Kuiva iho samettisen pehmeäksi – parhaat hoitovinkit ja tuotteet

Kuiva iho samettisen pehmeäksi – parhaat hoitovinkit ja tuotteet

Heli Koskinen

Moni kärsii hilseilevästä ja kuivasta ihosta etenkin talvisin. Ihon kuivumiseen vaikuttavat ilmaston lisäksi myös perimä, iholle sopimattomat hoitotuotteet tai -rutiinit, ikääntyminen sekä tietyt sairaudet ja lääkitykset. Kuivasta ihosta kärsivällä ihoa suojaava rasvantuotanto on heikentynyt, jolloin iholta pääsee haihtumaan liikaa kosteutta. Kuiva iho tarvitseekin sekä kosteutta että rasva-aineita. Hyvällä hoidolla myös kiristelevän kuiva iho on mahdollista saada hehkumaan pehmeänä ja kauniina.

Kuiva iho johtuu ihon heikosta rasvantuotannosta

Kuivalta iholta puuttuu sekä kosteutta että rasvaa. Normaalitilanteessa ihon uloimman kerroksen rasvakerros, joka muodostuu keramideista, kolesterolista ja rasvahapoista, estää kosteuden haihtumisen iholta. Kuiva iho kuitenkin tuottaa liian vähän rasvaa, minkä vuoksi ihon oma kosteutta sitova suojamekanismi ei toimi. Näin ollen ihon syvimmistä kerroksista pääsee haihtumaan liikaa kosteutta, mikä kuivattaa ihon pintakerrosta. Tämä taas aiheuttaa iholle lievän tulehduksen, joka tuntuu iholla kutinana ja epämiellyttävän kiristelevänä olona varsinkin puhdistuksen jälkeen. Kuiva iho usein myös tuntuu karhealta ja hilseilee, mikä tekee esimerkiksi meikin levittämisestä haastavaa.

Koska kuivan ihon oma suojakerros on puutteellinen, iho reagoi erityisen herkästi ulkoisiin ärsykkeisiin, kuten kylmyyteen, viimaan tai saasteisiin. Varsinkin talvi on hankalaa aikaa kuivaihoiselle, sillä pakkanen ja kuiva sisäilma kuivattavat ihoa entisestään. Kuiva iho on ihotyypeistä kaikkein alttein myös auringon aiheuttamille vahingoille, ja kuivaan ihoon ilmaantuu ryppyjä helpommin kuin vaikkapa rasvaiseen ihoon. Toisaalta kohtuullinen määrä aurinkoa tekee myös hyvää kuivalle iholle, sillä auringonvalo auttaa ihoa muodostamaan keramideja. Auringonvalo myös paksuntaa ihoa, mikä vähentää veden haihtumista. Iho myös kuivuu vanhetessa, sillä iän myötä iho ohenee ja keramidien tuotto vähenee.

Kuiva iho tarvitsee sekä kosteutta että rasva-aineita

Kuiva iho tarvitsee sekä vettä että rasvaa. Kuivan ihon hoidossa tärkeintä on hellävarainen puhdistus, ihon vesikosteuttaminen kasvovettä tai hoitonestettä kerrostamalla sekä rasva-aineiden lisääminen laadukkaalla ihoöljyllä ja hoitovoiteella. Voimakkaat hoitotuotteet kannattaa kiertää kaukaa, sillä ne kuivattavat jo entuudestaan kuivaa ja herkkää ihoa.

Kuivan ihon puhdistus

Kuivaihoisen kannattaa suosia ihon puhdistuksessa mietoja puhdistusmaitoja, puhdistusvoiteita tai puhdistusöljyjä, jotka eivät kuivata ihoa. Pintakäsittelyaineita sisältävät vaahtoavat pesuaineet (tuotteet, joiden ainesosalistalta löytyy esim. sodium lauryl/laureth sulphate) ja saippuat kannattaa sen sijaan unohtaa suosiolla. Kuiva iho on hyvä puhdistaa huolellisesti aamuin illoin ihon mekaanista hieromista välttämällä.

Kotimaisen FLOW Cosmeticsin Balm to Milk Cleanser on kuivalle ja herkälle iholle soveltuva villimustikkaa sisältävä öljypohjainen puhdistusvoide. Tuote levitetään ensin kuiville kasvoille, jonka jälkeen vettä lisätään pikkuhiljaa ja puhdistusta jatketaan pyörivillä liikkeillä. Vettä lisäämällä geelimäinen voide muuttuu maitomaiseksi, jolloin voide on helppo huuhdella pois.

FLOW Cosmetics Balm to Milk Puhdistusvoide

FLOW Cosmetics Balm to Milk -puhdistusvoide, 35,95 €.

Toinen hyvä vaihtoehto kuivan ihon putsariksi on Evolven Gentle Cleansing Melt -puhdistusbalmi, joka toimii samalla periaatteella kuin Flow Cosmeticsin Balm to Milk Cleanser. Evolven puhdistusbalmissa vaikuttavana aineena on runsaasti antioksidantteja sisältävä baobaböljy, joka tukee solujen uudistumista ja suojaa ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta.

Kuivan ihon kosteutus – 7 skin method

Puhdistuksen jälkeen iholle taputellaan reilusti kasvovettä tai hoitonestettä. Kasvoveden käyttö on erityisesti kuivasta ihosta kärsivälle tärkeä rutiini, sillä kasvovedellä iholle saa nopeasti runsaasti kosteutta. Kuivaihoisen kannattaa kokeilla korealaisesta ihonhoitorutiinista tuttua 7 skin methodia, jossa kasvovettä tai hoitonestettä imeytetään iholle seitsemän ohutta kerrosta. Kasvovesi levitetään iholle kämmenillä taputellen, ei vanulapulla, ja jokaisen kerroksen välissä odotetaan että edellinen kerros on ehtinyt imeytyä ihoon. 7 skin methodia ei tarvitse tehdä joka aamu ja ilta, vaan jo 3–4 kertaa viikossa tuo hyviä tuloksia.

7 skin methodiin soveltuu erinomaisesti korealaisen Whamisan supersuosittu Toner Deep Rich -hoitoneste, joka on vedetön tehotiiviste iholle. Seerumimainen kasvovesi syväkosteuttaa kuivaa ihoa arganöljyn sekä voikukan, aloe veran ja krysanteemin uutteiden avulla. Whamisan tuotteiden erikoisuutena on fermentointi eli käymisprosessi, joka hajottaa raaka-aineet helpommin imeytyviksi osiksi, jotka iho pystyy hyödyntämään helpommin. Fermentointi myös synnyttää maitohappoja ja peptidejä, jotka pitävät ihon pH-tason happamana, mikä taas takaa suotuisan kasvuympäristön ihon omia kosteuttajia, kuten hyaluronihappoa, aktivoiville hyville bakteereille.

Whamisa Toner Deep Rich -syväkosteuttava kasvovesi

Whamisa Toner Deep Rich syväkosteuttava kasvovesi, 42,50 €.

Tehokosteutusta kiristävän kuivalle iholle tuo BYBI Beautyn Magic Mist -hyaluronihapposuihke, jota voi suihkutella kasvoille joko puhdistuksen jälkeen tai päivän mittaan aina, kun iho tuntuu tarvitsevan lisäkosteutusta. Kasvosuihke on ruusuvesipohjainen ja se sisältää myös appelsiininkukkavettä, sitruunamelissavettä, hyaluronihappoa ja vihreän teen uutetta. Suihke ei kuitenkaan sisällä eteerisiä öljyjä, minkä vuoksi sitä voi käyttää myös herkkäihoiset.

BYBI Beauty Mega Mist Hyaluronihappo Kasvosuihke

BYBI Beauty Mega Mist -hyaluronihapposuihke kasvoille 35,95 €.

Kuivalle iholle tärkeämpääkin tärkeämmät rasvahapot

Kosteuden lisäksi kuiva iho tarvitsee myös kipeästi rasvaa tukemaan heikentynyttä rasvantuotantoa. Iho kykenee myös sitomaan paremmin kosteutta, kun rasva-aineita annetaan iholle ulkoisesti. Kuivaihoisen kannattaa suosia ravintorikkaita voiteita ja kasvoöljyjä, jotka auttavat sitomaan kosteutta ihoon. Ennen kosteusvoidetta levitettävät seerumit tuovat myös lisää kosteutta iholle. Seerumi, kosteusvoide ja kasvoöljy on hyvä levittää kasvojen lisäksi myös herkästi kuivuvalle kaulalle ja rintakehälle.

BYBI Beauty Night Nutrition -proteiiniyövoide on ravintorikas kuivan ihon yövoide, joka on pullollaan kuivaa ihoa helliviä ja korjaavia rasvahappoja, vitamiineja, proteiineja ja antioksidantteja. Night Nutritionin raaka-ainelista on vakuuttavaa luettavaa: voide sisältää lehtikaali-, porkkana- ja sitruunaproteiineja, kauraöljyä, vadelman, aprikoosin ja parsakaalin siemenöljyjä, sheavoita ja mangon siemenvoita. Voide ei kuitenkaan sisällä eteerisiä öljyjä, joten se ei ärsytä herkkää ihoa.

BYBI Beauty Night Nutrition Proteiiniyövoide

BYBI Beauty Night Nutrition -proteiiniyövoide, 38,95 €.

Lisäkosteutta erittäin kuivalle iholle tuo Novexpertin Booster Serum With 5 Omegas -anti-age-seerumi, joka nimensä mukaisesti sisältää viittä ihoa ravitsevaa omega-rasvahappoa mm. granaattiomenasta ja tyrnistä. Tuote soveltuu erinomaisesti erityisesti tehotuotteeksi talveen, jolloin kylmyys ja kuiva sisäilma rasittavat kuivaa ihoa entisestään. Seerumin voi levittää iholle aamuin illoin sellaisenaan tai sekoittaa kosteusvoiteeseen.

Novexpert Booster Serum With 5 Omegas

Novexpert Booster Serum With 5 Omegas, 49 €.

Tutustu kuivalle iholle soveltuviin luonnonkosmetiikan tuotteisiin täällä!

Tutustu myös muiden ihotyyppien hoito-oppaisiin:

Myös normaali iho kaipaa säännöllistä hoitoa
Sekaihon hoito-opas ja parhaat luonnonkosmetiikkatuotteet
Tiesitkö, että rasvainen iho rakastaa kosteutta?
Akneiho kaipaa sekä ulkoista että sisäistä hoitoa
Aikuinen iho ikääntyy hyvin hoidettuna kauniisti
Atooppinen iho janoaa kosteutta ja rasva-aineita

Tähän liittyvät tuotteet

Suosittelemme
Whamisa Toner Deep Rich - Syväkosteuttava kasvovesi
Whamisa Toner Deep Rich - Syväkosteuttava kasvovesi
Deep Rich on enemmän kuin kasvovesi! Whamisa Deep Rich Toner on syväkosteuttava seerumimainen kasvovesi, joka toimii kosteuttavana hoitonesteenä normaalille ja kuivalle iholle. Uudistetussa kasvovedessä on hypotuoksu, jotta se sopisi paremmin myös herkkäihoisille. Vedetön koostumus. Uusi isompi 155 ml koko! Whamisa Deep Rich on paras kasvovesi kuivalle iholle Täyteläinen Whamisa Organic Flowers Toner Deep Rich kasvovesi syväkosteuttaa kuivaa, pintakuivaa tai ärtynyttä ihoa. Whamisan suosituinta kasvovettä voi käyttää jopa atooppiselle ja herkälle iholle. Vegaaninen. superkosteuttava täyteläinen koostumus vedetön Seerumimainen, raikkaan vesituoksuinen kasvovesi kosteuttaa arganöljyn ja voikukkauutteen avulla. Galactomyces-hiivauute kirkastaa ihoa. Veden sijaan Deep Rich Toner sisältää aloe veran ja krysanteemin uutteilla. Fermentoidut uutteet antavat pitkäaikaista kosteutta iholle. Vedetön ja nopeasti imeytyvä koostumus luo iholle suojan, joka kosteuttaa sekä ulkoisesti että ihon syvimpiä kerroksia. Whamisan salainen ase - fermentoidut raaka-aineet Whamisa käyttää tuotteiden valmistuksessa fermentointia. Fermentointi hajottaa raaka-aineet helpommin imeytyviksi ainesosiksi, jolloin iho hyötyy niistä kokonaisvaltaisemmin. Kaikki Whamisan tuotteet ovat vedettömiä, joten niissä on voitu käyttää luonnollisia säilöntämenetelmiä. Fermentoidut ainesosat omaavat korkeammat antioksidantti- ja ravintoainepitoisuudet. Käymisprosessi tuottaa myös iholle edullisia ainesosia, kuten aminohappoja ja peptidejä. Deep Rich kosteuttavan kasvoveden käyttö Puhdista iho ja annostele kasvovettä kämmenelle. Hiero kämmeniä yhteen ja levitä neste kasvoille. Painele tuote hellävaraisesti ihoon imeytymisen tehostamiseksi. Käytä aamuin illoin. Jatka hoitoa ihollesi sopivalla emulsiolla tai voiteella. Säilyy avattuna 8 kuukautta. 7 Skin Method 7 Skin Method on avain kosteaan ja heleään ihoon! Siinä kasvovesi tai hoitoneste (essence) kerrostetaan iholle seitsemän kertaa, aina imeyttäen edellisen kerroksen ihoon ennen seuraavaa. Kerrostaminen ja ihon lämmittäminen imeyttää kosteuttavia ja aktiivisia aineita syvemmälle ihoon. 7 Skin Methodin vaikutuksen huomaa hyvin nopeasti. Kerrostamista ei tarvitse tehdä päivittäin, vaan voit tehdä sen esimerkiksi 3-4 iltana viikossa ja muulloin levittää kasvovettä 1-2 kerrosta. Huom! Menetelmä aktivoi ihon mikroverenkiertoa ja kasvoilla voi esiintyä pientä punoitusta tästä johtuen. Väri kuitenkin tasaantuu pian ja kasvot näyttävät kirkkaammalta ja elinvoimaisilta. Valmistettu ilman synteettisiä ja kemiallisia säilöntäaineita, keinotekoisia väriaineita ja tuoksuja, petrokemikaaleja, piitä, mineraaliöljyjä, EDTA:ta ja eläinperäisiä ainesosia. Pakkauksen kierrätys Kasvovesi on pakattu kierrätettävään lasipulloon. 25 % lasipullon raaka-aineista on kierrätyslasia. Korkki on PP- ja PE-muovia, jotka sopivat muovinkeräykseen. Kartonkipakkaus on biohajoava ja muste on kasviperäistä. Kartonkopakkauksen voi kierrättää kartonkina.
49.95 €
BYBI Beauty Night Nutrition Proteiiniyövoide
BYBI Beauty Night Nutrition Proteiiniyövoide
Sisältää kaiken, mitä ihosi yöllä tarvitsee BYBI Beauty Night Nutrition proteiiniyövoide hoitaa ihoa yön aikana ja aamulla peilistä katsoo ihanan ravittu, kosteuttu ja hehkuva iho. Yövoiteessa on antioksidantteja, tärkeitä rasvahppoja, vitamiineja ja keramideja. Ihosi on hyvin nukutun yön jälkeen täydellisen ravittu. Voisiko päivän paremmin aloittaa? Overnight proteiiniyövoide sisältää ravitsevaa lehitkaalia, sitruunaa, parsakaalia ja vadelmaa, sekä monia ihoa ravitsevia vitamiineja. Se on ravintorikas voide jonka koostumus ravitsee, kosteuttaa ja korjaa ihoa. Ihoa hoitaa sekoitus proteiineja, antioksidantteja ja kauraöljyä. Ihostasi tulee virkeä, kimmoisa ja levännyt. Sopii erityisen hyvin kuivalle, herkälle sekä ärtyneelle iholle Vaikuttavat raaka-aineet: Lehtikaali-, porkkana- ja sitruunaproteiinien sekoitus. Tämä on yhdistelmä antioksidanttirikkaita ainesosia, joiden korkeat A-, E- ja C-vitamiinipitoisuudet vahvistavat, suojaavat ja korjaavat ihoa unen aikana. Kestävästi hankittu vadelman siemenöljy.Mehutuotannosta saatava sivutuote. Vadelmaöljy sisältää runsaasti omega rasvahappoja, jotka auttavat terveen ihon ylläpidossa. Rauhoittava, nopeasti imeytyvä kauraöljy hoitaa ja kosteuttaa ihoa. Kauraöljy sisältää keramideja ja lipidejä, jotka ehkäisevät veden haihtumista ja muita stressitekijöitä. Se muuttaa karhean ja kuivan ihon välittömästi sileämmäksi, täyteläisemmäksi ja pehmeämmäksi. Klementiinin hedelmämehu kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Klementiinimehu on sekin vadelmaöljyn tapaan muun tuotannon ylijäämää. Aprikoosin siemenöljy, sheavoi ja mangon siemenvoi pehmentävät ja kosteuttavat ihoa. Parsakaalin siemenöljy on vitamiini- ja rasvahapporikas öljy, joka auttaa ravitsemaan ja suojaamaan ihoa, samoin kuin ruokavaliossa. Night Nutrition ei sisällä eteerisiä öljyjä. Käyttö: Levitä iltaisin puhtaalle iholle hierovin liikkein. Anna aktiiviaineiden hoitaa ihoasi yön yli.
38.95 €
Ale -18%
Novexpert Booster Serum With 5 Omegas
Novexpert Booster Serum With 5 Omegas
Ravitseva anti-age -seerumi Novexpert omegaseerumi tuo tehokasta kosteutta kuivalle ja erittäin kuivalle iholle. Täynnä omega-rasvahappojen voimaa, tämä öljypohjainen seerumi jättää ihon sametinpehmeäksi. omega-rasvahappojen avulla syväkosteutta erityisen tehokas talvisaikaan imeytyy välittömästi Sopii sinulle, jos sinulla on kuiva iho, joka kiristää tai hilseilee. Myös ohuelle iholle, joka on menettänyt kimmoisuutta. Kätevä myös silloin, jos altistut paljon kuivalle ilmalle, esimerkiksi ilmastoinnin tai kylmyyden takia. Kosteuta ihosi omegarasvahapoilla näin Levitä seerumi kasvoille aamuin illoin. Käytä joko sellaisenaan ennen kosteusvoidetta tai sekoita voiteeseen. Omegaseerumia voi käyttää myös kuuriluontoisesti, silloin kun iho tarvitsee tehokosteutta. Anti-age -cocktail erittäin kuivalle iholle Jos kärsit talvella kuivasta ja kiristävästä ihosta tai ehkä kesällä auringon ja uimisen kuivattavasta vaikutuksesta, kokeile Novexpertin Booster seerumia. Se sisältää viittä eri omegahappoa, jotka iho tunnistaa ja osaa hyödyntää kosteustasapainon löytymisessä. Mukana myös aktiivisia vitamiineja. Täysin luonnollinen, mutta tehokas koostumus. Omega-5 on granaattiomenasta ja omega-7 tyrnimarjoista. Omegoiden lisäksi Omega Booster -seerumi sisältää leväuutetta ja E-vitamiinia. Hypoallergeeninen, ei sisällä allergeeneja. Intensiivisesti ravitseva ja kokonaisvaltaisesti ikääntymistä hidastava.
39.95 €

Edellinen artikkeli

Mistä tunnistaa eläinkokeettoman kosmetiikan?

Seuraava artikkeli

Testissä Konjac Sponge -ihonpuhdistussienet

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: