Superfruit Foodsien smoothieainekset

Ajatusten aamiainen – testissä Superfruit Foods -smoothieainekset

Arvostan rutiineja. Tämä korostuu etenkin aamuisin. Mielestäni on totaalista ylellisyyttä, että voin tehdä suurimman osan päivittäisistä asioista siinä tahdissa ja järjestyksessä, mikä sopii omalle ihmistyypilleni parhaiten. Rutiinit ovat turvasatama tai rauhoittumisen keidas, mitä priorisoin työn ja harrastusten täyteisessä arjessani.

Hidastan, jotta jaksan paremmin

Hitaat aamut ovat jaksamiseni kannalta tärkeimpiä. Mikäli joudun hötkyilemään, hötkyily jää helposti koko päiväksi päälle – pahimmillaan kertaantuu päivän edetessä. Se saa oloni uupuneeksi ja rasittuneeksi.

Tyypillinen aamurutiinini menee kutakuinkin näin:

 1. Herätys klo 5.55, jonka jälkeen aamutoimet.
 2. Koiran kanssa noin 30 min lenkki.
 3. Lyhyt aamujooga.
 4. Mikäli meikkaan, meikkaan tässä välissä.
 5. Smoothien valmistus.
 6. Syöminen rauhallisessa tahdissa.

Toisinaan aamupalahetkeni on kuin joka-aamuinen seremonia: lämmitän teeveden, otan tarvikkeet tietyssä järjestyksessä kaapista ja pilkon smoothien raaka-aineet aamusta toiseen samalla tavalla. Suojellakseni iltapainotteista työtä tekevän puolisoni unta, suljen keittiön oven siksi aikaa, kun päristelen smoothien blenderissä. Istun ruokapöytämme ääreen piirustuslehtiö, kirja tai aikuisten tehtäväkirja edessäni ja siemailen smoothien sekä kupillisen vihreää luomuteetä kaikessa rauhassa.

Ravitseva Smoothie Superfruit Foodseista:

(Edit 5.5.2020: Superfruitin tuotteet poistuneet valikoimasta.)

 • 1 rkl Superfruit Foods Luomu Smoothie Mix Greens -jauhetta
 • 1 rkl Superfruit Foods Luomu Smoothie Mix Berries -jauhetta
 • 1 rkl Superfruit Foods Luomu Smoothie Kasviproteiinisekoitus -jauhetta
 • 1 rkl Superfruit Foods Luomu Smoothie Kasviproteiinisekoitus Kaakao -jauhetta
 • puolikas luomubanaani
 • 1 avokado
 • pieni pala luomuinkivääriä (ei raskaana oleville)
 • 1–2 dl pakastemarjoja (luomuna, esim. mustikkaa ja mustaherukkaa)
 • n. 4 dl kauramaitoa
 • n. 1 tl psylliumia/akaasiakuitua
 • 1 rkl luomuoliiviöljyä (sekoita lusikalla valmiin smoothien joukkoon)
 • 1 rkl luomuhamppuöljyä/omega-3-6-9-öljyä (sekoita lusikalla valmiin smoothien joukkoon)

Erilaisia Superfruit Foods -jauheita

Tänään käytin aamusmoothien tekemiseen käteviä Superfruit Foodsin smoothieaineksia. Smoothieni pohja rakentuu lähes poikkeuksetta banaanista, avokadosta, inkivääristä, kuitulisästä, pakastemarjoista, kauramaidosta sekä kylmäpuristetuista öljyistä. Niiden lisäksi lisään smoothien joukkoon jotain kasviproteiinisekoitusta sekä vaihtelevasti superfoodjauheita, kuten macaa, raakakaakaota tai baobabia. Laadukkaiden kylmäpuristettujen luomuöljyjen, kuten oliiviöljyn ja hampunsiemenöljyn lisääminen smoothieen on helppo tapa nauttia hyvälaatuisia, monityydyttymättömiä öljyjä tarpeeksi päivän aikana. Tämän lisäksi ne tekevät smoothiesta ruokaisamman.

Lasillinen smoothieta

Superfruit Foods

Superfruit Foods on terveellisempien välipalojen ja aamupala-ainesten asialla! Valikoima sisältää helppoja ja ravitsevia välipaloja, kuten granolaa ja valmiita smoothiesekoituksia sekä herkullisia välipaloja, kuten raakasuklaalla kuorrutettuja pähkinöitä, manteleita ja marjoja.

"Ei" älypuhelimelle

Viimeistään tässä vaiheessa saatat huomata, että jotakin puuttuu. Nimittäin älypuhelin.

En tartu älypuhelimeen aamuisin kuin sammuttaakseni herätyskellon, ottaakseni puhelimen pois lentotilasta ja silloin tällöin ennen koiralenkkiä tarkistaakseni sään sekä tilanteissa, joiden tiedän vaativan nopeaa reagointia. Tätä tapaa vaalin, koska se on hyvinvointini kannalta tärkeää. Työni painottuu niin voimakkaasti tietokoneella nököttämiseen, että minun on oman sisäisen tasapainoni vuoksi vedettävä rajoja katkaistakseni päättymätön informaation tulva.

Uskon, että osa ihmisistä – minä mukaan luettuna, on erityisen herkkiä digitaalisen paisumuksen edessä. Lisäksi useissa tutkimuksissa* liiallisen älypuhelimen käytön on havaittu aiheuttavan ahdistuneisuutta ja itsetunto-ongelmia, jopa aivojen välittäjäaineiden ja hormonitoiminnan epätasapainoa. Liiallinen älypuhelimen käyttö saattaa vaikuttaa haitallisesti unirytmiin, aiheuttaa turhaa melusaastetta, pakottaa reagoimaan silloinkin, kun et jaksaisi sekä luo haitallisen pakopaikan vaikeiden tilanteiden varalle. Uskon kuitenkin, että pieni osa ihmisistä pystyy mukautumaan digitaaliseen ympäristöön siten, ettei koe suurtakaan annosta älypuhelinaikaa kuormittavana. Itse en kuitenkaan kuulu tähän helposti adaptoituvien ihmisten joukkoon.

Mikäli kiinnostuit aiheesta, suosittelen katsomaan Vogue Williamsin dokumentin, jossa puhutaan muun muassa sosiaalisen median aiheuttamasta ahdistuksesta. 

Maaretta Tukiaisen Hyvän mielen vuosi -tehtäväkirja

  Tietokirjailijana, muutosvalmentajana, mentorina ja sisustusarkkitehtinä tunnetuksi tullut Maaretta Tukiainen on inspiroivan, aikuisille suunnatun tehtäväkirjan, Hyvän mielen vuosi, takana. Kirja auttaa harjoittamaan hyvän mielen taitoja, joiden avulla mielestä tulee joustava. Joustavaa mieltä on syytä tavoitella, koska sen ansiosta arjen haasteiden ja muutosten vastaanottaminen on helpompaa.

  Kirjan tehtävät perustuvat positiivisen psykologian pohjalta kerättyyn tietoon ja harjoituksiin. Tehtäväkirja on jaettu viikkokohtaisiin teemoihin ja tehtäviä on tarkoitus ratkoa koko vuoden ajan. Tehtävien tekeminen on erinomaista puuhaa niinä hetkinä, kun saat hetkeksi pysähtyä olemaan itseksesi.

  Miltä tuntuisi ajatus, että tarttuisit seuraavan oman varttisi aikana älypuhelimen sijasta Tukiaisen tehtäväkirjaan? 💚

  Aikuisten tehtäväkirja

  Aikuisten inspiroiva tehtäväkirja

  Aikuisten monipuolinen tehtäväkirja

  *Tutkimuksia älypuhelimen liiallisen käytön haitoista:

  Edellinen artikkeli

  8viikkoa.fi-verkkovalmennus – tehokas tapa pudottaa painoa

  Seuraava artikkeli

  Testissä Foodinin uudet smoothiesekoitukset

  Näitä luetaan

  Kotimaiset Express Diet -tuotteet moderneissa paastoissa
  Erilaiset paastot ovat nousseet rakettimaisesti suosioon terveystietoisten kuluttajien keskuudessa. Näillä tarkoitetaan perinteisiä...
  Vida NAC + seleeni vahvistaa immuniteettia
  N-asetyylikysteiini+seleeni -tuote valittiin terveystuotealan vuoden 2022 Terveystuotteeksi, eikä syyttä. N-asetyylikysteiini on ravinnosta...
  Hyvää sydämelle — hyvää koko keholle
  Sydänviikkoa kannattaa viettää joka ikinen viikko: sinä ja sydämesi olette taatusti kaiken...
  Vahva ja suomalainen Pinena-männynkuoriuutetabletti
  Ravintorengas Oy on monelle tuttu terveysalan yritys, jonka Karin Havupuu-uutejuomaa on valmistettu...
  Nordaid – innovatiivisia, tehokkaita ja laadukkaita vitamiinisuihkeita
  Nordaid on Tallinnassa toimiva ravintolisävalmistaja, joka valmistaa korkealaatuisia vitamiineja, kivennäisaineita ja probiootteja....
  Vogel-valmisteita eläinten hyvinvoinnin tueksi
  Myös eläinten hyvinvoinnin tukemiseksi on olemassa erilaisia ravintolisiä ja rohdosvalmisteita. Esimerkiksi mietoja...
  Nauti yrttisi fermentoituna
  Terranova on tuonut ravintolisähyllyihin fermentoitujen yrttien valikoiman: kurkuman, inkiväärin, ashwagandhan ja mustan...
  Terveyskaista auttaa sinua pitämään itsestäsi huolta
  Jo vuodesta 2007 terveystuotealalla toiminut Terveyskaista on alusta alkaen halunnut olla tukemassa...
  Väsyttääkö valvominen?
  Yleisimpiin unihäiriöiden aiheuttajiin lukeutuu hektisestä elämäntilanteesta johtuva stressi, jännitys ja levottomuus, jotka...
  Rauhoita stressin tunne
  Harmonia KSM66® on täyden spektrin ashwagandha-juuriuute, joka auttaa edistämään stressinsietokykyä hillitsemällä kortisolin...

  Kirjoita kommentti

  Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.