Sekaihon hoito-opas ja parhaat luonnonkosmetiikkatuotteet

Sekaihon hoito-opas ja parhaat luonnonkosmetiikkatuotteet

Sekaiho on suomalaisten yleisin ihotyyppi, ja suurena syynä tähän on vaihteleva ja viileä ilmastomme. Sekaiho ei itse asiassa ole varsinaisesti ihotyyppi, vaan kyseessä on ihon epätasapainotila. Sekaiholla esiintyy normaaleja, rasvoittuvia sekä kuivia alueita, ja ihon kunto voi vaihdella suurestikin vuodenaikojen tai elämäntilanteiden mukaan. Sekaihon hoidossa on tärkeää huomioida sekä kuivien että rasvoittuvien ihoalueiden haasteet ja keskittyä tasapainottamaan ihon toimintoja.

Sekaiholla esiintyy rasvaisia ja kuivia ihoalueita

Sekaiho saattaa olla haastava tunnistaa, ja usein se sekoitetaan rasvaiseen ihoon. Sekaiholla kasvojen t-alue – eli otsa, nenä ja leuka – rasvoittuu herkästi päivän mittaan ja tällä alueella esiintyy usein mustapäitä ja muita epäpuhtauksia. Myös t-alueen ihohuokoset saattavat olla laajentuneet. Posket ja ohimot voivat sen sijaan kärsiä kuivuudesta, ja iho voi jopa hilseillä tai kutista ikävästi.

Sekaiho voi olla myös rasvoittuvilta alueilta pintakuiva: ihoa kiristelee helposti varsinkin puhdistuksen jälkeen, ja iho voi jopa hilseillä. Pintakuivuus voi johtua esimerkiksi kylmästä säästä, kuivasta sisäilmasta tai liian voimakkaiden ihonhoitotuotteiden käytöstä. Pintakuivuus voi kuitenkin olla vain väliaikaista ja helpottaa, kun ulkoiset tekijät muuttuvat.

Sekaihon kunto usein muuttuu vuodenaikojen mukaan: kesällä kasvot voivat rasvoittua entistä herkemmin, kun taas talvella ihon kuivuus lisääntyy kautta linjan. Tämä on hyvä huomioida myös ihonhoitotuotteiden valinnassa, ja suosia talvella täyteläisempiä ja kesällä kevyempiä tuotteita.

Sekaihon hoito tähtää ihon tasapainottamiseen

Sekaihoa voi olla haastava hoitaa, sillä eri ihoalueilla on myös erilaiset tarpeet. Sekaihon hoidossa keskitytään ihon toimintojen tasapainottamiseen ja kosteustasapainon löytämiseen. Sekaiholle on saatavilla useita hyviä tuotteita esimerkiksi Dr. Hauschkalta, Madaralta, Evolvelta ja Whamisalta.

Puhdista sekaiho miedoilla tuotteilla

Sekaihoisen kannattaa kiertää turhan voimakkaat putsarit kaukaa, sillä ne saavat kuivien ihoalueiden kosteustasapainon äkkiä pois raiteiltaan. Sekaihon puhdistukseen soveltuvat sen sijaan miedot mutta syväpuhdistavat puhdistusaineet. BYBI Beauty Crystal Clear -puhdistusgeeli on nappivalinta sekaihoiselle, sillä se puhdistaa ja kirkastaa sekaihon sitä kuivattamatta. Ihanan tuoksuinen puhdistusgeeli sisältää prebiootteja, jotka tasapainottavat ja suojaavat ihon mikrobiomia eli suojakalvoa, joka taas vaurioituneena voi johtaa kuivumiseen ja näppylöihin.

Bybi Beauty Crystal Clear -puhdistusgeeli

BYBI Beauty Crystal Clear -puhdistusgeeli, 34,95 €.

Sekaihon puhdistus viimeistellään tasapainottavalla kasvovedellä. Dr. Hauschkan tasapainottava kasvovesi soveltuu sekaiholle, jolla esiintyy epäpuhtauksia. Masmalon, kehäkukan ja köynnöskranssin yhdistelmä rauhoittaa ihon toimintaa ja tulehtuneita ihoalueita.

Huolehdi riittävästä kosteutuksesta

Sekaihon kosteusvoiteeksi soveltuu kevyt voide, joka tasapainottaa kuivien ja rasvoittuvien ihoalueiden toimintaa. Evolve True Balance tasapainottava kasvovoide toimii juuri tällä tavalla: voiteen sisältämät inkiväärin kasvisolut ja avokadouute vähentävät talineritystä ja epäpuhtauksia, kun taas hyaluronihappo parantaa ihon kosteuspitoisuutta.

Hiukan tyyriimpi vaihtoehto on sitruunamelissaa sisältävä Dr. Hauschkan Melissavoide, joka soveltuu kiillosta, punoituksesta ja kuivuudesta kärsivälle herkälle sekaiholle.

Dr. Hauschka Melissavoide

Dr. Hasuchka Melissavoide, 27,95 €.

Sekaihon täsmäaseet

Päivittäisen perushoidon lisäksi sekaiho voi hyötyä suuresti kuivien ja rasvaisten ihoalueiden haasteisiin pureutuvista täsmätuotteista. Omaan kosmetiikkahyllyyn kannattaa ihon kunnosta riippuen hankkia pari erilaista kasvonaamiota, joiden erilaiset ominaisuudet vastaavat eri ihoalueiden tarpeisiin.

T-alueelle soveltuu esimerkiksi rasvaiselle ja sekaiholle tarkoitettu syväpuhdistava JOIK Organic Matcha & Green Clay Detox -kasvonaamio. Naamio sisältää vihreää savea ja vihreää matchateetä, jotka poistavat kuona-aineita ja tasapainottavat talintuotantoa. Kuivemmille ihoalueille voi levittää esimerkiksi Dr. Hauschkan Rauhoittavaa naamiota, joka tasoittaa ihon kosteustasapainoa.

JOIK Organic Matcha & Green Clay Detox Kasvonaamio

JOIK Organic Matcha & Green Clay Detox Kasvonaamio, 28,95 €.

Kuollutta ihosolukkoa voi poistaa sekaiholle tarkoitetuilla Whamisa Fruits Peeling Finger Mitt -kuorintalapuilla. Betaiinisalisylaatit ja hedelmähapot kuorivat ihon hellävaraisesti ja fermentoidut omenan ja vadelman uutteet, hyaluronihappo ja beetaglukaani kosteuttavat ihoa.

Whamisa Fruits Peeling Finger Mitt -kuorintalaput sekaiholle

Whamisa Fruits Peeling Finger Mitt -kuorintalaput sekaiholle, 37,95 €.

Jos iholla esiintyy näppylöitä tai finnejä, on Novexpertin TRIO-ZINC Express Blemish Care erinomainen täsmähoito niille. Paikallisesti finnien päällä käytettävä roll-on kuivattaa näpyt ja estää uusien finnien syntymistä.

Lisää sekaihon haasteita hoitavia luonnonkosmetiikkatuotteita löydät täältä!

Tutustu myös muiden ihotyyppien hoito-oppaisiin:
Myös normaali iho kaipaa säännöllistä hoitoa

Tähän liittyvät tuotteet:

Myös normaali iho kaipaa säännöllistä hoitoa

Tiesitkö, että rasvainen iho rakastaa kosteutta?

Näitä luetaan

Aloe vera tekee hyvää – sisäisesti ja ulkoisesti!
Aloe veran (suomeksi aaloen tai lääkeaaloen) lehtien sisällä on hyytelömäistä...
Melatoniini - Uusin trendiaine kosmetiikassa maailmalla!
Tässä artikkelissa tutustumme melatoniinin kasvavaan trendiin kosmeettisissa valmisteissa ja tarkastelemme...
Luonnollinen ihonhoitorutiini vuoden ympäri

Vuodenajat voivat vaikuttaa ihon kuntoon, esimerkiksi ilmojen kylmetessä iholla saattaa esiintyä...

Metsä kunniaan
Lue miten uutta suomalaista innovaatiota, Kuusisokeria, sisältävä Ole Hyvä Metsä -sarja sai...
LUONKOS - suomalainen ihonhoidon rituaali

Mitä jos ihonhoito olisi ihanaa, yksinkertaista ja toimivaa? Luonkos jotain ihanaa? Voiko...

Kuuden raaka-aineen puhdistusöljy ja kaksi muuta kevätihonhoidon timanttia.

Hyvästi kuiva talvi-iho, on aika palauttaa luontainen hehku kasvoille! Tuntuuko...

Metsämikrobit palauttavat fyysisen yhteytesi luontoon ja luovat terveemmän pohjan ihosi mikrobiomille
Saaren Taika metsämikrobikosmetiikka palauttaa fyysisen yhteytesi luontoon ja luo terveemmän pohjan ihosi...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.