Muffinssi on ihana perusleivonnainen, jonka voi maustaa juuri oman makunsa mukaan. Tällä kertaa lisäsin taikinan joukkoon puolukoita.
Tarvitset:
- 2 luomukananmunaa
- 1,5 dl sokeria (esim. kookossokeri)
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1 tl psylliumia
- 3 dl gluteenittomia jauhoja
- 50 g luomuvoita
- 1 dl luomumaitoa/gluteenitonta kasvimaitoa
- 200 g puolukoita
Toimi näin:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa muffinssipellin kolot muffinssivuoilla tai levitä 12 muffinssivuokaa pellille.
- Sulata voi. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vatkattuun vaahtoon maidon ja sulatetun voin kanssa yhtäaikaa. Sekoita hyvin, mutta älä vatkaa turhaan.
- Lisää lopuksi puolukat taikinan joukkoon ja jaa taikina 12 muffinssivuokaan.
- Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes muffinssit ovat päältä kauniin ruskeita ja puutikkutestillä myös sisältä kypsiä. Jäähdytä ja nauti!