Gluteeniton, laktoositon ja vegaaninen mintturaakasuklaakakku

Herkullinen minttusuklaaraakakakku

Raakakakku on täyttävä ja ravitseva herkku, joka soveltuu kaikkiin tilaisuuksiin. Tämä minttusuklaaraakakakku käy monelle, sillä se on gluteeniton, laktoositon ja vegaaninen. 

Pohja:

Minttusuklaatäyte:

Esimerkiksi Foodinin tuotteet sopivat minttusuklaaraakakakun raaka-aineiksi

Toimi näin:

  1. Laita kaikki pähkinät (6 dl) likoamaan yön yli tai vähintään neljäksi tunniksi ennen kakun valmistamista. Liottamisen ansiosta pähkinät muuttuvat ruoansulatukselle helpommin käsiteltävään muotoon.
  2. Valmista pohja. Lisää pähkinät, taatelit ja 0,5 dl kookosöljystä monitoimikoneeseen ja hienonna. Tämä vaihe hoituu myös tarpeeksi isolla ja tehokkaalla blenderillä. Lisää joukkoon mantelijauho ja suola sekä loput kookosöljystä. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja painele esim. nuolijalla tasaisesti vuoan pohjalle. Laita 10 minuutiksi pakastimeen hyytymään.  
  3. Valmista täyte. Tee ensin cashew-kerma: laita 3 dl cashewpähkinöitä blenderiin ja lisää vettä niin, että pähkinät juuri ja juuri peittyvät. Lisää ruokalusikallinen kookospalmusokeria, hyppysellinen suolaa ja sekoita mahdollisimman tasaiseksi. Lisää valmiiseen cashew-kermaan raakakaakaojauhe, sulatettu raakakaakaovoi, kookospalmusokeri ja minttuöljyä (oman maun mukaan 1–3 tl).
  4. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi, pariksi, tai niin pitkäksi aikaa, että täyte on kunnolla jähmettynyt.
  5. Koristele esimerkiksi pensasmustikoilla ja sitruunamelissalla.

Kakku säilyy jääkaapissa noin kolme vuorokautta – ellei katoa sitä ennen parempiin suihin.

Tähän liittyvät tuotteet:

Gluteenittomat puolukkamuffinssit

Vegaaniset mustikka-banaanibrowniet

Näitä luetaan

Nautinnollinen kuplatee – trendijuoma, joka virkistää ja tukee ruoansulatusta

Kuplatee – helmeilevä, värikäs juoma, joka on valloittanut sosiaalisen median ja kahvilalistat ympäri maailmaa. Mutta mitä...

Helppo ja nopea gluteeniton omenapiirakka

Kauppiaan resepti helppoon, nopeaan ja gluteenittomaan omenapiirakkaan.

Muhkean mehevät, maidottomat ja vegaaniset jäätelökeksit

Ihanat jäätelökeksit sopivat maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon. Voit myös valmistaa pelkkää cashewjäätelöä ja tarjota sen sellaisenaan. Valmistukseen...

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat munkit ja tippaleivät valmistuvat gluteenittomien jauhojen...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta

Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia proteiinipitoisia kasvisruokia. Tiesitkö, että...

Gluteenittomat munkit

Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne maistuvat taatusti yhtä maukkailta...

Gluteenittomat tippaleivät

Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.

Ruokosokerista tehty sima

Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea helppo resepti blogistamme ja...

Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin

Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään uusi ilmiö, vaan perinteisen...

Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro

Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä luksusta, ja se pitää...

Proteiiniletut kookosmannakastikkeella

Proteiiniletut sopivat mainiosti hieman kiireettömiin aamuihin. Ne sopivat vaikkapa aamutreenin jälkeen nautittavaksi, sillä ruokaisat letut sisältävät...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.