Gluteeniton nokkospizza

Gluteeniton nokkospizza

Yrttiviikon ja tulevan kevään kunniaksi on aika käyttää viime kevään kuivatut nokkoset pois kaapista pyörimästä. Kerran erehdyin nokkosta laittamaan pitsapohjaani ja sen jälkeen en ole pitsaa ilman nokkosta tehnyt. En ole kerännyt  nokkosiani

itse – niitä saa onneksi myös kaupasta, kuten Hyvikseltä! 

Pizzapohja

Pizzan täytteet oman maun mukaan, tässä omat tämän hetken suosikit:

  • Paseerattua tomaattia
  • Kinkkua
  • Pari palaa meetvurstia makua antamaan
  • Tuoreita herkkusieniä
  • Juustoraastetta
  • Mozzarellaa
  • Basilikaa
  • Oliiviöljyä

Toimi näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää hunaja ja psyllium ja sekoita hetki.
  2. Anna turvota viitisen minuuttia.
  3. Lisää seokseen suola, nokkonen ja puolet jauhoista, ja sekoita.
  4. Lisää sitten öljy ja sekoita.
  5. Loput jauhot kannattaa sekoittaa taikinaan käsin, jotta tunnet, kun taikina muuttuu "kimmoisaksi palloksi". Varo lisäämästä liikaa jauhoja, ettei taikinasta tule murenevaa.
  6. Kun taikina on valmis, kaulitse se leivinpaperille ja jätä kohoamaan siksi aikaa, kun kokoat ja pilkot täytteen raaka-aineet valmiiksi.
  7. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  8. Lisää täytteet.
  9. Paista 225 asteessa alatasolla noin 20 min, jotta pohjasta tulee rapsakka ja niin, että juustossa on mukava kullanruskea väri. Itse lisään vielä paistetun pizzan päälle mozzarellaa, basilikaa ja tilkan oliiviöljyä. Nam!

Resepti on julkaisu aikaisemmin vanhassa blogissa 13.3.2015.

Edellinen artikkeli

Snickers-pirtelö

Seuraava artikkeli

Gluteenittomat puolukkamuffinssit

Näitä luetaan

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta
Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia...
Gluteenittomat munkit
Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne...
Gluteenittomat tippaleivät
Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.
Ruokosokerista tehty sima
Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea...
Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin
Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään...
Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro
Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä...
Proteiiniletut kookosmannakastikkeella
Proteiiniletut sopivat mainiosti hieman kiireettömiin aamuihin. Ne sopivat vaikkapa aamutreenin jälkeen nautittavaksi,...
Chia-mustikkavanukas kookosmannasta
Chia-mustikkavanukas on erinomainen aamupala: paitsi että se sisältää vitamiineja, antioksidantteja ja muita...
Helppo soijasuikaleresepti: herkullinen curry soijasuikaleista
Soijasuikaleista syntyy helppoa ja täyttävää vegeruokaa käden käänteessä! Soyappetit Soijasuikaleet muistuttavat yllättävän...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.