Myös normaali iho kaipaa säännöllistä hoitoa

Myös normaali iho kaipaa säännöllistä hoitoa

Heli Koskinen

Tässä juttusarjassa pureudumme jokaisen ihotyypin ja ihoon liittyvän epätasapainotilan haasteisiin ja hoitoon. Sarjan ensimmäisessä osassa on vuorossa normaali iho.

Normaali-ihoisella ihon toiminnot ovat tasapainossa, ja iho näyttää ulospäin tasaiselta ja hyvinvoivalta. Normaalilla iholla ei esiinny suurempia ongelmia eikä iho reagoi voimakkaasti vuodenaikojen vaihteluihin, toisin kuin vaikkapa kuiva iho. Normaali-ihoisen kompastuskivenä voi kuitenkin olla säännöllisistä ihonhoitorutiineista laistaminen, mikä voi ennen pitkää saada ihon epätasapainoon. Normaali-ihoisen kannattaa huolehtia erityisesti ihon kosteutuksesta ja suojaamisesta, jotta iho myös pysyisi hyväkuntoisena.

Myös normaali-ihoisen kannattaa panostaa ihonhoitoon

Tasapainossa ollessaan normaali iho on pehmeä, joustava ja väriltään tasainen, eikä iholla esiinny suurempia ongelmia. Ihohuokoset ovat usein pienet, ihon verenkierto toimii hyvin, eikä iho tunnu erityisen rasvaiselta eikä myöskään kuivalta. Iholla voi toki esiintyä muutamia epäpuhtauksia esimerkiksi kuukautiskierron myötä, ja iho voi tuntua kuivemmalta talvella, mutta ihon perusta on kuitenkin kunnossa.

Tasapainossa olevan normaalin ihon hoidossa ei tarvitse keskittyä ratkomaan mitään tiettyä ongelmaa, vaan ihonhoidolla pyritään ylläpitämään ihon entuudestaan hyvää kuntoa. Vaikka normaali-ihoiset pääsevät ihonhoidossa usein vähemmällä mitä muiden ihotyyppien edustajat, ihonhoitoa ei kannata laiminlyödä. Säännöllisestä ja huolellisesta ihonhoitorutiinista laistaminen tai väärien ihonhoitotuotteiden käyttö alkavat nimittäin ennen pitkää näkyä myös normaalilla iholla: iholle voi ilmestyä epäpuhtauksia, se voi kuivua liikaa tai iholle voi muodostua ennenaikaisesti ryppyjä riittävän aurinkosuojan puutteessa. Myös epäterveelliset elintavat vievät ennen pitkää normaali-ihoisen terveen hehkun mennessään. Lisäksi ikääntyminen asettaa omat haasteensa ihon kunnolle, joten oikeat ihonhoitorutiinit on hyvä opetella hyvissä ajoin.

Kosteuta ja suojaa normaalia ihoa

Normaali-ihoisen kannattaa panostaa hyviin perustuotteisiin, eli mietoon puhdistustuotteeseen, kosteuttavaan kasvoveteen, kevyeen kosteusvoiteeseen ja riittävällä suojakertoimella varustettuun aurinkosuojaan. Esimerkiksi kotimaiselta Murumurulta löytyy useita hyviä normaalille iholle soveltuvia tuotteita, jotka perustuvat ihoa hoitavaan ja rauhoittavaan murumuruvoihin.

Puhdista iho aamuin ja illoin

Iho kannattaa puhdistaa aamuin illoin puhdistusmaidolla tai miedolla puhdistusgeelillä. Tärkeintä on valita tuote, joka ei ole liian voimakas omalle iholle, sillä liian voimakkaat putsarit kuivattavat ja ärsyttävät normaalia ihoa turhaan.

Esimerkiksi Luonkosin öljypuhdistuskakku Rebirth soveltuu kuivuuteen taipuvaiselle normaalille iholle ja poistaa hellävaraisesti lian ja meikin ihoa kuivattamatta. Murumurun puhdistusmaito on toinen erinomainen vaihtoehto normaalin ihon putsariksi. Puhdistusmaito sisältää ravitsevaa mustaherukan siemenöljyä sekä kosteuttavaa ja antioksidanttipitoista puna-apilauutetta.

Luonkos Rebirth -öljypuhdistuskakku

Luonkos Rebirth -öljypuhdistuskakku normaalille ja kuivalle iholle, 29,50 €.

Pidä huolta ihon kosteustasapainosta

Kasvovesi viimeistelee puhdistuksen, mutta on samalla myös kosteuttamisen ensimmäinen askel, sillä se auttaa sitomaan kosteutta iholle. Murumurun kasvovesi sisältää hiusten- ja ihonhoitotuotteissa usein käytettyä Natrium-PCA:ta, joka sitoo kosteutta tehokkaasti ihon pintaan. Kasvovesi sisältää myös prebiootteja, jotka tukevat ihon suojakerroksen toimintaa, sekä virkistävää inkiväärin juuriuutetta.

Jos tuntuu, että iho kaipaa ekstrakosteutta tai jos iholla alkaa näkyä jo ikääntymisen merkkejä, voi kasvoveden jälkeen iholle levittää vielä hyaluronihapposeerumin. Huippusuosittu Evolven hyaluronihapposeerumi soveltuu kaikille ihotyypeille ja kaikenikäisille, ja se sisältää mm. luomulaatuista granaattiomenauutetta ja ruusuvettä.

Evolve hyaluronihapposeerumi

Evolve hyaluronihapposeerumi kaikille ihotyypeille, 34,95 €.

Ihonhoitosessio viimeistellään kosteusvoiteella, joka auttaa lukitsemaan kosteuden iholle ja suojaamaan ihoa. Cattier Parisin kosteusvoide on kevyt voide, joka sopii täydellisesti normaali-ihoiselle päivittäiseen käyttöön. Tehokkaasti kosteuttava Murumurun kasvovoide toimii sekä päivä- että yövoiteena ja soveltuu myös herkemmälle iholle. Kun ikävuosia tulee lisää, voi silmänympärysiholle levittää erikseen vielä Whamisan Eye Essence -silmänympärysvoiteen, joka silottaa juonteita, häivyttää turvotusta ja kirkastaa tummia silmänalusia.

Murumuru kasvovoide

Murumuru -kasvovoide normaalille ja herkälle iholle, 16,95 €. 

Aurinkosuoja ehkäisee ihon ennenaikaista vanhenemista

Auringossa oleskeltaessa kasvoille kannattaa aina levittää aurinkosuojavoide, sillä se ennaltaehkäisee auringon aiheuttamia vahinkoja. Cattier Parisin aurinkosuojavoide kasvoille SPF 50 sisältää korkean suojakertoimen ja on lisäksi kevyesti sävytetty. Voide levittyy iholle hyvin ja jättää ihon miellyttävän tuntuiseksi, eikä ollenkaan rasvaiseksi. Kevyempää suojaa (SPF15) löytyy Murumurun BB-voiteesta.

Cattier Paris aurinkosuojavoide kasvoille SPF50

Cattier Paris sävytetty aurinkosuojavoide kasvoille SPF 50; 25,95 €. 

Lisää normaalille iholle soveltuvia luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteita löydät täältä

Lue myös:
Pidä huolta ihostasi – näin suojaudut auringon UV-säteilyn haitoilta
Fysikaaliset vs. kemialliset aurinkosuojat – kumpaa sinä käyttäisit?

Tähän liittyvät tuotteet

Cattier Paris Sävytetty Aurinkosuojavoide kasvoille SPF 50
Cattier Paris Sävytetty Aurinkosuojavoide kasvoille SPF 50
Ennenaikaista ikääntymistä vastaan Cattier Parisin aurinkovoide kasvoille on sävytetty neutraalilla universaalilla sävyllä joka sopii kaikille ihonsävyille. Siinä on korkea suojakerroin 50 ja se suojaa ihoa haitallisilta UV-säteiltä ja niiden vaikutuksilta kuten ennenaikaiselta ikääntymiseltä.  Ihanan pehmeän koostumuksen ansiosta tuote levittyy hyvin ja tasaisesti. Jättää ihon mukavan kuulaan hehkuvaksi mutta ei ollenkaan öljyisen tuntuiseksi.  Kolmivaikutteinen koostumus Luonnollinen mineraalisuoja suojaa tehokkaasti UVA/UVB säteiltä SunProtect DNA complex -yhdistelmä, joka auttaa suojaamaan ihoa koko valospektriltä (näkyvä valo + infrapuna),ennaltaehkäisten ihon ennenaikaista ikääntymistä ja hyperpigmentaatiota. 3 kasviöljyn (pellavansiemen- aurinkonkukka- ja passionhedelmän öljyn) yhdistelmän ansiosta iho tuntuu kosteutetulta ja kimmoisalta. Voide sopii vegaaneille eikä se sisällä nanopartikkeleita. Biohajoavan koostumuksen ansiosta tuote on myös hellä vesistölle. Käyttö: Ravista huolellisesti ennen käyttöä. Levitä tasainen runsas kerros kasvoille ja dekoltee alueelle takaaksesi tarvittavan suojan.  Lisää kahden tunnin välein auringossa oleskellessa. Lisää erityisesti hikoilun, uimisen ja kuivaamisen jälkeen pitääksesi tahdotun suojauksen.  Huom! Vältä kosketusta silmien kanssa. Älä levitä vaatteille. Vain ulkoiseen käyttöön. Pidä poissa lasten ulottuvilta.
19.95 €

Edellinen artikkeli

Luv,A – testissä uusi kotimainen luonnonkosmetiikkasarja

Seuraava artikkeli

Sekaihon hoito-opas ja parhaat luonnonkosmetiikkatuotteet

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: