Aktiiviliikkujan kannattaa panostaa myös ravintolisiin

Kollageenia, magnesiumia ja orgaanista rikkiä liikunnalliseen elämäntyyliin

Aktiivisesti liikkuva ihminen tarvitsee vahvan kehon, jossa on vahvat ja terveet tukirakenteet. Nämä ominaisuudet tuovat liikkumiseen suorituskykyä ja pienemmän loukkaantumisriskin. Lisäksi tarvitaan hyvää palautumista ja kehonhuoltoa. Näissä kaikissa voi auttaa kolmen tuotteen kombo Puhdas+-sarjasta: Sport CollagenOpti-MSM ja Mg-geeli.

Miksi suosittelen näitä tuotteita liikkujille?

Sport Collagen

Itse pidän Sport Collagen -tuotteesta, koska siinä ei ole minun tarpeisiini mitään ylimääräisiä ainesosia ja käytän sitä ateriasmootheissani täydentämään usein käyttämiäni kasviproteiinijauheita. Ravintomme proteiini koostuu aminohapoista, joita keho käyttää sekä rakenteisinsa että toimintoihinsa. Kollageeni ravintolisänä auttaa kehoamme täydentämään aminohappojen tarvettaan kohdistetusti juurikin mm. kollageenin valmistamiseen kehossa.

Kollageeni on elimistön joustavaa materiaalia, jonka muodostuminen alkaa huveta jo nuorella aikuisella (noin 25 vuoden iässä) ja johtaa vähitellen mm. osana ikääntymisprosessia ihon kimmoisuuden menetykseen ja kehon tukirakenteiden kuten jänteiden, sidekudosten ja lihaskalvojen joustavuuden ja vetolujuuden vähenemiseen. 

Jokaisen on hyvä harrastaa liikuntaa ja kehonhuoltoa osana terveydestään ja hyvinvoinnistaan huolehtimista oman ikänsä ja mahdollisuuksiensa mukaan. Hyvän kollageenivalmisteen käyttö osana terveellistä ruokavaliota ja yksilöllistä ja toimivaa ravintolisäohjelmaa on fiksu valinta. 

Opti-MSM

MSM eli metyylisulfodyynimetaani on rikkipitoinen aines. Elimistö saa rikkiä ruoasta mm. sipuleista, kaaleista ja kananmunista. Tehostettuun rikinsaantiin kannattaa valita Opti-MSM-valmiste, sillä se on yhdysvaltalaisen Bergsrom Nutritionin valmistamaa ja se on tunnettu maineestaan maailman puhtaimpana, laadukkaimpana ja tehokkaimpana MSM-tuotteena. 

Aktiiviliikkujan kannattaa käyttää Opti-MSM-valmistetta useista samoista syistä kuin kollageeniakin: rikkiä on runsaasti samoissa tukirakenteissa, jotka sisältävät myös kollageenia eli mm. jänteissä, kollageenissa ja nivelissä. Lisäksi rikkiä tarvitaan maksan myrkynpoistojärjestelmän toimintaan ja hiusten ja kynsien muodostumiseen. Rikki osallistuu kehossa myös energiantuotantoon ja sillä on tärkeä merkitys myös sydämen ja verisuonien hyvinvoinnissa. 

Jos et ole aikaisemmin käyttänyt Opti-MSM-tuotetta, sen käyttö kannattaa aloittaa pienistä määristä kasvattaen määrää vähitellen pakkauksessa suositeltuun annostukseen.

Magnesium Geeli

Kohtuullinen rasitus liikunnassa on tarpeen ja hyväksikin, mutta lihakset voivat toki kipeytyä ja jäykistyäkin harjoittelusta. Riittävä lepo liikuntasuoritusten välissä ja hyvä lihashuolto kuten lämmittelyt ennen harjoittelua ja riittävä venyttely, ovat osa järkevän liikkujan työkalupakkia. Sieltä pakista, tai oikeammin tässä tapauksessa urheilukassista, voi löytyä myös ulkoisesti käytettävä magnesiumia sisältävä geeli. Sitä kannattaa käyttää edistämään palautumista, ehkäisemään lihaskramppeja ja se voi myös rauhoittaa levottomia jalkoja.

– Nina Saine, ravintoterapeutti

Kollageeni kuuluu Anne Kukkohovin kauneusrutiineihin

Sinkki lyhentää flunssan kestoa – esittelyssä kätevät sinkkisuihkeet

Näitä luetaan

Valitse itsellesi se sopivin maitohappobakteeri
Valitse itsellesi se sopivin maitohappobakteeri
Ecolomega – ultratuoretta ja raikasta öljyä suoraan kalasta!
Mitä seikkoja kannattaa ottaa huomioon kalaöljyvalmistetta valittaessa, ja miksi olemme täysin vakuuttuneita,...
Tarjoa lapsellesi parasta
Yhä useampi vanhempi haluaa huolehtia lapsensa hyvinvoinnista entistä puhtaammin ja luonnollisemmin.

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.