category
Chia-mustikkavanukas kookosmannasta

Chia-mustikkavanukas kookosmannasta

Heli Koskinen

Chia-mustikkavanukas on erinomainen aamupala: paitsi että se sisältää vitamiineja, antioksidantteja ja muita hyviä ravintoaineita, se pitää myös kylläisenä pitkään. Chiavanukkaan valmistuksen voi lisäksi aloittaa jo illalla, jolloin aamuun jää enemmän aikaa nauttia valmiista lopputuloksesta.

Mustikkainen chiavanukas saa pehmeyttä, makua ja makeutta kookosmannasta. Vanukkaan voi valmistaa joko pensasmustikoista tai näin talviaikaan pakastetuista mustikoista. Jos käytät pakastettuja mustikoita, niin ota ne edellisenä iltana sulamaan. Kookosmanna nimittäin hyytyy nopeasti kylmässä, joten jääkylmien mustikoiden kanssa on haastavampaa saada tasaista massaa aikaiseksi.

Reseptistä tulee kaksi annosta chia-mustikkavanukasta.

Chiavanukas

  • 4 rkl chia-siemeniä
  • 3 dl kookosmaitoa
  • (2 rkl hunajaa/kookossokeria)
Mustikkavanukas
  • 2 dl mustikkaa
  • ½ banaani
  • 2 rkl kookosmannaa
  • kardemummaa

päälle kiiviä, mangoa, mansikkaa, kookoslastuja, tuoretta minttua, kaakaonibsejä tai granolaa

Valmistusohje:

  1. Illalla: Sekoita chia-siemenet, kookosmaito ja hunaja/kookossokeri keskenään. Sekoittele seosta muutaman minuutin välein, jottei se paakkuunnu. Chia-siemenet imevät tehokkaasti nestettä ja turpoavat, joten vanukas saa jäädä hieman löysäksi. Laita vanukas yöksi jääkaappiin.
  2. Aamulla: Valmista mustikkavanukas. Sekoita sulaneet mustikat (tai tuoreet pensasmustikat), kookosmanna ja kardemumma blenderissä tai survo ne sauvasekoittimella sileäksi.
  3. Kerrosta chiavanukasta ja mustikkavanukasta vuorollaan tarjoiluastiaan ja koristele esimerkiksi kokonaisilla mustikoilla, kiivillä, kookoslastuilla ja mintulla.

Edellinen artikkeli

Helppo soijasuikaleresepti: herkullinen curry soijasuikaleista

Seuraava artikkeli

Proteiiniletut kookosmannakastikkeella

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: