Maitohappobakteerit kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemisessa

Maitohappobakteerit kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemisessa

Mitä maitohappobakteerit ovat?

Maitohappobakteeri on elävä bakteeri, joka tuottaa maitohappoa ja kiinnittyy suoliston pintaan. Maitohappobakteerit tasapainottavat ruuansulatuskanavan hyvää mikrobikantaa.

Maitohappobakteereja ja bifidobakteereja esiintyy luontaisesti koko ruuansulatuskanavan alueella, mutta pääasiassa ne toimivat paksusuolessa. Ikä ja esimerkiksi erilaiset lääkekuurit vaikuttavat maitohappobakteerien osuuteen suolistossa.

Maitohappobakteereita on käytetty vuosisatojen ajan ruoan ja juoman fermentoinnissa. Tämä ikivanha säilöntätekniikka paitsi pidentää tuotteiden säilyvyysaikaa myös parantaa niiden makua ja ravintoarvoa. Maitohappobakteerit tunnetaan erityisesti roolistaan jogurtin, juuston, hapankaalin, kimchin, hapantaikinaleivän ja monien muiden fermentoitujen elintarvikkeiden valmistuksessa.

Fermentoidut ruoat ovat hyvä lisä monipuolisessa ruokavaliossa. Suurempia maitohappobakteeriannoksia tavoiteltaessa ravintolisät ovat kuitenkin helpoin vaihtoehto vatsan hyvän mikrobikannan tasapainottamisessa.

Miten valitsen sopivan maitohappobakteerin?

Maitohappobakteeria valitessa kannattaa kiinnittää huomiota etenkin kolmeen seikkaan: maitohappobakteerien määrään, bakteerikantojen monipuolisuuteen sekä siihen, mitä muuta tuotteesta löytyy.

Maitohappobakteerien määrä

Maitohappobakteerien määrät voivat vaihdella paljon eri tuotteiden välillä. Perinteisesti maitohappobakteerivalmisteet sisältävät 1–10 miljardia maitohappobakteeria.

Maitohappobakteereissa kannattaa suosia ajattelutapaa mitä enemmän, sen parempi. Puhdistamon Vahva Maitohappobakteeri sisältää 12 miljardia maitohappobakteeria yhdessä kapselissa.

Vahva Maitohappobakteeri on nimensäkin mukaisesti vahva tuote. Se on kuitenkin hellävarainen vatsalle ja sopii niin kuuriluontoiseen kuin jokapäiväiseen käyttöön.

Bakteerikantojen monipuolisuus

Suolistoflooramme koostuu useista eri mikro-organismeista, joihin myös maitohappobakteerit lukeutuvat. Tämän takia kannattaakin valita valmiste, joka sisältää laajan kirjon hyödyllisiä maitohappobakteerilajikkeita. Suosi tuotteita, joiden etiketissä luetellaan selvästi sen sisältämät bakteerikannat.

Perinteiset maitohappobakteerivalmisteet sisältävät yleensä 1–7 bakteerikantaa. Puhdistamon Vahva Maitohappobakteeri sisältää 15 tunnettua bakteerikantaa, mikä tekee siitä markkinoiden monipuolisimman maitohappobakteerivalmisteen.

Lisä- ja täyteaineettomuus

Yleisesti ottaen lisä- tai täyteaineet ovat monissa ravintolisissä turhia. Lisä- ja täyteaineet vievät ravintolisäkapselista turhaan tilaa ja voivat jopa ärsyttää vatsaa.

Puhdistamon ravintolisille ominaisesti Vahva Maitohappobakteeri on lisä- ja täyteaineeton. Lisäksi tuote sisältää juuri sopivan määrän inuliinia ja frukto-oligosakkarideja, joita maitohappobakteerit tarvitsevat pysyäkseen elossa.

Milloin maitohappobakteeri kannattaa nauttia?

Paras tapa on nauttia maitohappobakteerit ennen ruokailua, jotta ne pääsevät tehokkaasti ruoansulatuskanavan käyttöön. Puhdistamon Vahvassa Maitohappobakteerissa suositeltu vuorokausiannos on 1–2 kapselia.

Tähän liittyvät tuotteet:

Mitä mustakuminaöljy on?

Wild Nutrition: 10 vuotta naisterveyden asialla

Näitä luetaan

Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...
Monipuolinen magnesium – Löydä itsellesi sopivin!
Mitä on magnesium – ja mitä hyötyä sen nauttimisesta on?
Voita uupumus ja vahvista vastustuskykyä: Biohakkerin vinkit stressinhallintaan ja resilienssin kehittämiseen
Lue tästä jutusta biohakkeri & tietokirjailija Olli Sovijärven konkreettisia neuvoja stressinhallintaan, uupumuksesta...
Mihin lisäravinteita tarvitaan?
Mihin lisäravinteita tarvitaan ja mitkä ovat liikkujan kannalta tärkeimmät urheiluravinteet?

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.