Raakakakku on täyttävä ja ravitseva herkku, joka soveltuu kaikkiin tilaisuuksiin. Tämä minttusuklaaraakakakku käy monelle, sillä se on gluteeniton, laktoositon ja vegaaninen.
Pohja:
- 3 dl kivettömiä taateleita
- 3 dl cashewpähkinöitä (liota yön yli tai vähintään 4 tuntia)
- 3 dl mantelijauhoja
- 1 dl kookosöljyä
- ripaus ruususuolaa
Minttusuklaatäyte:
- 4 dl cashew-kermaa (n. 3 dl cashewpähkinöitä ja vettä) (liota nämäkin pähkinät etukäteen)
- 2 dl hienoksi jauhettua kookossokeria
- 1 dl raakakaakaovoita
- 6 rkl raakakaakaojauhetta
- piparminttuöljyä 1-3 tl oman maun mukaan
Toimi näin:
- Laita kaikki pähkinät (6 dl) likoamaan yön yli tai vähintään neljäksi tunniksi ennen kakun valmistamista. Liottamisen ansiosta pähkinät muuttuvat ruoansulatukselle helpommin käsiteltävään muotoon.
- Valmista pohja. Lisää pähkinät, taatelit ja 0,5 dl kookosöljystä monitoimikoneeseen ja hienonna. Tämä vaihe hoituu myös tarpeeksi isolla ja tehokkaalla blenderillä. Lisää joukkoon mantelijauho ja suola sekä loput kookosöljystä. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja painele esim. nuolijalla tasaisesti vuoan pohjalle. Laita 10 minuutiksi pakastimeen hyytymään.
- Valmista täyte. Tee ensin cashew-kerma: laita 3 dl cashewpähkinöitä blenderiin ja lisää vettä niin, että pähkinät juuri ja juuri peittyvät. Lisää ruokalusikallinen kookospalmusokeria, hyppysellinen suolaa ja sekoita mahdollisimman tasaiseksi. Lisää valmiiseen cashew-kermaan raakakaakaojauhe, sulatettu raakakaakaovoi, kookospalmusokeri ja minttuöljyä (oman maun mukaan 1–3 tl).
- Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi, pariksi, tai niin pitkäksi aikaa, että täyte on kunnolla jähmettynyt.
- Koristele esimerkiksi pensasmustikoilla ja sitruunamelissalla.
Kakku säilyy jääkaapissa noin kolme vuorokautta – ellei katoa sitä ennen parempiin suihin.