Raikas kvinoasalaatti

Raikas kvinoasalaatti

Hanna-Riikka Salminen

Tässäpä salaatti, joka on kevyt, mutta samalla täyttävä! Salaattia varten käyttöön kannattaa valita irtonaisempi kvinoa, jotta lopputuloksesta ei tule liian mössömäinen. Itse käytin Urtekramin punaista kvinoaa, joka on maultaan Sunspeltin kvinoaa pähkinäisempi ja koostumukseltaan rapsakampi.

Ainekset:

  • n. 2 dl kvinoaa
  • kurkkua
  • jääsalaattia
  • kirsikkatomaattia
  • rucolaa
  • paprikaa
  • punasipulia
  • persiljaa

Kastikkeeseen:

  • sitruunamehua
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa

Ohje:

Vaikka Urtekramin kvinoa ei raakanakaan tuoksu juuri miltään, kannattaa kvinoa varoiksi huuhdella ohjeen mukaisesti ennen käyttöä. Noin kaksi desilitraa kvinoaa riittänee yhteen salaattiin. Kvinoa paisuu keitettäessä, joten helposti sen tarpeen arvioi hieman yli. Erityisen mehukkaan salaatin saat, kun pilkot vihannekset pieniksi. Lisää lopuksi salaatin päälle vielä hieman sitruunamehua, öljyä sekä mausteita – ja salaatti on valmis!

Edellinen artikkeli

Paras gluteeniton saaristolaisleipä

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.