Tietotyöläisen rasvakahvi pitää ajatukset kasassa ja nälän loitolla

Tietotyöläisen rasvakahvi pitää ajatukset kasassa ja nälän loitolla

Saara Aarnio

Tämän superkahvijuoman pohjana toimii trendikäs bulletproof-kahvi eli rasvakahvi. Kahvijuomaan on lisätty mieltä ja kehoa tasapainottavaa adaptogeenia, ashwagandhaa, sekä kofeiinin vastaparina toimivaa aminohappoa, L-teaniinia. Mukaan mahtui myös pikkuriikkisen kaakaojauhetta sen sisältämän teobromiinin tähden.

Hyvinvointia ja terveyttä ajatellen olen ollut viime vuodet erityisen kiinnostunut aivojen välittäjäaineiden toiminnan tasapainottamisesta, keskittymiskyvyn lisäämisestä, PSM-oireiden torjumisesta sekä mielen ja kehon yhteispelistä. Näin tietotyöläisenä itselleni on tärkeää, että työpäivän aikana energiatasot ja keskittymiskyky säilyisivät korkealla, joten lähdin kehittelemään tähän tarkoitukseen soveltuvaa superkahvijuomaa. Reseptistä riittää mainiosti kahdelle.

Raaka-aineet: 

Toimi näin:

  1. Keitä kahvi.
  2. Sekoita aineet belnderissä tai sauvasekoittimella.
  3. Nauti kaikessa rauhassa.

Tietotyöläisen kahvin raaka-aineisiin kuuluvat kahvin lisäksi mm. ghee-voi, MCT-öljy, ashwagandha ja L-teaniini.

Tietotyöläisen rasvakahvin ainesosalistalta löytyy luomukahvia, ashwagandhaa, L-teaniinia, kaakaojauhetta, ghee-voita ja MCT-öljyä.

Entä mitä se rasvakahvi sitten on?

Rasvakahvin on noin kymmenisen vuotta sitten länsimaisten, etenkin ketogeenista ruokavaliota noudattavien tietoisuuteen tuonut  amerikkalainen biohakkeri, Dave Asprey tuotemerkillään "Bulletproof Coffee". Rasvakahvin esi-isänä on toiminut kuitenkin rasvatee, jota on käytetty Aasiassa ja Tiibetissä paimenten keskuudessa jo vuosituhansien ajan tuomaan energiaa ja lämpöä kehoon vaativissa vuoristo-olosuhteissa.

Miksi kokeilla rasvakahvia?

Rasvakahvia valmistetaan tehosekoittimen avulla tyypillisesti luomulaatuisesta kahvista, laadukkaasta kookosöljystä tai kirkastetusta voista, sekä MCT- tai kapryyliöljystä. 

Kahvin sisältämä kofeiini piristää, MCT-öljyn sisältämät keskipituiset rasvahapot vapauttavat energiaa elimistön käyttöön nopeasti, ja kirkastettu voi tasapainottaa mahahappoja, jolloin kahvijuoma on tottumattomankin vatsalle mahdollisimman hellävarainen. Niittylehmien maidosta valmistetussa ghee-voissa on myös omega-3- ja omega-9-rasvahappoja sekä A-, D- ja E-vitamiineja. Rasvan avulla kahvin kofeiini myös imeytyy hitaammin, jolloin se ei aiheuta niin helposti nk. "kahvipärinää", ja antaa toisaalta energiaa pitkäkestoisemmin. Rasvakahvin vegaaninen versio onnistuu mainiosti korvaamalla ghee-voi kookosöljyllä. 

Rasvakahvi soveltuu mainiosti treenipäivän piristäjäksi ja pitää näläntunteen loitolla pitkään!

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Helppo gluteeniton proteiinipannukakku uunissa

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: