category
Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro

Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro

Heli Koskinen

Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä luksusta, ja se pitää nälän poissa pitkään. Mikä parasta, puuron voi valmistaa pitkälti edellisenä iltana, jolloin aamuksi jää lähinnä puuron päälle tulevien lisukkeiden viipalointi – enemmän aikaa siis nauttia herkullisesta aamupalasta ja saada hyvä startti päivälle.

Kookosmannaa voi hyödyntää tuorepuuron valmistuksessa parillakin eri tavalla. Kookosmannan voi sekoittaa tuorepuuron sekaan muiden ainesten kanssa, jolloin se jämäköittää puuromassaa kylmetessään. Tällöin nestettä voi lisätä puuromassaan hiukan enemmän. Sulaa kookosmannaa voi myös lusikoida valmiin jääkaappikylmän tuorepuuron päälle, jolloin kookosmanna kovettuu ja muodostaa puuron pinnalle rapsakan ja herkullisen kuoren.

Tuorepuuron voi valmistaa eri nesteisiin, kuten kauramaitoon tai jogurttiin, mutta tässä reseptissä on käytetty appelsiineista puristettua mehua. Appelsiinimehu tuo puuroon kuin varkain paitsi aimo annoksen C-vitamiinia, myös kookosmannan pehmeyttä tasapainottavaa lempeää raikkautta.

Reseptillä valmistuu kaksi annosta tuorepuuroa.

Ainekset:

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 4 dl appelsiinimehua itse puristetuista appelsiineista
  • 4 rkl kookosmannaa
  • 2 rkl hunajaa (voi jättää pois, jos haluaa vegaanisen version)
  • kanelia
  • vaniljajauhetta

päälle oman maun mukaan esim. banaania, ananasta, mangoa, kiiviä, marjoja, kookoshiutaleita tai pähkinöitä

Valmistusohje:

  1. Illalla: purista appelsiineista mehu sitruspusertimella. Sekoita appelsiinimehu, kaurahiutaleet, kookosmanna ja mausteet kulhossa tasaiseksi puuromassaksi ja laita kulho yöksi jääkaappiin. Massa saa jäädä löysäksi, sillä kaurahiutaleet imevät yön aikana nestettä ja turpoavat.
  2. Aamulla: nappaa kulho pois jääkaapista ja annostele kulhoihin. Sulata päälle pari ruokalusikallista kookosmannaa. Anna kookosmannan jähmettyä kylmän puuron päälle ja viipaloi sillä aikaa hedelmät. Asettele hedelmät puuron päälle ja nauti!

Edellinen artikkeli

Proteiiniletut kookosmannakastikkeella

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: