Chia-mustikkavanukas kookosmannasta

Chia-mustikkavanukas kookosmannasta

Chia-mustikkavanukas on erinomainen aamupala: paitsi että se sisältää vitamiineja, antioksidantteja ja muita hyviä ravintoaineita, se pitää myös kylläisenä pitkään. Chiavanukkaan valmistuksen voi lisäksi aloittaa jo illalla, jolloin aamuun jää enemmän aikaa nauttia valmiista lopputuloksesta.

Mustikkainen chiavanukas saa pehmeyttä, makua ja makeutta kookosmannasta. Vanukkaan voi valmistaa joko pensasmustikoista tai näin talviaikaan pakastetuista mustikoista. Jos käytät pakastettuja mustikoita, niin ota ne edellisenä iltana sulamaan. Kookosmanna nimittäin hyytyy nopeasti kylmässä, joten jääkylmien mustikoiden kanssa on haastavampaa saada tasaista massaa aikaiseksi.

Reseptistä tulee kaksi annosta chia-mustikkavanukasta.

Chiavanukas

  • 4 rkl chia-siemeniä
  • 3 dl kookosmaitoa
  • (2 rkl hunajaa/kookossokeria)
Mustikkavanukas
  • 2 dl mustikkaa
  • ½ banaani
  • 2 rkl kookosmannaa
  • kardemummaa

päälle kiiviä, mangoa, mansikkaa, kookoslastuja, tuoretta minttua, kaakaonibsejä tai granolaa

Valmistusohje:

  1. Illalla: Sekoita chia-siemenet, kookosmaito ja hunaja/kookossokeri keskenään. Sekoittele seosta muutaman minuutin välein, jottei se paakkuunnu. Chia-siemenet imevät tehokkaasti nestettä ja turpoavat, joten vanukas saa jäädä hieman löysäksi. Laita vanukas yöksi jääkaappiin.
  2. Aamulla: Valmista mustikkavanukas. Sekoita sulaneet mustikat (tai tuoreet pensasmustikat), kookosmanna ja kardemumma blenderissä tai survo ne sauvasekoittimella sileäksi.
  3. Kerrosta chiavanukasta ja mustikkavanukasta vuorollaan tarjoiluastiaan ja koristele esimerkiksi kokonaisilla mustikoilla, kiivillä, kookoslastuilla ja mintulla.

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Helppo soijasuikaleresepti: herkullinen curry soijasuikaleista

Seuraava artikkeli

Proteiiniletut kookosmannakastikkeella

Näitä luetaan

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta
Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia...
Gluteenittomat munkit
Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne...
Gluteenittomat tippaleivät
Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.
Ruokosokerista tehty sima
Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea...
Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin
Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään...
Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro
Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä...
Proteiiniletut kookosmannakastikkeella
Proteiiniletut sopivat mainiosti hieman kiireettömiin aamuihin. Ne sopivat vaikkapa aamutreenin jälkeen nautittavaksi,...
Chia-mustikkavanukas kookosmannasta
Chia-mustikkavanukas on erinomainen aamupala: paitsi että se sisältää vitamiineja, antioksidantteja ja muita...
Helppo soijasuikaleresepti: herkullinen curry soijasuikaleista
Soijasuikaleista syntyy helppoa ja täyttävää vegeruokaa käden käänteessä! Soyappetit Soijasuikaleet muistuttavat yllättävän...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.