Desimitta valkoisen jauheen päällä

Leader historiikki

Mies ja unelma

Leaderin perustajalla Janne Hakalalla on unelma. Unelma terveellisistä, suomalaisista tuotteista, jotka edistävät hyvinvointia ja maistuvat hyvältä. Ja visio siitä, kuinka tuotteet ovat helposti koko kansan saatavilla. Tästä unelmasta syntyi suomalainen Leader Foods Oy. Yritys, joka on kasvanut yli 15-vuotisen historiansa aikana urheiluravinteiden maahantuojasta ja myymäläketjusta monipuoliseksi elintarvikealan yritykseksi. Tänä päivänä Leader kehittää, valmistaa ja markkinoi omia laadukkaita, proteiinipitoisia elintarvikkeita, terveystuotteita, vitamiineja ja urheiluravinteita, sekä superfoodeja.

 

2001 Liiketoiminta käynnistyy

Tammikussa yritys on virallisesti rekisterissä. J&R Fitness Store perustetaan ja se aloittaa urheiluravinteiden maahantuonnin Suomeen. Lisäravinteita myydään omista kivijalkamyymälöistä ympäri Suomea.

 

2002 Leader syntyy

Historian ensimmäiset Leader-tuotteet valmistuvat jouluaaton aattona 2002. Ensimmäiset tuotteet ovat After, Whey ja G-MASS. Kaikissa näissä tuotteissa löytyy kolme makuvaihtoehtoa. Tätä ennen kotimaiset jauhetuotteet ovat olleet mauttomia.

 

2006 Kaupan murros

Leader on mukana rakentamassa uutta terveystuotekategoriaa päivittäistavarakauppaan. Ensimmäiset terveystuotteiden hyllymoduulit nousevat päivittäistavarakauppoihin edelläkävijänä Euroopassa. Leader-tuotesarjan myynti kasvaa räjähdysmäisesti ja tuotteita myydään omien lisäravinnemyymälöiden lisäksi päivittäistavarakaupoissa, luontaistuotekaupoissa ja apteekeissa eri puolella Suomea.

 

2007 Leader Foods Oy

J&R Fitness Store Oy:n nimi vaihtuu Leader Foods Oy:ksi.

 

2008 Visiosta totta

Leader Foods Oy:n ensimmäinen tehdas rakennetaan Vantaalle. Tehdas valmistaa aluksi urheilujauheita ja tabletteja. Vantaan tehtaan tablettien tuotantokapasiteetti on yli 350 000 000 tablettia.

 

2010 Uusia innovaatioita

Uudet tuoteinnovaatiot siivittävät huimaa kasvua. Leader aloittaa pehmytliivatekapseleiden valmistuksen ainoana Suomessa. Samana vuonna Leader ja Pietarin ja Helsingin farmasian instituutit tekevät yhteistyösopimuksen.

 

2011 Patukkatehdas valmistuu

Suomen ensimmäinen ja ainoa patukkatehdas avataan Toholammille. Tehdas on Euroopan modernein. Ensimmäiset proteiinipatukat lähtevät Toholammilta kauppoihin marraskuussa. Suomen suosituin proteiinipatukka Protein So Lo-Carb! valtaa markkinat.

 

2011–2015 Kasvun vuodet

Seuraavina kasvun vuosina Leader nousee Suomen patukkamarkkinoiden markkinajohtajaksi ja lanseeraa uusia terveellisiä tuoteinnovaatioita, kuten ACKD Easy Diet, BareBar ja SoftBar.

 

2016 Suklainen tulevaisuus

Leader laajentaa toimintaansa suklaatuotteisiin. Pohjoismaiden suurin funktionaalista suklaata valmistava tehdas avataan. Suklaan tuotannossa hyödynnetään terveysvaikutteisten elintarvikkeiden valmistuksesta 15 vuoden aikana kertynyttä osaamista. Patukkatehtaan tuotantokapasiteetti nousee yli 120 000 000 patukkaan.

 

Farmasian tohtori Magali Laaksonen

Magali vastaa Leaderin laadusta. Hän on kotoisin Ranskan Lyonista. Magali opiskeli proviisoriksi Ranskassa kuusi vuotta ja valmistui 2001. Sen jälkeen hän väitteli tohtoriksi Helsingin farmasian laitoksella vuonna 2003. Magalin uravalintaan on vaikuttanut kiinnostus kemiasta, rohdosvalmisteista ja lääketeollisuudesta sekä muutamat sukulaiset (proviisoreita), jotka työskentelevät edelleenkin apteekeissa ja lääketellisuudessa Ranskassa. Magali on päässyt tutustumaan lääketeollisuuteen jo ennen proviisorin opiskeluiden aloittamista. Lääketeollisuus ja etenkin työn nopeatempoisuus kiehtoi enemmän kuin työskentely apteekeissa. Ennen Leader Foods Oy:lle tuloa Magali työskenteli Suomessa lääketehtaassa, lääkevalvontalaboratoriossa.

 

Suomeen rakkauden perässä

Suomalaiseen aviomieheensä hän tutustui sattumalta lomareissun aikana. Viiden vuoden etäsuhteen jälkeen Suomeen muutto oli loogista. Suomessa viihtyvä Magali nauttii vapaa-ajalla ulkoilusta, taekwondosta ja jatkuvasta lukemisesta, sekä kasvimaan hoidosta. Magali suosii lähiruokaa ja kesäisin hän kasvattaa sitä mahdollisimman paljon omalla kasvimaalla. Magali pitää työstään Leader Foods Oy:ssa mielekkäänä. Hienoimpia hetkiä on nähdä valmis tuote kaupoissa, jonka tuotekehitykseen ja valmistusprosessiin on voinut vaikuttaa, hehkuttaa Magali.

 

Tilaa Leaderin tuotteet meiltä! 

 

Alunperin julkaistu 19.2.2016 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Macasta potkua makuuhuoneeseen ja kaamokseen

Uuden vuoden lupauksena treenaaminen – muista myös palautuminen

Näitä luetaan

5 syytä syödä D-vitamiinia
D-vitamiini, tunnetaan myös "aurinkovitamiinina", on yksi tärkeimmistä vitamiineista, jotka tukevat...
Mitä aminohapot ovat?
Aminohapot jaetaan ei-välttämättömiin aminohappoihin ja yhdeksään välttämättömään aminohappoon, joita on saatava riittävästi...
Reishin ja pakurin hyödyt terveyden tueksi - nyt helposti ja herkullisesti!
Funktionaaliset sienten hyödyt ovat mittavat: vahvempi vastustuskyky, parempi yleiskunto ja...
Viisi vinkkiä raudan imeytymisen tehostamiseksi
Maailman terveysjärjestön eli WHO:n mukaan peräti 30 % ihmisistä kärsii raudanpuutteesta....
C-vitamiinin terveyshyödyt tehokkaasti kehon käyttöön
C-vitamiini on vahva antioksidantti, joka tukee sekä immuunijärjestelmämme että hermostomme...
Miksi söisin Spirulinaa ja Chlorellaa?
Esimerkiksi siksi, että kyseessä on kaksi maailman eniten lehtivihreää eli klorofylliä sisältävää,...
Infektiokierre poikki ja pitkäaikaissairauksiin helpotusta Pinenalla
Tuotteen keskeisenä vaikutuksena on laaja-alainen antioksidanttinen, antiallerginen, antiviraalinen, tulehdusta vaimentava sekä verenkiertoa...
Luuliemi - Noitajuoma vai voimajuoma
Nykypäivänä ravinnoksi käytettävistä eläimistä syödään pääasiassa pelkkä luustolihas. Hyödynnettäviä osia on...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.