Lautanen täynnä kasviksia ja hedelmiä

Voimaa ruuasta vai voimattomana ruuasta?

Ruokaympyrällä pyritään usein kuvaamaan ja havainnollistamaan ruuan monimuotoisuuden tärkeyttä ruokavaliossa. Koska kehomme mahdollistaa kaiken sen kokemisen, mitä pidämme tässä elämässä tärkeänä, on omaan kehoon investoiminen merkittävä terveysteko. Helppo ohje kuuluu seuraavasti: syö kaikki sateenkaaren värit ravintorikkaana ruokana, muista lepo, pidä yllä pientä detoxia ja huolehdi myös henkisestä hyvinvoinnista. Lisähaasteita ravinnon laatuun tuo kuitenkin muuttunut ympäristömme.

Saamme jatkuvasti hälyttäviä tutkimustuloksia, jossa niin kalan kuin viljeltyjen kasvien ravintoarvopitoisuudet laskevat ja samalla elinympäristömme on kenties kuormittavampi, kuin koskaan ihmisrodun historiassa. Tämä on huolestuttava tilanne. Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta elää lähes täysin itse luomuviljellyllä tai villiravinnolla, suositeltavaa on mitä lämpimimmin ottaa köyhtyneen ruuan ja mahdollisen stressaavan ympäristön tueksi joukko erilaisia voimaruokia.

Mikä voimaruoka?

Voimaruoka eli ”superfood” tarkoittaa yksinkertaisesti poikkeuksellisen ravinnetiheää ruokaa, jolla on pitkä ihmiskäyttöhistoria, mikä tarkoittaa sen sopivuutta kehollemme. Iloinen uutinen on myös se, että näitä keskivertoja arvokkaampia ruokia ei tarvitse syödä määräänsä enempää, niissä on nimittäin pakattu hyvin tiheään muotoon paljon ravinteita, minkä mahdollistaa niiden usein vaatima alkuperäinen kasvuympäristö sekä pitkä viljelyaika.

Koska jokaisella nykyihmisistä ei ole mahdollisuutta syödä aidosti ravintorikkaita ruokia, tai yksinkertaisesti priorisoimme ajankäyttömme muuhun kuin mihin esi-isämme sen tekivät - ravinnon hankintaan - on tärkeää löytää ennen kaikkea omaan arkeen toimivia ravintoratkaisuja. Näitä on esim. lisätä pikkuhiljaa erilaisia ravintorikkaita ja puhdistavia leviä, hyviä rasvoja kuten avokadoja ja laadukasta kookosöljyä sekä erityisen haastavissa tilanteissa adaptogeeneja kuten vahvaa pakuriuutetta tai vaikka macaa perinteisen ruokavalion joukkoon. Se vaatii hieman opettelua, mutta on monesti ”vaivan” arvoista.

On myös olemassa heti valmiita ja täten helppoja, mutta silti tehokkaita ratkaisuja. Esim. Voimaruoka 360 Wholefood on yksi vaihtoehto itsesi ja koko perheesi hyvinvoinnin tueksi. Sen nimi kuvaa ruokaympyrää, joten tuote sisältääkin useita ihmiskeholle välttämättömiä ravintoaineita: yli 40 % proteiinia, tärkeitä kuituja ja mineraaleja sekä runsaasti hyviä rasvoja ja hieman hiilihydraatteja. Voit pyöräyttää 360 Wholefoodista esimerkiksi nopeasti smoothien, sillä tarvitset jauheen lisäksi vain lempi pakastemarjasi onnistuaksesi. Jauheen sisältämä laadukas hera- tai herneproteiini ja useat erilaiset siemenet, pähkinät, kuidut, ravintohiiva sekä kookosmaito pitävät huolen siitä, että lopputulos on täyttävä ja kuohkea. Miedon makuista jauhetta voi käyttää myös sellaisenaan shakerissa nesteeseen sekoitettuna tai jugurtin ja muiden ruokien joukossa luonnollisena välipalana sillä se ei sisällä keinotekoisia ainesosia tai sokereita.

Entsyymien, vitamiinien ja eri kasvikunnan tuotteiden tarpeen täydennykseen tehokkaan pika-avun tuo myös erilaiset valmiiksi maustetut juomajauheet, kuten TOTAL 25, joka täydentää ravintoainetarvettamme samalla puhdistaen kehoa ja tuoden virkeyttä. Nauti yksi 25 superfoodia sisältävä 6 g annospussi päivässä veden tai mehun joukossa ja olet askeleen lähempänä entistä energisempää oloa ja korkeaa vastustuskykyä!

 

Teksti Hanna Jormanainen

 

Tilaa Voimaruoka-tuotteet ja muut Harmonian ravintolisät meiltä!

 

Alunperin julkaistu 7.3.2016 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa.

Uuden vuoden lupauksena treenaaminen – muista myös palautuminen

Markkinoiden monipuolisin magnesium-sarja lihaksille ja hermostolle

Näitä luetaan

Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...
Monipuolinen magnesium – Löydä itsellesi sopivin!
Mitä on magnesium – ja mitä hyötyä sen nauttimisesta on?
Voita uupumus ja vahvista vastustuskykyä: Biohakkerin vinkit stressinhallintaan ja resilienssin kehittämiseen
Lue tästä jutusta biohakkeri & tietokirjailija Olli Sovijärven konkreettisia neuvoja stressinhallintaan, uupumuksesta...
Mihin lisäravinteita tarvitaan?
Mihin lisäravinteita tarvitaan ja mitkä ovat liikkujan kannalta tärkeimmät urheiluravinteet?

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.