Luonnollista puhtia treeniin - Nordiq Nutrition sporttijauheet testissä

Luonnollista puhtia liikkujille – testissä NORDIQ Nutritionin sporttijauheet

Oikea ravitsemus on riittävän levon lisäksi liikuntaa aktiivisesti harrastavan tukipilari. Liikkujan on tärkeää syödä riittävästi monipuolista ravintoa, jossa on tarpeeksi lihaskasvua ja palautumista tukevaa proteiinia, energiaa antavia hiilihydraatteja, vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita. Mitä enemmän treenaa, sitä enemmän elimistö myös kaipaa polttoainetta.

Ravinnon lisäksi omaa liikuntasuoritusta ja palautumista voi myös tehostaa erilaisilla lisäravinteilla, ja moni liikkuja nauttii treenin tukena esimerkiksi proteiinijauheita, urheilujuomia, aminohappoja tai liikkujille tärkeitä ravintolisiä kuten magnesiumia ja sinkkiä. Ennen treeniä otettavat tuotteet antavat lisäenergiaa ja virittävät kehoa ja mieltä parempaan suoritukseen, kun taas treenin jälkeen otettavat tuotteet tukevat kehon palautumista ja lihaskasvua.

NORDIQ Nutritionin sporttijauheet tuovat luonnollista boostia treeniin

Urheiluravinteita valitessa saa kuitenkin olla tarkkana, sillä ne sisältävät usein reippaasti keinotekoisia ainesosia sekä sokeria tai makeutusaineita. Tähän mennessä markkinoilta on uupunut täysin lisäaineettomat, luomulaatuiset ja kasvipohjaiset urheiluravinteet. NORDIQ Nutrition toi kuitenkin hiljattain markkinoille kovan parivaljakon vastaamaan tähän tarpeeseen. Pre-Workout Powder ja Post-Workout Powder ovat 100 % luonnollisia sporttijauheita, jotka on suunniteltu tukemaan urheilusuoritusta ja siitä palautumista.

NORDIQ Nutritionin sporttijauheet sisältävät ainoastaan puhtaita, luomulaatuisia ja tuorepakastekuivattuja kasviperäisiä ainesosia. Tuorepakastekuivauksen ansiosta kasvien vaikuttavat ainesosat säilyvät lähes tuoreen veroisina, jolloin niistä saa optimaalisen hyödyn. Sporttijauheet eivät myöskään sisällä sokeria, gluteenia, vehnää, maitoa, soijaa, hiivaa, säilöntäaineita eivätkä keinotekoisia väri- tai makeutusaineita, joten ne sopivat monenlaisia ruokavalioita noudattaville.

Pre-Workout antaa puhtia treeniin

Pre-Workout-sporttijauhe on nimensä mukaisesti tarkoitettu otettavaksi ennen treeniä. Kasviseoksen sisältämät bioaktiiviset fytoravinteet, adaptogeenit ja antioksidantit auttavat aktivoimaan kehon parempaan suoritukseen. Pre-Workout sisältää mm. seuraavia ainesosia:

 • ruskea täysjyväriisiproteiini, josta saat välttämättömiä rasvahappoja (EFA) sekä lihaskasvuun tarvittavia aminohappoja
 • maca-jauhe, josta saat aminohappoja ja vitamiineja
 • raakakaakao ja vihreä tee sisältävät soluja suojaavia polyfenoleja
 • punajuuri sisältää kasviravinteita, jotka voivat olla hyödyllisiä verenkierrolle
 • nokkonen, persilja, lehtikaali ja inkivääri tukevat ruuansulatusta
 • matcha-tee stimuloi mieltä ja hermostoa

Post-Workout edistää treenistä palautumista

Post-Workout-sporttijauhe on tarkoitettu treenin jälkeen nautittavaksi. Post-Workoutin sisältämä kasvicocktail on suunniteltu tehostamaan rasituksesta palautumista, rauhoittamaan aineenvaihduntaa ja suojaamaan soluja treenin aiheuttamilta vaurioilta. Post-Workout sisältää mm. seuraavia ainesosia:

 • hamppuproteiini ja ruskea täysjyväriisiproteiini, josta saat välttämättömiä rasvahappoja (EFA) sekä lihaskasvuun tarvittavia aminohappoja
 • maca-jauhe, josta saat aminohappoja ja vitamiineja
 • kurkuma voi auttaa lievittämään tulehdusta väsyneissä lihaksissa
 • spirulina sisältää runsaasti lihaksille tarpeellista proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten fosforia, kaliumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä
 • pakurikääpä sisältää palautumista tukevia adaptogeenejä
 • nokkonen, persilja ja lehtikaali tukevat ruuansulatusta

“Energisempi olo treenien aikana” – testiryhmäläiset antoivat tuotteelle kiitettävän arvosanan

Teetimme yhdessä NORDIQ Nutritionin kanssa kuluttajakyselyn, jossa asiakkaistamme koostuva 30 hengen testiryhmä pääsi testaamaan joko Pre-Workout -tai Post-Workout -sporttijauhetta kahden viikon ajan. Testiperiodin jälkeen testaajat vastasivat kyselyyn, jossa he pääsivät antamaan palautetta tuotteesta ja sen käytöstä. Testaajat olivat 18-69 -vuotiaita, joista valtaosa (67 %) oli 30–39-vuotiaita.

Yli puolet (56 %) vastaajista oli kuullut NORDIQ Nutritionista aikaisemmin, mutta kukaan ei ollut käyttänyt aikaisemmin NORDIQ Nutritionin sporttijauheita. Kahta testaajaa lukuun ottamatta kaikki olivat kuitenkin käyttäneet aikaisemmin muita urheiluravinteita, kuten hamppuproteiinia, heraproteiinia, kreatiinia, aminohappoja (L-glutamiini, L-arginiini, beta-alaniini, EAA ja BCAA), vihreä tee -kapseleita, palautusjuomia ja energiageelejä.

Nordiq Nutrition -testiryhmän tulokset

67 % koki sporttijauheiden tehostaneen urheilusuoritusta ja palautumista

Testaajat antoivat sporttijauheille yleisarvosanaksi kiitettävän 4/5, eikä kukaan antanut tuotteelle alempaa arvosanaa kuin 3. Ainoastaan kolme vastaajaa ei ollut valmis suosittelemaan tuotetta muille makuun, ulkonäköön ja tuotteen tehottomuuteen vedoten.

Kolmasosa (33 %) kyselyyn vastaajista testasi ennen urheilusuoritusta käytettävää Pre-Workout-jauhetta, ja kaksi kolmasosaa (67 %) testasi urheilusuorituksen jälkeen käytettävää Post-Workout-jauhetta. Valtaosa (67 %) vastaajista oli huomannut tuotteen vaikuttaneen urheilusuoritukseen tai siitä palautumiseen, kun taas kolmasosa (33 %) ei ollut huomannut tuotteen käytöllä olleen vaikutusta. Testaajat kertoivat ennen treeniä käytettävän Pre-Workout-sporttijauheen vaikuttaneen vireystasoon.

“Hivenen parempi virkeystaso ja parempi tuntuma lihaksissa.”
Vastaaja, antoi tuotteelle arvosanaksi 4

“Mielestäni treeni kulki hyvin ja tuote piristi minua. Olen ollut lähiaikoina todella väsynyt ja treenaaminen on tuntunut lähinnä pakottamiselta. Tuotteen ansiosta koko treenin ajan oli sellainen sopivasti virkeä fiilis!”
Vastaaja, antoi tuotteelle arvosanaksi 5

“Vireystaso oli ehkä parempi, mutta vaikea selkeästi erottaa liittyykö vireys jauheeseen vai esimerkiksi parempaan palautumiseen.”
Vastaaja, antoi tuotteelle arvosanaksi 3

Urheilusuorituksen jälkeen käytettävän Post-Workout-tuotteen testaajat kokivat tuotteen edistäneen palautumista ja vähentäneen treenin jälkeistä lihaskipua. Jotkut vastaajat eivät tosin olleet varmoja, johtuivatko nämä vaikutukset juuri tuotteen käytöstä.

“Palauduin paremmin urheilusuorituksesta eivätkä lihakset kipeytyneet vaikka pääsin treenaamaan harvemmin kuin normaalisti.”
Vastaaja, antoi tuotteelle arvosanaksi 5

“Mielestäni auttoi nopeasti energisemmän olon, vaikea sanoa oliko plasebo mutta toimi kuitenkin :)”
Vastaaja, antoi tuotteelle arvosanaksi 4

“En tiedä, johtuiko juuri tämän tuotteen käytöstä, mutta lihakset ja kroppa kokonaisuudessaan tuntuivat palautuvan testin aikana hyvin liikunnasta, vaikka treenasin testin aikana paljon ja monipuolisesti. Olisi mielenkiintoista testata myös pre-workout-jauhetta, jotta voisin paremmin arvioida tuotteiden vaikutusta.”
Vastaaja, antoi tuotteelle arvosanaksi 5

Sporttijauheiden maku jakoi mielipiteitä

Pre-Workout-tuotetta nautitaan 30–60 minuuttia ennen treeniä sekoittamalla 1-3 tl nesteen sekaan. Vastaavasti Post-Workout-jauhetta nautitaan sama määrä 30–60 minuuttia treenin jälkeen. Sporttijauheet saivat kiitosta helppokäyttöisyydestä, ja testaajat kommentoivat tuotteen sekoittuneen hyvin eri nesteisiin. Tuotteen maku kuitenkin jakoi mielipiteitä: jotkut käyttäjät pitivät kovasti tuotteen mausta, kun taas toiset käyttäjät vierastivat sitä. Myös annoskoon pienuus (1-3 tl / käyttökerta) ihmetytti muutamia testaajia.

“Sekoitin jauheen mehuun joka oli helppo käyttää! Haju oli jauheessa vähän huonompi mutta maku oli tosi hyvä! :)”
Vastaaja, antanut tuotteelle arvosanaksi 5

“Sekoitin jauhetta sekä veteen että mehuun (appelsiini). Tuote sekoittuu hyvin nesteeseen, mutta maistuu ja näyttää kamalalta. Mehu ei parantanut makua yhtään. Tuotteen makuun ja ulkonäköön kannattaisi ehkä panostaa lisää.”
Vastaaja, antanut tuotteelle arvosanaksi 3

“Jauhe sekottui hyvin smoothien joukkoon, laadukkaan oloinen, monipuolinen ainesosalista, epäilytti kuitenkin annoskoon riittävyys (vain 1tl?)”
Vastaaja, antanut tuotteelle arvosanaksi 4

Valtaosa vastaajista arvosti sporttijauheiden luomulaatuisuutta

NORDIQ Nutritionin sporttijauheiden yhtenä valttina on tuotteessa käytettyjen raaka-aineiden luomulaatuisuus. Yli puolet (61%) testaajista kertoi, että tuotteen luomulaatuisuus vaikuttaa omaan ostopäätökseen, kun taas 39 % koki, ettei asialla ole itselle juurikaan merkitystä. Vastauksissa näkyi kädenvääntöä tuotteen luomulaatuisuuden ja hinnan välillä.

“Ehdottomasti vaikuttaa, ja olen valmis maksamaan luomulaatuisuudesta hieman enemmän.”
Vastaaja, antanut tuotteelle arvosanaksi 5.

“Pääasia on hinta, mielelläni valitsen tuotteen luomuna jos hinta ei hirveästi korkeampi.”
Vastaaja, antanut tuotteelle arvosanaksi 4.

“Luomulaatuisuus on aina plussaa, mutta enemmän ostopäätöstäni ohjaa tuotteen ravintoainekoostumus ja hinta.”
Vastaaja, antanut tuotteelle arvosanaksi 5.

Moni käyttäjä kertoi jatkavansa tuotteen käyttöä testin jälkeenkin. Testaajille tuotteiden luonnonmukaisuus tuntui vastausten perusteella olevan merkittävä asia, ja moni kertoi syövänsä ennemmin luonnollisia raaka-aineita sisältäviä urheiluravinteita kuin synteettisiä piristeitä ja boostaajia. NORDIQ Nutritionin sporttijauheet ovat ensiluokkainen valinta liikkujille, jotka haluavat tukea treenaamistaan luonnon raaka-aineilla.

Haluaisitko sinäkin Hyviksen testiryhmäläiseksi? Tilaa Hyviksen uutiskirje ja seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa, niin saat heti ensimmäisenä tiedon uusista testiryhmähauista!

Tiesitkö, että tarvitset vitamiineja päivittäin?

Suosittu pakuri

Näitä luetaan

Suihkemuotoinen vitamiini käyttää ohituskaistaa – hyödynnä tehokas imeytyminen
Olet mitä syöt, on tuttu sanonta. Niin ruoan kuin ravintolisienkin...
5 vinkkiä aivojen hyvinvointiin, muistiin ja keskittymiseen
Elämme ajassa, joka kannustaa istumaan. Todella moni istuu päivän mittaan...
Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.