Nainen tekemässä vatsalihasliikettä

Uuden vuoden lupauksena treenaaminen – muista myös palautuminen

Vuosi on alkanut vauhdilla ja osalla meistä myös mahdollisesti uuden urheiluharrastuksen parissa. Pitkän tauon jälkeen, tai aloittaessa uutta liikuntaharrastusta, on tärkeää muistaa lihashuollon merkitys. Jotta harrastus ei loppuisi heti alkuun särkyjen, kolotuksen ja vammojen takia, niin ohessa muutama vinkki palautumiseen.

Vinkkejä

Lämmittely ennen treenejä parantaa lihasten suorituskykyä ja kiihdyttää verenkiertoa. Riippuen siitä, kuinka tehokas treenisi on, valmistaudu lämmittelyyn huolellisesti. Esimerkiksi ennen juoksua kävelemällä ripeästi noin 5 min ajan valmistat lihakset kovempaan koitokseen. Ennen rankempaa lihastreeniä voit lämmitellä esim. kuntopyörällä 10 minuuttia.

Ravinnolla on tärkeä osa palautumisessa ja lihakset tarvitsevat polttoaineeksi hiilihydraatteja, lihasten korjaamiseen proteiineja ja lihasten tulehdusta estämään oikeanlaisia rasvahappoja.

Venyttely ja hieronta treenien jälkeen ovat erittäin tärkeässä roolissa. Hyvä kotikonsti on käyttää ns. foamrollereita lihaskalvojen kireyksiin. Säännölliset käynnit lihashuoltajalla maksimoivat palautumisen sekä ehkäisevät vammoilta ja loukkaantumisilta. 

P.S. Ahti Kallio on koulutettu hieroja, urheiluhieroja sekä klassiseen osteopatiaan erikoistuva. www.urheiluhierontaa.fi

 

 

Alunperin julkaistu 26.2.2016 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Leader historiikki

Voimaa ruuasta vai voimattomana ruuasta?

Näitä luetaan

Valitse itsellesi se sopivin maitohappobakteeri
Valitse itsellesi se sopivin maitohappobakteeri
Ecolomega – ultratuoretta ja raikasta öljyä suoraan kalasta!
Mitä seikkoja kannattaa ottaa huomioon kalaöljyvalmistetta valittaessa, ja miksi olemme täysin vakuuttuneita,...
Tarjoa lapsellesi parasta
Yhä useampi vanhempi haluaa huolehtia lapsensa hyvinvoinnista entistä puhtaammin ja luonnollisemmin.

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.