Gluteeniton porkkanakakku

Gluteeniton porkkanakakku

Hanneli Salo

Syksy + porkkanat + pimenevät illat = porkkanakakku. Porkkanakakku on aina kuulunut suosikkieni joukkoon. Mehevyydellään ja tuhtiudellaan se ei tietenkään miellytä kaikkia, mutta minun sydämessäni sille on aina porkkanan mentävä aukko.

Syysiltojen piristys

Gluteeniton porkkanakakku ei eroa maultaan tai koostumukseltaan "tavallisesta" vehnäjauhoista leivotusta sisarestaan, joten nyt vaan kokeilemaan tätä syysiltojen piristystä! 

Psst. Kyseessä ei ole mikään painonvartijan resepti, vaan normaalin porkkanakakun gluteeniton versio. 😉

Pohja

Kuorrutus

  • 150 g luomuvoita (huoneenlämpöistä)
  • 350 g tuorejuustoa (luomu)
  • 6 dl tomusokeria
  • 1 appelsiini
  • mantelirouhetta / murskattuja saksanpähkinöitä
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja raasta porkkanat.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata voi erillisessä kulhossa.
  3. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita vaahtoon vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja sulatettua voita. Sekoita kauhalla tasaiseksi, mutta älä vaivaa ylimääräistä.
  5. Levitä tasaiseksi laataksi leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kun pohja on valmis, ota se pois uunista ja anna jäähtyä kunnolla.

Kun pohja on jäähtynyt, valmistetaan kuorrute:

  1. Sekoita sähkövatkaimella pehmeä voi ja tuorejuusto yhdeksi massaksi, lisää siihen vielä tomusokeri ja yhden appelsiinin kuori.
  2. Sekoita tasaiseksi ja levitä pohjan päälle.
  3. Koristele haluamillasi koristeilla esim. mantelirouheella. 

Tämä kakku paranee maustuessaan jääkaapissa muutaman päivän ajan. Sen voi myös pakastaa kuorrutuksineen kaikkineen, pahan päivän varalle.

Tämän reseptin mukaan valmistuu koko pellillinen kakkua. Tuhtiutensa puolesta se riittää suurellekin joukolle, sillä kauhean isoa palaa ei tarvitse kerralla syödä saadakseen makunystyrät tyytyväisiksi. Nam.

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Raikas kvinoasalaatti

Seuraava artikkeli

Gluteeniton omenajuustokakku

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.