Maitohappobakteerit kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemisessa

Maitohappobakteerit kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemisessa

Mitä maitohappobakteerit ovat?

Maitohappobakteeri on elävä bakteeri, joka tuottaa maitohappoa ja kiinnittyy suoliston pintaan. Maitohappobakteerit tasapainottavat ruuansulatuskanavan hyvää mikrobikantaa.

Maitohappobakteereja ja bifidobakteereja esiintyy luontaisesti koko ruuansulatuskanavan alueella, mutta pääasiassa ne toimivat paksusuolessa. Ikä ja esimerkiksi erilaiset lääkekuurit vaikuttavat maitohappobakteerien osuuteen suolistossa.

Maitohappobakteereita on käytetty vuosisatojen ajan ruoan ja juoman fermentoinnissa. Tämä ikivanha säilöntätekniikka paitsi pidentää tuotteiden säilyvyysaikaa myös parantaa niiden makua ja ravintoarvoa. Maitohappobakteerit tunnetaan erityisesti roolistaan jogurtin, juuston, hapankaalin, kimchin, hapantaikinaleivän ja monien muiden fermentoitujen elintarvikkeiden valmistuksessa.

Fermentoidut ruoat ovat hyvä lisä monipuolisessa ruokavaliossa. Suurempia maitohappobakteeriannoksia tavoiteltaessa ravintolisät ovat kuitenkin helpoin vaihtoehto vatsan hyvän mikrobikannan tasapainottamisessa.

Miten valitsen sopivan maitohappobakteerin?

Maitohappobakteeria valitessa kannattaa kiinnittää huomiota etenkin kolmeen seikkaan: maitohappobakteerien määrään, bakteerikantojen monipuolisuuteen sekä siihen, mitä muuta tuotteesta löytyy.

Maitohappobakteerien määrä

Maitohappobakteerien määrät voivat vaihdella paljon eri tuotteiden välillä. Perinteisesti maitohappobakteerivalmisteet sisältävät 1–10 miljardia maitohappobakteeria.

Maitohappobakteereissa kannattaa suosia ajattelutapaa mitä enemmän, sen parempi. Puhdistamon Vahva Maitohappobakteeri sisältää 12 miljardia maitohappobakteeria yhdessä kapselissa.

Vahva Maitohappobakteeri on nimensäkin mukaisesti vahva tuote. Se on kuitenkin hellävarainen vatsalle ja sopii niin kuuriluontoiseen kuin jokapäiväiseen käyttöön.

Bakteerikantojen monipuolisuus

Suolistoflooramme koostuu useista eri mikro-organismeista, joihin myös maitohappobakteerit lukeutuvat. Tämän takia kannattaakin valita valmiste, joka sisältää laajan kirjon hyödyllisiä maitohappobakteerilajikkeita. Suosi tuotteita, joiden etiketissä luetellaan selvästi sen sisältämät bakteerikannat.

Perinteiset maitohappobakteerivalmisteet sisältävät yleensä 1–7 bakteerikantaa. Puhdistamon Vahva Maitohappobakteeri sisältää 15 tunnettua bakteerikantaa, mikä tekee siitä markkinoiden monipuolisimman maitohappobakteerivalmisteen.

Lisä- ja täyteaineettomuus

Yleisesti ottaen lisä- tai täyteaineet ovat monissa ravintolisissä turhia. Lisä- ja täyteaineet vievät ravintolisäkapselista turhaan tilaa ja voivat jopa ärsyttää vatsaa.

Puhdistamon ravintolisille ominaisesti Vahva Maitohappobakteeri on lisä- ja täyteaineeton. Lisäksi tuote sisältää juuri sopivan määrän inuliinia ja frukto-oligosakkarideja, joita maitohappobakteerit tarvitsevat pysyäkseen elossa.

Milloin maitohappobakteeri kannattaa nauttia?

Paras tapa on nauttia maitohappobakteerit ennen ruokailua, jotta ne pääsevät tehokkaasti ruoansulatuskanavan käyttöön. Puhdistamon Vahvassa Maitohappobakteerissa suositeltu vuorokausiannos on 1–2 kapselia.

Tähän liittyvät tuotteet:

Mitä mustakuminaöljy on?

Wild Nutrition: 10 vuotta naisterveyden asialla

Näitä luetaan

Miten optimoida ravintolisien imeytyminen?
Hyvinvointiamme edistää vain sellainen ravintolisä, jonka elimistö kykenee käyttämään hyödyksi.Tästä...
Luonnonsuola - Aarre Himalajan vuoristosta
Lempeä maku ja monien vaivojen apu. Paremmin ei voisi kuvailla luonnon todellista...
Wild Nutrition: 10 vuotta naisterveyden asialla
Wild Nutrition juhlii tänä vuonna tuotemerkkinsä 10-vuotismerkkipäivää.
5 syytä syödä D-vitamiinia
D-vitamiini, tunnetaan myös "aurinkovitamiinina", on yksi tärkeimmistä vitamiineista, jotka tukevat...
Mitä aminohapot ovat?
Aminohapot jaetaan ei-välttämättömiin aminohappoihin ja yhdeksään välttämättömään aminohappoon, joita on saatava riittävästi...
Reishin ja pakurin hyödyt terveyden tueksi - nyt helposti ja herkullisesti!
Funktionaaliset sienten hyödyt ovat mittavat: vahvempi vastustuskyky, parempi yleiskunto ja...
Viisi vinkkiä raudan imeytymisen tehostamiseksi
Maailman terveysjärjestön eli WHO:n mukaan peräti 30 % ihmisistä kärsii raudanpuutteesta....
C-vitamiinin terveyshyödyt tehokkaasti kehon käyttöön
C-vitamiini on vahva antioksidantti, joka tukee sekä immuunijärjestelmämme että hermostomme...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.