Kookosmanna on kermaisen ja pehmeän makuista kookossosetta

Kolme kätevää aamupalaa kookosmannasta

Jos et ole vielä kokeillut kookosmannaa, niin lukaisepa tämä! Kookosmanna on nimittäin varsinainen keittiön monitoimituote ja uusien juttujen kokeilemisesta nauttivan kotikokkaajan unelma.

Kookosmanna on kookoksen lastuista valmistettua kermaisen ja makean makuista sileää kookossosetta. Kookosmanna valmistetaan jauhamalla kookoksen liha tasaiseksi massaksi matalassa lämpötilassa, jolloin kookoksen hyvät ravintoaineet säilyvät mahdollisimman hyvin. Kookosmanna sisältää kuitua, laihduttajien ja keto-ruokavaliota noudattavien suosimia keskipitkiä rasvahappoja (MCT), rautaa ja mangaania.

Kookosmanna on myös siinä mielessä timanttinen tuote, että se soveltuu monenlaiseen ruokavalioon. Kookosmannan hyödyistä voivat nimittäin nauttia niin vegaanit, ketoilijat kuin gluteenitonta ruokavaliota noudattavat, sekasyöjistä puhumattakaan.

Kookosmanna soveltuu sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin

Kookosmanna on monikäyttöinen tuote, ja sitä voi hyödyntää yhtä hyvin sekä suolaisessa ruuanlaitossa että makeassa leivonnassa. Kookosmanna tuo pehmeyttä ja täyteläisyyttä niin mausteisille itämaisille kastikkeille, keitoille ja padoille kuin makeille taikinoille, kakkujen täytteille ja smoothieille. Makea kookosmanna vähentää sokerin, hunajan ja muiden makeuttajien tarvetta, ja tuo rutkasti hyviä ravintoaineita ruokiin ja leivonnaisiin. Kookosmannasta valmistuu helposti vettä lisäämällä myös kookosmaitoa tai kookoskermaa, ja se sulaa makeaksi kastikkeeksi vaikkapa banaanilettujen päälle.

Kookosmannasta valmistuu myös astetta paremmat aamupalat. Kookosmannainen tuorepuuro, chiavanukas ja proteiiniletut pitävät kylläisenä pitkään ja lataavat rutkasti hyviä ravintoaineita päivääsi. Nämä toimivat mainiosti myös välipalana tai viikonloppubrunssin osana.

Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro (2 annosta)

Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro

Perinteinen tuorepuuro saa täyteläisyyttä kookosmannasta. Tuorepuuro tehdään vastapuristettuun appelsiinimehuun, joka tuo puuroon C-vitamiinin lisäksi raikasta makua pehmeän kookosmannan vastapainoksi. Tuorepuuron ainekset voi sekoitella illalla ennen nukkumaan menoa, ja aamulla jääkaapissa odottaa valmis herkkuaamupala.

Proteiiniletut kookosmannakastikkeella (10 kpl)

Proteiiniletut kookosmannakastikkeella

Proteiiniletut kruunaavat viikonloppuaamiaisen. Ne ovat mainio aamupala vaikkapa aamutreenin jälkeen, sillä ne sisältävät rutkasti proteiinia ja pitävät kylläisenä pitkään. Nämä herkulliset proteiiniletut saavat makua ja ytyä Voimaruoka 360 Vanilja -proteiinisekoituksesta ja kauraleseistä. Makunautinto viimeistellään sulatetulla kookosmannalla, joka toimii kastikkeena letuille.

Chia-mustikkavanukas kookosmannasta (2 annosta)

Chia-mustikkavanukas kookosmannasta

Chiavanukas on herkullinen ja helposti muunneltavissa oleva aamupala. Tässä reseptissä kookoksinen chiavanukas sai makupariksi mustikan. Myös vanukkaan mustikkakerroksesta löytyy kookosta kookosmannan muodossa. Chia-mustikkavanukas pitää kylläisenä pitkään ja sisältää paljon hyviä ravintoaineita.

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Together Health: kapselin täydeltä täysravintoa

Seuraava artikkeli

Mikä on Xtra VLCD -dieetti?

Näitä luetaan

Celsius täydentää energistä elämäntyyliä täydellisesti
Celsius -energiajuomat on kehitelty kaikille, jotka nauttivat terveestä ja aktiivisesta elämäntyylistä.
Täysin uniikki Nokkos Kombucha valloittaa maistajansa
Aika ennen Nokkos Kombuchaa oli sekin hyvää aikaa. Suklaamaakari-Sampsa rakensi suklaatehtaita kuin...
Kauraverso on Vuoden 2022 Rohdoskasvi
Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto on valinnut perinteisenä luonnonlääkkeenä tunnetun kauraverson Vuoden 2022 Rohdoskasviksi....
Kotimaiset Express Diet -tuotteet moderneissa paastoissa
Erilaiset paastot ovat nousseet rakettimaisesti suosioon terveystietoisten kuluttajien keskuudessa. Näillä tarkoitetaan perinteisiä...
Vida NAC + seleeni vahvistaa immuniteettia
N-asetyylikysteiini+seleeni -tuote valittiin terveystuotealan vuoden 2022 Terveystuotteeksi, eikä syyttä. N-asetyylikysteiini on ravinnosta...
Hyvää sydämelle — hyvää koko keholle
Sydänviikkoa kannattaa viettää joka ikinen viikko: sinä ja sydämesi olette taatusti kaiken...
Vahva ja suomalainen Pinena-männynkuoriuutetabletti
Ravintorengas Oy on monelle tuttu terveysalan yritys, jonka Karin Havupuu-uutejuomaa on valmistettu...
Nordaid – innovatiivisia, tehokkaita ja laadukkaita vitamiinisuihkeita
Nordaid on Tallinnassa toimiva ravintolisävalmistaja, joka valmistaa korkealaatuisia vitamiineja, kivennäisaineita ja probiootteja....
Vogel-valmisteita eläinten hyvinvoinnin tueksi
Myös eläinten hyvinvoinnin tukemiseksi on olemassa erilaisia ravintolisiä ja rohdosvalmisteita. Esimerkiksi mietoja...
Nauti yrttisi fermentoituna
Terranova on tuonut ravintolisähyllyihin fermentoitujen yrttien valikoiman: kurkuman, inkiväärin, ashwagandhan ja mustan...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.