8viikkoa.fi-verkkovalmennus – tehokas tapa pudottaa painoa

8viikkoa.fi-verkkovalmennus – tehokas tapa pudottaa painoa

Bold Apps

Onko tämä todennäköisesti maailman helpoin, tehokkain ja turvallisin tapa pudottaa painoa?

Oikein rakennetulla ruokavaliolla on mahdollista pudottaa painoa nopeasti, tehokkaasti ja turvallisesti. Vaikka painonpudotuksen tärkein asia ei ole se kuinka nopeasti kilot putoavat, riittävän nopea painonpudotus on olennaista myös motivaation säilymisen kannalta.

Painonpudotuksen nopeus riippuu luonnollisesti monesta asiasta, kuten esimerkiksi pudotettavan painon määrästä, terveydentilasta ja noudatettavasta ruokavaliosta. Realistinen painonpudotustahti on 0,5 kg–1,0 kg viikossa, tai noin 1 % kehonpainosta. Tätä nopeampaan painonpudotukseen ei ole tarvetta pyrkiä. Muuten on riski siitä, että muutos on liian nopea ja onnistumisesta tullaan rytinällä takaisin alkupisteeseen.

Eli kertauksena: nopeasti pudotettuja kiloa tärkeämpää on se, että ne kilot pysyvät poissa jatkossakin.

Miten tällainen painonpudotus sitten toteutetaan?

Tärkein yksittäinen asia on aina oikein suunniteltu ruokavalio – sen merkitys painonpudotuksessa on noin 90 %, loput 10 % tulee sitten aktiivisuuden eli yleensä lisääntyneen liikunnan kautta. Kun näitä lukuja miettii, on helppo ymmärtää, että on paljon tärkeämpää katsoa mitä lautaselleen kasaa kuin miettiä liikunnan aloittamista. Liikunnalla on toki paljon positiivisia terveysvaikutuksia, jonka takia se on luonnollisesti aina hyvä asia. Ylimääräisten kilojen pudottaminen on kuitenkin aina aloitettava siitä mitä syöt.

Terveellisen ruokavalion rakentaminen on helppoa. Syö päivässä kolme tai neljä tasakokoista ateriaa, ilman välipaloja. Koosta ateriat puhtaista, yksinkertaisista ruoka-aineista. Jätä einekset, sokeri ja valmisruoka kauppaan, syö paljon vihanneksia ja kotimaisia marjoja. Opettele tekemään itse ruokaa, opettele käyttämään paljon mausteita ja yrttejä.

Jos et halua ryhtyä projektiin yksin ja opetella kaikkea itse, minulla on sinulle ehdotus.

”8viikkoa.fi” verkkovalmennukseen on paketoitu kolmen valmentajan, yhteensä yli 40 vuoden kokemus ravinnosta ja hyvinvoinnista. Käymme valmennuksessa läpi kaiken olennaisen painonhallinnasta ja terveellisestä ruokavaliosta. Perehdymme lisäksi vatsan ja suoliston hyvinvointiin, ja opettelemme nukkumaan paremmin. Riittävä määrä laadukasta unta on painonhallinnan ja terveyden kannalta monelle liikunnan lisäämistä tärkeämpi asia.

Opetamme sinulle kuinka paljon pitää syödä – annamme valmiita ateriaesimerkkejä ja yksinkertaiset ostoslistat. Käymme läpi myös miten teet uudesta ruokavaliosta sinulle pysyvän elämäntavan. Mikään muutos ei tietenkään voi olla pysyvä ellei uusista toimintamalleista rakenneta pysyviä tapoja.

Minkälaisia tuloksia verkkovalmennuksellamme on saatu?

Teimme osallistujille palautekyselyn ensimmäisen valmennusryhmämme jälkeen. Vastanneiden osallistujien keskimääräinen painonpudotus kahdeksan viikon valmennuksen jälkeen oli 6,3 kg ja vyötärö kapeni reilut 8 cm. Vaikka tulokset saattavat kuulostaa hurjilta, tulokset ovat täysin realistisia jokaiselle. Kun elimistölle antaa oikean määrän oikeaa ravintoa, se opetetaan käyttämään rasvavarastoja tehokkaasti energianlähteenä.

Ohjelman mukainen ruokavalio antaa riittävästi energiaa ja suojaravinteita – nälkä ei varmasti ole, vireystaso ja unenlaatu parantuvat monella merkittävästi ja vatsakin voi monella nopeasti paremmin.

Meillä on erittäin hyvä juttu meneillään. Tule ihmeessä mukaan.

Seuraava valmennusryhmämme käynnistyy 14.1.

Pääset mukaan valmennukseen tästä >>

Terveisin, Sami Sundvik
Yksi 8 viikon startin kolmesta valmentajasta

Edellinen artikkeli

Juokse ja voi hyvin

Seuraava artikkeli

Ajatusten aamiainen – testissä Superfruit Foods -smoothieainekset

3 kommenttia

 • Minulle tuottaa vaikeuksia tehdä aterioita mainituista ruoka-aineista. Ei riitä mielikuvitus.
  Olisiko mahdollista saada joitakin ihan konkreettisia ruoka-annoksia.

  Mariitta

 • Kiitos kommentistasi Sirpa! Tässä hieman tarkempaa taustatietoa valmentajista. Heidän lisäkseen mukana toimii ravitsemusterapeutti.

  Teemu Eloranta

  “Koulutustaustaltani olen ravintoterapeutti, fitnessvalmentaja ja urheiluhieroja. Ammattimaista valmennuskokemusta on takana yli 10 vuotta.

  Suomen Fitnessurheilu Ry:n valitsi minut vuoden 2016 valmentajaksi.

  Ravintovalmennusta olen tehnyt useiden lajien edustajille lajeina esimerkiksi: hiihto, jääkiekko, triathlon, yleisurheilu, kamppailulajit ja fitnesslajit. Teen myös tuotekehitystyötä sekä konsultointia lisäravinnealan yrityksille.

  Erikoisosaamiseni on kehon eri häiriötilojen hoidossa (ylikunto eli alipalautuminen, immuniteetti, suolistosairaudet ja niin edelleen).

  Omaan urheilutaustaani kuuluu: kamppailulajit, yleisurheilu, hiihto, jalkapallo ja fysiikkalajit."

  Sami Sundvik

  Suomalainen treenaamisen ja ravinnon moniammattilainen. Takana 30 vuoden treenikokemus ja lähes 20 vuotta opiskelua treeniin ja ravintoon liittyen. Sami on pitänyt satoja henkilökohtaisia ravintovalmennuksia urheilijoille – lajeina esimerkiksi hiihto, pikaluistelu, pyöräily, voimannosto ja kamppailulajit.

  Sami on ollut mukana kehittämässä kymmeniä ravintolisiä, pitänyt ravintoluentoja ja kirjoittanut kymmeniä lehtiartikkeleita (esimerkiksi Iltalehteen).

  Samuli Perälä

  “Valmennuskokemusta minulla on 20-vuoden ajalta. Aloitin valmennustyöt heti valmistuttuani Varalan urheiluopistosta vuonna 2000. Valmennuksissa on ollut vuosien varrella useiden eri lajien urheilijoita. Ammattijääkiekkoilijoiden kanssa olen työskennellyt ravintovalmentajana nyt noin 10-vuotta.

  Olen opiskellut nämä vuodet jatkuvasti lisää ravintoasioista ja muusta valmentamisesta ja pyrin viemään parhaita oppimiani asioita käytäntöön, sekä omaan, että urheilijoiden elämään täällä Suomessa."

  Valmennuksissani on ollut NHL-, KHL-, SM-liiga-kiekkoilijoita, Pohjois-Amerikan nuorten sarjoissa sekä Euroopan pääsarjoissa pelaavia kiekkoilijoita, SM-liigajoukkueita sekä mm. Jääkiekon Nuorten Maailmanmestarijoukkue vuodelta 2016.

  Saara Hyvinvoinnilta

 • mikä on valmentajien koulutus? kiinnostaisi.

  sirpa mäkelä

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: