Kaksi annosta hedelmäistä kookosmanna-tuorepuuroa, kahvikuppi ja lusikat

Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro

Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä luksusta, ja se pitää nälän poissa pitkään. Mikä parasta, puuron voi valmistaa pitkälti edellisenä iltana, jolloin aamuksi jää lähinnä puuron päälle tulevien lisukkeiden viipalointi – enemmän aikaa siis nauttia herkullisesta aamupalasta ja saada hyvä startti päivälle.

Kookosmannaa voi hyödyntää tuorepuuron valmistuksessa parillakin eri tavalla. Kookosmannan voi sekoittaa tuorepuuron sekaan muiden ainesten kanssa, jolloin se jämäköittää puuromassaa kylmetessään. Tällöin nestettä voi lisätä puuromassaan hiukan enemmän. Sulaa kookosmannaa voi myös lusikoida valmiin jääkaappikylmän tuorepuuron päälle, jolloin kookosmanna kovettuu ja muodostaa puuron pinnalle rapsakan ja herkullisen kuoren.

Tuorepuuron voi valmistaa eri nesteisiin, kuten kauramaitoon tai jogurttiin, mutta tässä reseptissä on käytetty appelsiineista puristettua mehua. Appelsiinimehu tuo puuroon kuin varkain paitsi aimo annoksen C-vitamiinia, myös kookosmannan pehmeyttä tasapainottavaa lempeää raikkautta.

Reseptillä valmistuu kaksi annosta tuorepuuroa.

Ainekset:

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 4 dl appelsiinimehua itse puristetuista appelsiineista
  • 4 rkl kookosmannaa
  • 2 rkl hunajaa (voi jättää pois, jos haluaa vegaanisen version)
  • kanelia
  • vaniljajauhetta

päälle oman maun mukaan esim. banaania, ananasta, mangoa, kiiviä, marjoja, kookoshiutaleita tai pähkinöitä

Valmistusohje:

  1. Illalla: purista appelsiineista mehu sitruspusertimella. Sekoita appelsiinimehu, kaurahiutaleet, kookosmanna ja mausteet kulhossa tasaiseksi puuromassaksi ja laita kulho yöksi jääkaappiin. Massa saa jäädä löysäksi, sillä kaurahiutaleet imevät yön aikana nestettä ja turpoavat.
  2. Aamulla: nappaa kulho pois jääkaapista ja annostele kulhoihin. Sulata päälle pari ruokalusikallista kookosmannaa. Anna kookosmannan jähmettyä kylmän puuron päälle ja viipaloi sillä aikaa hedelmät. Asettele hedelmät puuron päälle ja nauti!

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Proteiiniletut kookosmannakastikkeella

Seuraava artikkeli

Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin

Näitä luetaan

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta
Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia...
Gluteenittomat munkit
Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne...
Gluteenittomat tippaleivät
Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.
Ruokosokerista tehty sima
Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea...
Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin
Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään...
Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro
Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä...
Proteiiniletut kookosmannakastikkeella
Proteiiniletut sopivat mainiosti hieman kiireettömiin aamuihin. Ne sopivat vaikkapa aamutreenin jälkeen nautittavaksi,...
Chia-mustikkavanukas kookosmannasta
Chia-mustikkavanukas on erinomainen aamupala: paitsi että se sisältää vitamiineja, antioksidantteja ja muita...
Helppo soijasuikaleresepti: herkullinen curry soijasuikaleista
Soijasuikaleista syntyy helppoa ja täyttävää vegeruokaa käden käänteessä! Soyappetit Soijasuikaleet muistuttavat yllättävän...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.