Kookosmanna on kermaisen ja pehmeän makuista kookossosetta

Kolme kätevää aamupalaa kookosmannasta

Jos et ole vielä kokeillut kookosmannaa, niin lukaisepa tämä! Kookosmanna on nimittäin varsinainen keittiön monitoimituote ja uusien juttujen kokeilemisesta nauttivan kotikokkaajan unelma.

Kookosmanna on kookoksen lastuista valmistettua kermaisen ja makean makuista sileää kookossosetta. Kookosmanna valmistetaan jauhamalla kookoksen liha tasaiseksi massaksi matalassa lämpötilassa, jolloin kookoksen hyvät ravintoaineet säilyvät mahdollisimman hyvin. Kookosmanna sisältää kuitua, laihduttajien ja keto-ruokavaliota noudattavien suosimia keskipitkiä rasvahappoja (MCT), rautaa ja mangaania.

Kookosmanna on myös siinä mielessä timanttinen tuote, että se soveltuu monenlaiseen ruokavalioon. Kookosmannan hyödyistä voivat nimittäin nauttia niin vegaanit, ketoilijat kuin gluteenitonta ruokavaliota noudattavat, sekasyöjistä puhumattakaan.

Kookosmanna soveltuu sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin

Kookosmanna on monikäyttöinen tuote, ja sitä voi hyödyntää yhtä hyvin sekä suolaisessa ruuanlaitossa että makeassa leivonnassa. Kookosmanna tuo pehmeyttä ja täyteläisyyttä niin mausteisille itämaisille kastikkeille, keitoille ja padoille kuin makeille taikinoille, kakkujen täytteille ja smoothieille. Makea kookosmanna vähentää sokerin, hunajan ja muiden makeuttajien tarvetta, ja tuo rutkasti hyviä ravintoaineita ruokiin ja leivonnaisiin. Kookosmannasta valmistuu helposti vettä lisäämällä myös kookosmaitoa tai kookoskermaa, ja se sulaa makeaksi kastikkeeksi vaikkapa banaanilettujen päälle.

Kookosmannasta valmistuu myös astetta paremmat aamupalat. Kookosmannainen tuorepuuro, chiavanukas ja proteiiniletut pitävät kylläisenä pitkään ja lataavat rutkasti hyviä ravintoaineita päivääsi. Nämä toimivat mainiosti myös välipalana tai viikonloppubrunssin osana.

Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro (2 annosta)

Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro

Perinteinen tuorepuuro saa täyteläisyyttä kookosmannasta. Tuorepuuro tehdään vastapuristettuun appelsiinimehuun, joka tuo puuroon C-vitamiinin lisäksi raikasta makua pehmeän kookosmannan vastapainoksi. Tuorepuuron ainekset voi sekoitella illalla ennen nukkumaan menoa, ja aamulla jääkaapissa odottaa valmis herkkuaamupala.

Proteiiniletut kookosmannakastikkeella (10 kpl)

Proteiiniletut kookosmannakastikkeella

Proteiiniletut kruunaavat viikonloppuaamiaisen. Ne ovat mainio aamupala vaikkapa aamutreenin jälkeen, sillä ne sisältävät rutkasti proteiinia ja pitävät kylläisenä pitkään. Nämä herkulliset proteiiniletut saavat makua ja ytyä Voimaruoka 360 Vanilja -proteiinisekoituksesta ja kauraleseistä. Makunautinto viimeistellään sulatetulla kookosmannalla, joka toimii kastikkeena letuille.

Chia-mustikkavanukas kookosmannasta (2 annosta)

Chia-mustikkavanukas kookosmannasta

Chiavanukas on herkullinen ja helposti muunneltavissa oleva aamupala. Tässä reseptissä kookoksinen chiavanukas sai makupariksi mustikan. Myös vanukkaan mustikkakerroksesta löytyy kookosta kookosmannan muodossa. Chia-mustikkavanukas pitää kylläisenä pitkään ja sisältää paljon hyviä ravintoaineita.

Tähän liittyvät tuotteet:

Together Health: kapselin täydeltä täysravintoa

Mikä on Xtra VLCD -dieetti?

Näitä luetaan

Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...
Monipuolinen magnesium – Löydä itsellesi sopivin!
Mitä on magnesium – ja mitä hyötyä sen nauttimisesta on?
Voita uupumus ja vahvista vastustuskykyä: Biohakkerin vinkit stressinhallintaan ja resilienssin kehittämiseen
Lue tästä jutusta biohakkeri & tietokirjailija Olli Sovijärven konkreettisia neuvoja stressinhallintaan, uupumuksesta...
Mihin lisäravinteita tarvitaan?
Mihin lisäravinteita tarvitaan ja mitkä ovat liikkujan kannalta tärkeimmät urheiluravinteet?
Luonnollinen apu positiivisempaan mielialaan
Natura Median Safran-kapselit on valmistettu Suomessa, ja ne sisältävät ainoana vaikuttavana aineenaan...
Miten optimoida ravintolisien imeytyminen?
Hyvinvointiamme edistää vain sellainen ravintolisä, jonka elimistö kykenee käyttämään hyödyksi.Tästä...
Luonnonsuola - Aarre Himalajan vuoristosta
Lempeä maku ja monien vaivojen apu. Paremmin ei voisi kuvailla luonnon todellista...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.