Pakurikääpä on useissa varttuneissa lehtipuissa esiintyvä lahottajasieni, jota tavataan yleisesti koko Suomessa. Pakurikääpä on Suomen metsien uskomattomimpia yrttejä ja sisältää runsaasti antioksidantteja.
Sota-aikana Suomessa pakurista keitettiin kahvin korvikkeeksi niin kutsuttua tikka-teetä. Erityisesti Venäjällä ja Aasiassa pakuria on käytetty sekä teenä että luontaislääkinnässä jo vuosisatojen ajan.
Pakuri on vuoden 2013 rohdoskasvi!
Pakuria käytetään myös kosmetiikassa
Pakurin sisältämä koivuhartsi (betuliini) vähentää tehokkaasti tulehdusta ja stimuloi terveiden ihosolujen tuotantoa. Pakurista onkin valmistettu voiteita ja salvoja esimerkiksi atooppisen ihottuman, psoriasiksen, suonikohjujen, hyönteisten puremien ja haavojen hoitoon.