Luonnonsuola - Aarre Himalajan vuoristosta

Luonnonsuola - Aarre Himalajan vuoristosta

Lempeä maku ja monien vaivojen apu

Paremmin ei voisi kuvailla luonnon todellista aarretta Himalajan kristallisuolaa. Sen upeat ominaisuudet ovat vertaansa vailla, käytetään sitä sitten ruokasuolana keittiössä, kauneudenhoidossa tai helpottamaan hengityselimistön toimintaa. Miten kristallisuola on aikanaan syntynyt ja mistä sitä nykyään tänä päivänäkin saadaan? Miksi kutsumme sitä luonnon omaksi aarteeksi?

Himalajan kristallisuola on syntynyt Intian ja Euraasian mannerlaattojen törmäysten seurauksina miljoonia vuosia sitten. Laattojen väliin jäänyt saasteeton alkumeri haihtui auringon vaikutuksesta vähitellen, ja jäljelle jäänyt suola jäi puristuksiin Himalajan vuoriston alaosiin. Paineen ja puristuksen seurauksena luonnonsuola kristallisoitui ja saavutti lopulta hienon, lumihiutaletta muistuttavan kiteisen rakenteen. Sitä voidaan kutsua puhtaaksi ja saasteettomaksi maapallon valkoiseksi kullaksi!

Himalajan kristallisuola on lähes 250 miljoonaa vuotta vanhaa, erittäin mineraalipitoista suolaa, joka poikkeaa täysin tavallisesta suolasta. Himalajan suolassa on yli 80 eri alkuainetta ja mineraalia täydellisesti kehomme tarpeita vastaavassa koostumuksessa. Kristallisoituneen koostumuksen ansiosta se on liukenevassa muodossa lähes hyytelömäinen ja näin ollen imeytyy elimistössämme joka pienimpäänkin soluun ja elimistö voi hyödyntää sen tehokkaasti.

Elimistön toiminnan kannalta elintärkeä natrium

Valitettavan yleinen uskomus on, että suola on myrkky, joka tukkii verisuonet ja siksi sitä pitäisi syödä mahdollisimman vähän. Tämä on samaan aikaan sekä totta että tarua! Natrium on elimistön toiminnan kannalta elintärkeä, sitä tarvitaan hermoimpulssin liikkumiseen yhdessä kaliumin kanssa, se tehostaa glukoosin imeytymistä, vaikuttaa nestetasapainoon, happoemästasapainoon ja osallistuu solun ulkoisen nesteen osmoottisen paineen ylläpitoon.

Se mikä suolassa sitten oikeasti merkitsee on sen laatu. Teollisesti valmistettu ruokasuola on täysin ravinneköyhää ja elintarviketeollisuuden pilaamaa. Tästä on poistettu kaikki mineraalit ja jätetty ainoastaan natriumkloridi jäljelle. Ruokasuolan kohdalla väite "myrkystä" varmasti siis pitääkin paikkansa. Himalajan kristallisuola taas on puhdasta luonnonsuolaa, mistä ei ole poistettu mitään, eikä siihen ole lisätty mitään ylimääräistä. Sen sisältämät yli 80 eri alkuainetta ja mineraalia imeytyvät täydellisesti elimistöömme sen tarpeita vastaavassa koostumuksessa. 

Kristallisuola on vertaansa vailla paitsi mineraaliensa myös makunsa puolesta

Suosittelen maistamaan kristallisuolaa ja tavallista ruokasuolaa sokkona. Lupaan ja vannon, että huomaat selkeän eron näiden kahden välillä. Tavallinen ruokasuola maistuu puhtaaseen luonnonsuolaan verrattuna selvästi kitkerämmältä. Kristallisuolaa voidaan käyttää ruuanlaitossa, leivonnassa ja mausteena tavallisen suolan tapaan. Lempeän aromikas kristallisuola korostaa upeasti ruoan makua ja tuo ruokaan hienovaraisia sävyjä. Suola nauttiikin suurta suosiota intohimoisten ruoanlaittajien keskuudessa. 

Vaikka kristallisuola on terveellisempi suola, ei se tarkoita sitä, että voisimme käyttää sitä mielin määrin. Elimistömme ei normaalitilassa tarvitse suolaa yhtään enempää kuin 5-7 g päivässä. Suolaa ei kuitenkaan tarvitse pelätä ja pyrkiä suolattomaan elämään ja ruokaan. Tärkeintä on huolehtia, mitä suolaa käytämme ja käyttää sitä kohtuudella.

Suola hellii hengitysteitä - suolahengitys auttaa erilaisissa hengitystieoireissa!

SuolahengitysKristallisuola toimii taistelussa erilaisia hengitystieoireita ja -sairauksia vastaan sekä auttaa niiden hoidossa. Täysin luonnollinen suolahengitys on terapiaa hengitysteille ja keuhkoille ilman sivuvaikutuksia. Sen avulla hengitystiet puhdistuvat, hengitysteiden limakalvojen turvotus vähenee ja jopa hapenottokyky lisääntyy. Flunssan iskiessä suolahengitys lievittää selkeästi tukkoisuutta ja vähentää yskän ärsytystä. 

Suola saa aikaan puhdistusreaktion

Negatiivisesti varautunut, hienojakoinen suolapöly kulkeutuu hengityksen mukana keuhkoputkiin ja saa aikaan luonnonmukaisen puhdistusreaktion. Hienojakoisen suolapölyn on todettu tuhoavan myös tulehduksia aiheuttavia bakteereja hengitysteissä. Suolahengityksestä on saatu helpotusta kroonisiin hengitysteiden tulehduksiin, astmaan, akuutteihin nenä- ja poskiontelontulehduksiin, kurkku- ja korvatulehduksiin sekä hengitysteiden allergioihin ja atooppiseen ihottumaan. 

Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutti teki vuosina 2003–2005 ensimmäisenä maailmassa lääketieteellisen tutkimuksen suolahengityshoidosta. Tutkimus osoitti suolahengityshoidon tehokkaaksi hoitomuodoksi erilaisissa hengitystieoireissa. Tutkimustulosten mukaan suolahengityshoito vähentää limakalvojen turvotusta ja tuhoaa tulehduksia aiheuttavia bakteereja sekä kosteuttaa ja pehmentää hengitysteihin muodostunutta limaa ja näin helpottaa liman poistumista. 

Suolahengitys sopii kaikille!

Suolahengitys on täysin turvallista ja soveltuu kaikille, myös perheen pienimmille ja lemmikkieläimille. Suolahengityslaite onkin monen lapsiperheen suosikki ja luottotuote flunssakauden aikana. Suolahengitys ei vaikuta myöskään lääkkeiden tehoon alentavasti. Suolahengityksessä elimistöön kulkeutuvan suolan määrä on niin vähäinen, suolahiukkaset niin mikroskooppisen pieniä, ettei siitä aiheudu ylimääräistä turvotusta tai verenpaineen nousua ihmiselle. 

Suolavalaisin puhdistaa huoneilmaa ja luo rauhoittavaa tunnelmaa

Suolavalaisimien ja - lyhtyjen terveyttä edistävät vaikutukset puhuttelevat yhä useampia ihmisiä ympäri maailmaa. Ne toimivat luonnon omina ilmanpuhdistajina ja ionisaattoreina vähentäen mm. huoneilman sähköisyyttä. Nykyään käytössämme on lukuisia sähköisiä laitteita, jotka vapauttavat ilmaan positiivisia ioneja. Lämmetessään suolavalaisin alkaa vapauttamaan huoneilmaan negatiivisia ioneja, jotka puhdistavat ja neutralisoivat hengitysilmaamme. Suolavalaisin myös neutralisoi kodin huonepölyä.

Suolavalaisimet ja - lyhdyt ovat kauniita, rauhaa ja lämpöä hehkuvia sisustuselementtejä. Ne luovat ympärilleen pehmeää ja lämmintä valoa sekä rauhallista, lumoavaa tunnelmaa. Tästä syystä ne sopivatkin erityisen hyvin nykyajan kiireisille ja stressaantuneille ihmisille. Suolavalaisimien avulla voidaan hoitaa paitsi allergia- ja ihosairauksista, myös levottomuudesta, masennuksesta tai unettomuudesta kärsiviä.

Suolavalaisin on myös turvallisin ja terveellisin yövalo lapsille ja vanhuksille. Sitä voidaan käyttää kodin kaikissa huoneissa tai työpaikoilla. Aito Himalajan suolavalaisin on myös ikimuistoinen lahja läheiselle tai työystävälle. Valaisimet ja lyhdyt ovat ikuisia, ne eivät kulu tai vanhene ajan saatossa.

Tähän liittyvät tuotteet:

Wild Nutrition: 10 vuotta naisterveyden asialla

Miten optimoida ravintolisien imeytyminen?

Näitä luetaan

Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...
Monipuolinen magnesium – Löydä itsellesi sopivin!
Mitä on magnesium – ja mitä hyötyä sen nauttimisesta on?
Voita uupumus ja vahvista vastustuskykyä: Biohakkerin vinkit stressinhallintaan ja resilienssin kehittämiseen
Lue tästä jutusta biohakkeri & tietokirjailija Olli Sovijärven konkreettisia neuvoja stressinhallintaan, uupumuksesta...
Mihin lisäravinteita tarvitaan?
Mihin lisäravinteita tarvitaan ja mitkä ovat liikkujan kannalta tärkeimmät urheiluravinteet?
Luonnollinen apu positiivisempaan mielialaan
Natura Median Safran-kapselit on valmistettu Suomessa, ja ne sisältävät ainoana vaikuttavana aineenaan...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.