Normaali iho kaipaa säännöllistä hoitoa – lue hoitovinkit!

Myös normaali iho kaipaa säännöllistä hoitoa

Tässä juttusarjassa pureudumme jokaisen ihotyypin ja ihoon liittyvän epätasapainotilan haasteisiin ja hoitoon. Sarjan ensimmäisessä osassa on vuorossa normaali iho.

Normaali-ihoisella ihon toiminnot ovat tasapainossa, ja iho näyttää ulospäin tasaiselta ja hyvinvoivalta. Normaalilla iholla ei esiinny suurempia ongelmia eikä iho reagoi voimakkaasti vuodenaikojen vaihteluihin, toisin kuin vaikkapa kuiva iho. Normaali-ihoisen kompastuskivenä voi kuitenkin olla säännöllisistä ihonhoitorutiineista laistaminen, mikä voi ennen pitkää saada ihon epätasapainoon. Normaali-ihoisen kannattaa huolehtia erityisesti ihon kosteutuksesta ja suojaamisesta, jotta iho myös pysyisi hyväkuntoisena.

Myös normaali-ihoisen kannattaa panostaa ihonhoitoon

Tasapainossa ollessaan normaali iho on pehmeä, joustava ja väriltään tasainen, eikä iholla esiinny suurempia ongelmia. Ihohuokoset ovat usein pienet, ihon verenkierto toimii hyvin, eikä iho tunnu erityisen rasvaiselta eikä myöskään kuivalta. Iholla voi toki esiintyä muutamia epäpuhtauksia esimerkiksi kuukautiskierron myötä, ja iho voi tuntua kuivemmalta talvella, mutta ihon perusta on kuitenkin kunnossa.

Tasapainossa olevan normaalin ihon hoidossa ei tarvitse keskittyä ratkomaan mitään tiettyä ongelmaa, vaan ihonhoidolla pyritään ylläpitämään ihon entuudestaan hyvää kuntoa. Vaikka normaali-ihoiset pääsevät ihonhoidossa usein vähemmällä mitä muiden ihotyyppien edustajat, ihonhoitoa ei kannata laiminlyödä. Säännöllisestä ja huolellisesta ihonhoitorutiinista laistaminen tai väärien ihonhoitotuotteiden käyttö alkavat nimittäin ennen pitkää näkyä myös normaalilla iholla: iholle voi ilmestyä epäpuhtauksia, se voi kuivua liikaa tai iholle voi muodostua ennenaikaisesti ryppyjä riittävän aurinkosuojan puutteessa. Myös epäterveelliset elintavat vievät ennen pitkää normaali-ihoisen terveen hehkun mennessään. Lisäksi ikääntyminen asettaa omat haasteensa ihon kunnolle, joten oikeat ihonhoitorutiinit on hyvä opetella hyvissä ajoin.

Kosteuta ja suojaa normaalia ihoa

Normaali-ihoisen kannattaa panostaa hyviin perustuotteisiin, eli mietoon puhdistustuotteeseen, kosteuttavaan kasvoveteen, kevyeen kosteusvoiteeseen ja riittävällä suojakertoimella varustettuun aurinkosuojaan. Esimerkiksi kotimaiselta Murumurulta löytyy useita hyviä normaalille iholle soveltuvia tuotteita, jotka perustuvat ihoa hoitavaan ja rauhoittavaan murumuruvoihin.

Puhdista iho aamuin ja illoin

Iho kannattaa puhdistaa aamuin illoin puhdistusmaidolla tai miedolla puhdistusgeelillä. Tärkeintä on valita tuote, joka ei ole liian voimakas omalle iholle, sillä liian voimakkaat putsarit kuivattavat ja ärsyttävät normaalia ihoa turhaan.

Esimerkiksi Luonkosin öljypuhdistuskakku Rebirth soveltuu kuivuuteen taipuvaiselle normaalille iholle ja poistaa hellävaraisesti lian ja meikin ihoa kuivattamatta. Murumurun puhdistusmaito on toinen erinomainen vaihtoehto normaalin ihon putsariksi. Puhdistusmaito sisältää ravitsevaa mustaherukan siemenöljyä sekä kosteuttavaa ja antioksidanttipitoista puna-apilauutetta.

Luonkos Rebirth -öljypuhdistuskakku

Luonkos Rebirth -öljypuhdistuskakku normaalille ja kuivalle iholle, 29,50 €.

Pidä huolta ihon kosteustasapainosta

Kasvovesi viimeistelee puhdistuksen, mutta on samalla myös kosteuttamisen ensimmäinen askel, sillä se auttaa sitomaan kosteutta iholle. Murumurun kasvovesi sisältää hiusten- ja ihonhoitotuotteissa usein käytettyä Natrium-PCA:ta, joka sitoo kosteutta tehokkaasti ihon pintaan. Kasvovesi sisältää myös prebiootteja, jotka tukevat ihon suojakerroksen toimintaa, sekä virkistävää inkiväärin juuriuutetta.

Jos tuntuu, että iho kaipaa ekstrakosteutta tai jos iholla alkaa näkyä jo ikääntymisen merkkejä, voi kasvoveden jälkeen iholle levittää vielä hyaluronihapposeerumin. Huippusuosittu Evolven hyaluronihapposeerumi soveltuu kaikille ihotyypeille ja kaikenikäisille, ja se sisältää mm. luomulaatuista granaattiomenauutetta ja ruusuvettä.

Evolve hyaluronihapposeerumi

Evolve hyaluronihapposeerumi kaikille ihotyypeille, 34,95 €.

Ihonhoitosessio viimeistellään kosteusvoiteella, joka auttaa lukitsemaan kosteuden iholle ja suojaamaan ihoa. Cattier Parisin kosteusvoide on kevyt voide, joka sopii täydellisesti normaali-ihoiselle päivittäiseen käyttöön. Tehokkaasti kosteuttava Murumurun kasvovoide toimii sekä päivä- että yövoiteena ja soveltuu myös herkemmälle iholle. Kun ikävuosia tulee lisää, voi silmänympärysiholle levittää erikseen vielä Whamisan Eye Essence -silmänympärysvoiteen, joka silottaa juonteita, häivyttää turvotusta ja kirkastaa tummia silmänalusia.

Murumuru kasvovoide

Murumuru -kasvovoide normaalille ja herkälle iholle, 16,95 €. 

Aurinkosuoja ehkäisee ihon ennenaikaista vanhenemista

Auringossa oleskeltaessa kasvoille kannattaa aina levittää aurinkosuojavoide, sillä se ennaltaehkäisee auringon aiheuttamia vahinkoja. Cattier Parisin aurinkosuojavoide kasvoille SPF 50 sisältää korkean suojakertoimen ja on lisäksi kevyesti sävytetty. Voide levittyy iholle hyvin ja jättää ihon miellyttävän tuntuiseksi, eikä ollenkaan rasvaiseksi. Kevyempää suojaa (SPF15) löytyy Murumurun BB-voiteesta.

Cattier Paris aurinkosuojavoide kasvoille SPF50

Cattier Paris sävytetty aurinkosuojavoide kasvoille SPF 50; 25,95 €. 

Lisää normaalille iholle soveltuvia luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteita löydät täältä

Lue myös:
Pidä huolta ihostasi – näin suojaudut auringon UV-säteilyn haitoilta
Fysikaaliset vs. kemialliset aurinkosuojat – kumpaa sinä käyttäisit?

Tähän liittyvät tuotteet:

Luv,A – testissä uusi kotimainen luonnonkosmetiikkasarja

Sekaihon hoito-opas ja parhaat luonnonkosmetiikkatuotteet

Näitä luetaan

Aloe vera tekee hyvää – sisäisesti ja ulkoisesti!
Aloe veran (suomeksi aaloen tai lääkeaaloen) lehtien sisällä on hyytelömäistä...
Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.