Pakuria jauheina

Suosittu pakuri

Pula-ajalta nykypäivän suosituksi terveysteeksi

Moni luonnossa viihtyvä on varmasti nähnyt koivujen rungoilla hiilenmustan rosoisen pahkuran, pakurikäävän (Inonotus Obliquus). Pakurikäävästä valmistettua teetä juotiin Suomessa pula-aikana teen ja kahvin asemasta ”tikkateenä”. Nyt pakurista on tullut jälleen suosittu terveystee ja immuunipuolustusta vahvistava rohdos. Pakurista on valmistettu jo vuosisatoja parantavaa juomaa ja sitä on käytetty ulkoisesti ihovaivoihin. Pakurikääpää on käytetty muun muassa vähentämään väsymystä, lisäämään työkykyä, ihottumiin ja höyryhengitettynä muiden yrttien kanssa hengitystietulehduksiin.

Antioksidantteja ja paljon muuta

Tutkimukset ovat osoittaneet pakurikäävän sisältävän suuren määrän antioksidantteja ja hyvinvointia edistäviä ainesosia. Se sisältää mun muassa kaliumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä. Pakurikääpää sisältäviä valmisteita on teenä, jauheena ja ravintolisänä. Tieteellisen näytön sekä pitkän ja monipuolisen käyttöhistoriansa perusteella pakurikääpä on ansainnut Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton vuoden 2013 rohdoskasvin arvon.

 

Julkaistu alunperin 4.3.2013 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa! 

Luonnollista puhtia liikkujille – testissä NORDIQ Nutritionin sporttijauheet

Kookosöljy - puolesta vai vastaan?

Näitä luetaan

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.