Ravintorikas luuliemi sisältää runsaasti mineraaleja, tulehdusta hillitseviä aminohappoja, gelatiinia ja muita keholle hyvää tekeviä ainesosia

Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin

Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään uusi ilmiö, vaan perinteisen ruokavalion kulmakivi eri ruokakulttuureissa jo ammoisista ajoista lähtien. Se on ollut tapa hyödyntää lihan luut ja keittää ne muuta ruokaa maustavaksi, ravitsevaksi liemeksi. Uuden suosion myötä se onkin palautumassa vuosikymmenien unohduksen jälkeen arvoiseensa asemaan myös länsimaisessa keittiössä.

Ja hyvä niin, sillä uskotaan, että nykyruokavalio, joka suosii lihaa ja jättää hyödyntämättä eläimen luut, osaltaan vaikuttaa matala-asteisen tulehduksen lisääntymiseen länsimaissa.

Ravintorikas luuliemi sisältää runsaasti mineraaleja, tulehdusta hillitseviä aminohappoja, gelatiinia ja muita keholle hyvää tekeviä ainesosia.

Tässä muutama syy nauttia luulientä:

  1. Luuliemi sisältää runsaasti mineraaleja kuten magnesiumia, kalsiumia ja fosforia, hyvinimeytyvässä muodossa.
  2. Luuliemi sisältää kosolti tulehdusta hillitseviä aminohappoja kuten glysiiniä, proliinia ja arginiinia. Näillä on suosuista vaikutus mm. nivelterveyteen.
  3. Nivelterveyttä edistämään luuliemestä löytyy luontaisesti myös glukosamiinia, kondroitiinisulfaattia ja hyaluronihappoa.
  4. Suolisto kiittää luuliemestä. Glysiini tukee ruoansulatusta, edistäen vatsahappojen eritystä siinä missä gelatiini suojaa suoliston limakalvoja.
  5. Luuston hyvinvointiin. Luuliemi sisältää runsaasti kollageenia, jota tarvitaan luuston rakennusaineena. Myös kalsiumilla ja magnesiumilla on positiivinen vaikutus luuston hyvinvointiin.

Jotta luuliemen lukuisista hyödyistä pääsee nauttimaan kotikeittiössä, tätä terveyseliksiiriä ei tänä päivänä onneksi tarvitse keitellä alusta asti itse. Tarjolla on valmiita luuliemijauheita, joita on helppo annostella esimerkiksi höystämään muhennoksia ja keittoja.

Planet Paleo tuo luuliemen nykymaailmaan herkullisella ja kätevästi nautittavalla tavalla. Luomusertifioitu Planet Paleo luuliemi on valmistettu niityllä laiduntaneesta pohjoismaisesta karjasta. Luuliemi on valmistettu hitaasti höyryttäen, jotta kaikki tehokkaat ravinteet vapautuvat. Luomuyrtit, kuten kurkuma, valkosipuli ja mustapippuri tuovat lisää makua ja ravitsemuksellisia hyötyjä.

Tämä luuliemijauheella höystetty Herne-pinaattikeitto on täynnä vihreää voimaa ja valmistuu muutamassa kymmenessä minuutissa.

Herne-pinaattikeitto Planet Paleo Herbal luuliemellä

(gluteeniton | 4 annosta)

Tarvitset:

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 peruna
  • 7 dl vettä
  • 2/3 dl Planet Paleo Herbal luuliemijauhetta
  • 1tl suolaa
  • 400 g pakasteherneitä
  • 70 g tuoretta pinaattia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • paksua jogurttia/kermaa/fraichea tms.

Toimi näin:

  1. Kuori ja paloittele sipulit. Paloittele peruna (kuori tarvittaessa).
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit. Kuullota pehmeiksi (2–3 min). Lisää vesi, peruna ja luuliemijauhe + suola. Anna kiehua kunnes peruna on pehmeää.
  3. Lisää herneet ja pinaatti ja keitä vielä muutama minuutti. Soseuta ja lisää lopuksi sitruunamehu. Lisää halutessasi jogurttia, kermaa tai fraichea.

Tähän liittyvät tuotteet:

Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro

Ruokosokerista tehty sima

Näitä luetaan

Muhkean mehevät, maidottomat ja vegaaniset jäätelökeksit

Ihanat jäätelökeksit sopivat maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon. Voit myös valmistaa pelkkää cashewjäätelöä ja...

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta
Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia...
Gluteenittomat munkit
Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne...
Gluteenittomat tippaleivät
Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.
Ruokosokerista tehty sima
Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea...
Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro
Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä...
Proteiiniletut kookosmannakastikkeella
Proteiiniletut sopivat mainiosti hieman kiireettömiin aamuihin. Ne sopivat vaikkapa aamutreenin jälkeen nautittavaksi,...
Chia-mustikkavanukas kookosmannasta
Chia-mustikkavanukas on erinomainen aamupala: paitsi että se sisältää vitamiineja, antioksidantteja ja muita...
Helppo soijasuikaleresepti: herkullinen curry soijasuikaleista
Soijasuikaleista syntyy helppoa ja täyttävää vegeruokaa käden käänteessä! Soyappetit Soijasuikaleet muistuttavat yllättävän...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.