Sekaihon hoito-opas ja parhaat luonnonkosmetiikkatuotteet

Sekaihon hoito-opas ja parhaat luonnonkosmetiikkatuotteet

Heli Koskinen

Sekaiho on suomalaisten yleisin ihotyyppi, ja suurena syynä tähän on vaihteleva ja viileä ilmastomme. Sekaiho ei itse asiassa ole varsinaisesti ihotyyppi, vaan kyseessä on ihon epätasapainotila. Sekaiholla esiintyy normaaleja, rasvoittuvia sekä kuivia alueita, ja ihon kunto voi vaihdella suurestikin vuodenaikojen tai elämäntilanteiden mukaan. Sekaihon hoidossa on tärkeää huomioida sekä kuivien että rasvoittuvien ihoalueiden haasteet ja keskittyä tasapainottamaan ihon toimintoja.

Sekaiholla esiintyy rasvaisia ja kuivia ihoalueita

Sekaiho saattaa olla haastava tunnistaa, ja usein se sekoitetaan rasvaiseen ihoon. Sekaiholla kasvojen t-alue – eli otsa, nenä ja leuka – rasvoittuu herkästi päivän mittaan ja tällä alueella esiintyy usein mustapäitä ja muita epäpuhtauksia. Myös t-alueen ihohuokoset saattavat olla laajentuneet. Posket ja ohimot voivat sen sijaan kärsiä kuivuudesta, ja iho voi jopa hilseillä tai kutista ikävästi.

Sekaiho voi olla myös rasvoittuvilta alueilta pintakuiva: ihoa kiristelee helposti varsinkin puhdistuksen jälkeen, ja iho voi jopa hilseillä. Pintakuivuus voi johtua esimerkiksi kylmästä säästä, kuivasta sisäilmasta tai liian voimakkaiden ihonhoitotuotteiden käytöstä. Pintakuivuus voi kuitenkin olla vain väliaikaista ja helpottaa, kun ulkoiset tekijät muuttuvat.

Sekaihon kunto usein muuttuu vuodenaikojen mukaan: kesällä kasvot voivat rasvoittua entistä herkemmin, kun taas talvella ihon kuivuus lisääntyy kautta linjan. Tämä on hyvä huomioida myös ihonhoitotuotteiden valinnassa, ja suosia talvella täyteläisempiä ja kesällä kevyempiä tuotteita.

Sekaihon hoito tähtää ihon tasapainottamiseen

Sekaihoa voi olla haastava hoitaa, sillä eri ihoalueilla on myös erilaiset tarpeet. Sekaihon hoidossa keskitytään ihon toimintojen tasapainottamiseen ja kosteustasapainon löytämiseen. Sekaiholle on saatavilla useita hyviä tuotteita esimerkiksi Dr. Hauschkalta, Madaralta, Evolvelta ja Whamisalta.

Puhdista sekaiho miedoilla tuotteilla

Sekaihoisen kannattaa kiertää turhan voimakkaat putsarit kaukaa, sillä ne saavat kuivien ihoalueiden kosteustasapainon äkkiä pois raiteiltaan. Sekaihon puhdistukseen soveltuvat sen sijaan miedot mutta syväpuhdistavat puhdistusaineet. BYBI Beauty Crystal Clear -puhdistusgeeli on nappivalinta sekaihoiselle, sillä se puhdistaa ja kirkastaa sekaihon sitä kuivattamatta. Ihanan tuoksuinen puhdistusgeeli sisältää prebiootteja, jotka tasapainottavat ja suojaavat ihon mikrobiomia eli suojakalvoa, joka taas vaurioituneena voi johtaa kuivumiseen ja näppylöihin.

Bybi Beauty Crystal Clear -puhdistusgeeli

BYBI Beauty Crystal Clear -puhdistusgeeli, 34,95 €.

Sekaihon puhdistus viimeistellään tasapainottavalla kasvovedellä. Dr. Hauschkan tasapainottava kasvovesi soveltuu sekaiholle, jolla esiintyy epäpuhtauksia. Masmalon, kehäkukan ja köynnöskranssin yhdistelmä rauhoittaa ihon toimintaa ja tulehtuneita ihoalueita.

Huolehdi riittävästä kosteutuksesta

Sekaihon kosteusvoiteeksi soveltuu kevyt voide, joka tasapainottaa kuivien ja rasvoittuvien ihoalueiden toimintaa. Evolve True Balance tasapainottava kasvovoide toimii juuri tällä tavalla: voiteen sisältämät inkiväärin kasvisolut ja avokadouute vähentävät talineritystä ja epäpuhtauksia, kun taas hyaluronihappo parantaa ihon kosteuspitoisuutta.

Hiukan tyyriimpi vaihtoehto on sitruunamelissaa sisältävä Dr. Hauschkan Melissavoide, joka soveltuu kiillosta, punoituksesta ja kuivuudesta kärsivälle herkälle sekaiholle.

Dr. Hauschka Melissavoide

Dr. Hasuchka Melissavoide, 27,95 €.

Sekaihon täsmäaseet

Päivittäisen perushoidon lisäksi sekaiho voi hyötyä suuresti kuivien ja rasvaisten ihoalueiden haasteisiin pureutuvista täsmätuotteista. Omaan kosmetiikkahyllyyn kannattaa ihon kunnosta riippuen hankkia pari erilaista kasvonaamiota, joiden erilaiset ominaisuudet vastaavat eri ihoalueiden tarpeisiin.

T-alueelle soveltuu esimerkiksi rasvaiselle ja sekaiholle tarkoitettu syväpuhdistava JOIK Organic Matcha & Green Clay Detox -kasvonaamio. Naamio sisältää vihreää savea ja vihreää matchateetä, jotka poistavat kuona-aineita ja tasapainottavat talintuotantoa. Kuivemmille ihoalueille voi levittää esimerkiksi Dr. Hauschkan Rauhoittavaa naamiota, joka tasoittaa ihon kosteustasapainoa.

JOIK Organic Matcha & Green Clay Detox Kasvonaamio

JOIK Organic Matcha & Green Clay Detox Kasvonaamio, 28,95 €.

Kuollutta ihosolukkoa voi poistaa sekaiholle tarkoitetuilla Whamisa Fruits Peeling Finger Mitt -kuorintalapuilla. Betaiinisalisylaatit ja hedelmähapot kuorivat ihon hellävaraisesti ja fermentoidut omenan ja vadelman uutteet, hyaluronihappo ja beetaglukaani kosteuttavat ihoa.

Whamisa Fruits Peeling Finger Mitt -kuorintalaput sekaiholle

Whamisa Fruits Peeling Finger Mitt -kuorintalaput sekaiholle, 37,95 €.

Jos iholla esiintyy näppylöitä tai finnejä, on Novexpertin TRIO-ZINC Express Blemish Care erinomainen täsmähoito niille. Paikallisesti finnien päällä käytettävä roll-on kuivattaa näpyt ja estää uusien finnien syntymistä.

Lisää sekaihon haasteita hoitavia luonnonkosmetiikkatuotteita löydät täältä!

Tutustu myös muiden ihotyyppien hoito-oppaisiin:
Myös normaali iho kaipaa säännöllistä hoitoa

Tähän liittyvät tuotteet

BYBI Beauty Crystal Clear Puhdistusgeeli
BYBI Beauty Crystal Clear Puhdistusgeeli
BYBI Beauty Crystal Clear geeli syväpuhdistaa epäpuhtaan ja näppyisen ihon. Kirkastaa ihoa ja tasapainottaa mikrobiomia. Normaalista rasvoittuvalle iholle. Mieltä kohottava tuoksu! Puhdistusgeeli, joka ei kuivata Crystal Clear on kasvojenpuhdistusaine, joka puhdistaa ihon syvältä ja jättää sen tasapainoiseksi. geeli vaahtoaa, muttei kuivata sekoitus prebiootteja, pajunkuorta ja kivikvartsia tuloksena raikas, puhdas ja rauhoittunut iho Antimikrobinen rosmariinivesi ja sypressiöljy pitävät ihon puhtaana ja luovat geeliin herkullisen, mieltä kohottavan tuoksun. Terveen ihon puolesta BYBI puhdistusgeelin prebiootit ovat sikurijuuresta johdettua inuliinia. Inuliini tasapainottaa ja suojaa ihosi mikrobiomia eli suojakalvoa. Valkoisesta pajunkuoresta saatavat saliisylaatit (mm. salisyylihappo) puhdistavat epäpuhtaan ja rasvoittuvan ihon tehokkaasti. Geeli ei jätä ihoasi kuivaksi tai kiristävän tuntuiseksi. Mikä ihmeen mikrobiomi? Ihomme puolustuskyky on riippuvainen siitä, että sillä on terve mikrobiomi. Mikrobiomilla viitataan ihon suojakerrokseen. Vaurioitunut mikrobiomi johtaa ihon kuivumseen ja näppyihin. Crystal Clear geelin inuliin ruokkii suojakerroksen mikro-organismeja. Hyvin voiva mikrobiomi parantaa ihon kosteuspitoisuutta ja pystyy poistamaan vahingolliset bakteerit, jotka aiheuttavat epäpuhtauksia. Kivikvartsikiteet ja salisylaatit auttavat säätelemään talin tuotantoa ja vähentävät ihohuokosten tukkeutumista. Kirkas putsari Crystal Clear poistaa siksi myös mustapäitä. Puhdistugeeliä kannattaa käyttää puhdistusöljyn jälkeen Käytä aamuin illoin. Erinomainen BYBI Swipe Clean -puhdistusöljyn jälkeen. Levitä herneen kokoinen määrä valmiiksi kostealle iholle ja hiero kasvot ja kaula pyörivin liikkein. Kun geeli on vaahtoutunut, huuhtele pois runsaalla vedellä tai pyyhi kostealla pyyhkeellä.Sopii normaalille ja rasvoittuvalle iholle, sekä sekaiholle. Myös iholle, joka on tukkeutunut, tai jossa on tulehduksia ja epäpuhtauksia.
28.95 €
Ale -20%
Novexpert TRIO-ZINC Express Blemish Care
Novexpert TRIO-ZINC Express Blemish Care
Epäpuhtaan ihon täsmähoito kuivattaa finnit Novexpert Trio-Zinc täsmähoito kuivattaa näppylöitä ja finnejä paikallisesti ja välittömästi. 4-in-1 Blemish Care roll-on syväpuhdistaa, kuivattaa jo syntyneet näpyt, puhdistaa pintaa ja estää uusien finnien syntymistä. Herkälle ja / tai rasvaiselle iholle sekä akneiholle. vähentää epäpuhtauksia nopeasti ja näkyvästi auttaa hillitsemään melaniinin liikatuotantoa kuivuu näkymättömäksi kalvoksi Sinkki on hyvä apu aknen hoitoon Novexpertin Express Blemish Care täsmähoito on kätevässä tuubissa, josta ainetta on helppo annostella juuri oikeisiin kohtiin. Sinkkiä sisältävä aknehoito parantaa sekä näppyjen väriä että tasoittaa niiden pintaa. Blemish Care on levitettäessä nestemäistä, mutta se kuivuu näkymättömäksi kalvoksi, josta irtoaa tehoaineita pidemmän aikaa. Epäpuhtauksien hoitoon tarkoitettu täsmähoito auttaa myös hillitsemään ihon hyperpigmentaatiota eli tummia läiskiä. Käytä anti-blemish täsmähoitoa minkä ikäisenä tahansa Novexpert Express täsmähoito sopii erityisesti nuorille aikuisille, mutta myös aikuisille. Oli finnin puhkeamisen syy mikä tahansa, täsmähoito auttaa tekemään siitä huomaamattoman. Epäpuhtaan ja akneihon hoidossa on vaikea löytää tehokasta tuotetta, joka ei ärsytä ihoa. Novexpert on kehittänyt sellaisen ja vieläpä täysin luonnollisena. Koostumus on huomaamaton eikä tunnu tai näytä rasvaiselta. Kaiken tämän lisäksi Novexpert tuotteet ovat hypoallergeenisia, vegaanisia, eivätkä sisällä säilöntäaineita. Käytä ehkäisevästi näin Voit levittää täsmähoidon heti, kun iho tuntuu kivuliaalta tai alkaa punoittaa. Käytä jo puhjenneisiin finneihin näin Express Blemish Care levitetään aina puhdistetulle iholle ennen muita tuotteita. Anna vaikuttaa ainakin 10 minuuttia, ennen kuin käytät kosteusvoidetta tai meikkiä. Käytä kolmesti päivässä: aamulla 10 minuuttia puhdistuksen jälkeen keskellä päivää, jos mahdollista illalla 10 puhdistuksen jälkeen Voit lopettaa käytön kun näppy on kuivunut, punoitus on vähentynyt ja iho on alkanut korjata vauriota. Pro-tip: Parhaan tuloksen saat käyttämllä myös Trio-Zinc puhdistusgeeliä ja kasvosuihketta.
11.96 €

Edellinen artikkeli

Myös normaali iho kaipaa säännöllistä hoitoa

Seuraava artikkeli

Tiesitkö, että rasvainen iho rakastaa kosteutta?

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: