Proteiiniletut kookosmannakastikkeella vaaleanpunaisella lautasella ja kahvikuppi

Proteiiniletut kookosmannakastikkeella

Proteiiniletut sopivat mainiosti hieman kiireettömiin aamuihin. Ne sopivat vaikkapa aamutreenin jälkeen nautittavaksi, sillä ruokaisat letut sisältävät proteiinia, kuituja, hyviä rasvoja sekä pitävät nälän loitolla pitkään.

Näiden proteiinilettujen jujuna on Voimaruoka 360 Wholefood Vanilja -proteiinisekoitus. Wholefood Vanilja on ruokaisa proteiinilisä, joka sisältää heraproteiinia, chia-siemeniä, pellavansiemeniä, pähkinöitä, manteleita ja psylliumia. Harvinaisen hyvänmakuinen proteiinisekoitus sopii erinomaisesti niin lettuihin, smoothieihin kuin taikinoihin korvaamaan jauhoja. Se toimii myös veteen sekoitettuna perinteisenä palautusjuomana. Proteiinilettuihin vaniljan makuinen Voimaruoka antaa ruokaisan koostumuksen ja lisää makua.

Lisää kuituja ja täyttävyyttä proteiiniletut saavat myös kauraleseistä. Kaura on pullollaan sydämelle ja vatsalle terveellistä beetaglukaania, ja se sisältää myös hyviä omega-rasvahappoja, vitamiineja ja mineraaleja.

Proteiiniletut tarjoillaan sulatetun kookosmannan ja mustikoiden kanssa. Luonnostaan makea kookosmanna toimii kastikkeena sellaisenaan esimerkiksi hillon sijaan.

Reseptillä valmistuu 10 proteiinilettua.

Ainekset:

  • 1 dl Voimaruoka 360 Wholefood Vanilja -proteiinisekoitusta
  • 1 dl kauraleseitä
  • 1 banaani
  • 2 kananmunaa
  • kanelia
  • rypsiöljyä/voita paistamiseen

päälle 2–3 rkl sulatettua kookosmannaa ja esim. pensasmustikoita

Valmistusohje:

  1. Sekoita blenderissä proteiini, kauraleseet, banaani ja kaneli.
  2. Kuumenna lettupannu tai paistinpannu. Lisää rypsiöljyä tai voita lettupannun koloihin ja täytä kolot taikinalla. Jos käytät tavallista paistinpannua, lisää 4–5 nokaretta rasvaa pannulle ja kaada nokareiden päälle 3–4 rkl taikinaa niin, että lettujen väliin jää tilaa. Letut leviävät hieman paistettaessa.
  3. Kun lettujen pinnalle alkaa nousta kuplia, käännä letut ja jatka paistamista toiselta puolelta. Letut ovat valmiita, kun ne ovat molemmilta puolilta kullanruskeita.
  4. Lusikoi valmiiden ja vielä kuumien lettujen päälle pari ruokalusikallista kookosmannaa. Kookosmanna sulaa lettujen päälle herkulliseksi kastikkeeksi. Viimeistele pensasmustikoilla tai vaikkapa banaanisiivuilla ja nauti!

Tähän liittyvät tuotteet:

Chia-mustikkavanukas kookosmannasta

Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro

Näitä luetaan

Muhkean mehevät, maidottomat ja vegaaniset jäätelökeksit

Ihanat jäätelökeksit sopivat maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon. Voit myös valmistaa pelkkää cashewjäätelöä ja...

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta
Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia...
Gluteenittomat munkit
Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne...
Gluteenittomat tippaleivät
Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.
Ruokosokerista tehty sima
Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea...
Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin
Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään...
Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro
Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä...
Chia-mustikkavanukas kookosmannasta
Chia-mustikkavanukas on erinomainen aamupala: paitsi että se sisältää vitamiineja, antioksidantteja ja muita...
Helppo soijasuikaleresepti: herkullinen curry soijasuikaleista
Soijasuikaleista syntyy helppoa ja täyttävää vegeruokaa käden käänteessä! Soyappetit Soijasuikaleet muistuttavat yllättävän...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.