veden tai mehun joukossa ja olet askeleen lähempänä entistä energisempää oloa ja korkeaa vastustuskykyä!

 

Teksti Hanna Jormanainen

 

Tilaa Voimaruoka-tuotteet ja muut Harmonian ravintolisät meiltä!

 

Alunperin julkaistu 7.3.2016 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa.

Uuden vuoden lupauksena treenaaminen – muista myös palautuminen

Markkinoiden monipuolisin magnesium-sarja lihaksille ja hermostolle

Näitä luetaan

Optimoi terveytesi Nordic Kingsin härän sisäelintuotteilla
Ruoholla ruokitun härän sisäelimet kuuluvat maailman ravintorikkaimpiin ruokiin. Sisäelimillä on laajempi ravintoprofiili...
Punavalo hoitaa koko kehoa tutkitusti ja turvallisesti
Kirkasvalo on monelle tuttu apuväline kaamosajan väsymykseen, mutta mikä sitten on punavalo?...
Omega-3:n UUSI aikakausi – Balanstri Omega3+
Balanstri Omega3+ -kalaöljyvalmiste rantautui Suomeen vuonna 2017 yhteistyössä hollantilaisen...
Urheiluravitsemus – matka kohti olennaista
Liikkujan ravitsemuksessa on menty aika lailla eteenpäin parin viime vuosikymmenen aikana. Olen...
Sienet ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin edistäjinä

KÄÄPÄ Mushrooms valmistaa suomalaisista luomusienistä funktionaalisia sieniuutteita. Yrityksen toiminnan...

Black Stuff – ravintolisien uusi musta
Black Stuff on ravintolisämarkkinoiden yksi puhutuimmista uutuuksista. Black Stuff syntyi tiederyhmän innovaationa...
Echinasan valmistetaan Suomessa viljellyistä punahatuista
Echinasan on Suomen puhtaassa luonnossa viljellyistä punahatuista valmistettu punahattu-uute,...
Onko verenpaineesi koholla?
Kalaöljyn omega-3-rasvahappojen, EPA:n ja DHA:n, suotuisa vaikutus verenpaineeseen on tutkimusten mukaan erityisen...
Fermentoitu puolukkamehu tukee tutkitusti suun terveyttä
Kotimaisilla marjoilla tiedetään olevan paljon hyviä ominaisuuksia, ja niiden terveysvaikutuksia on tutkittu...
Aloittelevan vitamiininkäyttäjän muistilista: tärkeimmät ravintolisät hyvinvointisi tueksi
Ravintolisäviidakossa seikkaillessa voi mennä helposti pää pyörälle. Valikoiman laajuus yllättää joskus jopa...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.