Gluteeniton, laktoositon ja vegaaninen mintturaakasuklaakakku

Herkullinen minttusuklaaraakakakku

Raakakakku on täyttävä ja ravitseva herkku, joka soveltuu kaikkiin tilaisuuksiin. Tämä minttusuklaaraakakakku käy monelle, sillä se on gluteeniton, laktoositon ja vegaaninen. 

Pohja:

Minttusuklaatäyte:

Esimerkiksi Foodinin tuotteet sopivat minttusuklaaraakakakun raaka-aineiksi

Toimi näin:

  1. Laita kaikki pähkinät (6 dl) likoamaan yön yli tai vähintään neljäksi tunniksi ennen kakun valmistamista. Liottamisen ansiosta pähkinät muuttuvat ruoansulatukselle helpommin käsiteltävään muotoon.
  2. Valmista pohja. Lisää pähkinät, taatelit ja 0,5 dl kookosöljystä monitoimikoneeseen ja hienonna. Tämä vaihe hoituu myös tarpeeksi isolla ja tehokkaalla blenderillä. Lisää joukkoon mantelijauho ja suola sekä loput kookosöljystä. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja painele esim. nuolijalla tasaisesti vuoan pohjalle. Laita 10 minuutiksi pakastimeen hyytymään.  
  3. Valmista täyte. Tee ensin cashew-kerma: laita 3 dl cashewpähkinöitä blenderiin ja lisää vettä niin, että pähkinät juuri ja juuri peittyvät. Lisää ruokalusikallinen kookospalmusokeria, hyppysellinen suolaa ja sekoita mahdollisimman tasaiseksi. Lisää valmiiseen cashew-kermaan raakakaakaojauhe, sulatettu raakakaakaovoi, kookospalmusokeri ja minttuöljyä (oman maun mukaan 1–3 tl).
  4. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi, pariksi, tai niin pitkäksi aikaa, että täyte on kunnolla jähmettynyt.
  5. Koristele esimerkiksi pensasmustikoilla ja sitruunamelissalla.

Kakku säilyy jääkaapissa noin kolme vuorokautta – ellei katoa sitä ennen parempiin suihin.

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Gluteenittomat puolukkamuffinssit

Seuraava artikkeli

Vegaaniset mustikka-banaanibrowniet

Näitä luetaan

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta
Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia...
Gluteenittomat munkit
Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne...
Gluteenittomat tippaleivät
Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.
Ruokosokerista tehty sima
Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea...
Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin
Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään...
Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro
Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä...
Proteiiniletut kookosmannakastikkeella
Proteiiniletut sopivat mainiosti hieman kiireettömiin aamuihin. Ne sopivat vaikkapa aamutreenin jälkeen nautittavaksi,...
Chia-mustikkavanukas kookosmannasta
Chia-mustikkavanukas on erinomainen aamupala: paitsi että se sisältää vitamiineja, antioksidantteja ja muita...
Helppo soijasuikaleresepti: herkullinen curry soijasuikaleista
Soijasuikaleista syntyy helppoa ja täyttävää vegeruokaa käden käänteessä! Soyappetit Soijasuikaleet muistuttavat yllättävän...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.