Raakasuklaata Voimaruoan kaakaomassasta

Hunajaiset raakasuklaasydämet

Raakasuklaa, tuo ihana, sallittu herkku! Olen tehnyt raakasuklaata lukemattomia kertoja, mutta joka kerta olen joutunut hieman etsimään sopivia suhteita, koska raaka-aineissa on aina makueroja valmistajien välillä, toisinaan jopa saman valmistajan eri erissä on pienehköjä eroja.

Tällä kertaa tein suklaani Voimaruoan tuotteilla ja päätin tehdä mahdollisimman simppelit herkut, joten käytin pohjana raakakaakaomassa, johon lisäsin vain rasvan ja makeutuksen sekä hippusen Voimaruoan suolaa tuomaan maut täyteen kukoistukseensa. Noin puoleen suklaasydämistä laitoin mantelisydämet, puolet kovetin sellaisenaan. Raakasuklaat voikin maustaa hyvin monipuolisesti sen mukaan, mikä omia makunystyröitä sattuu hivelemään.

Kuten arvelinkin, tälläkään kertaa en alkuun ollut täysin tyytyväinen makuun, mutta lisättyäni kaakaovoita ja hunajaa alkuperäistä enemmän, sain itseäni miellyttävän maun aikaiseksi. Vinkkinä todettakoon, jos teet raakasuklaata raakakaakaomassasta, voit lisätä siihen makeutusta ja rasvaa niin kauan, että se maistuu omassa suussasi hyvältä ja vasta sitten annostelet sen lopulliseen muotoonsa kovettumaan. Monissa lähteissä mainitaan, että kaakaomassaa käyttäessä kaakaovoita tulisi olla noin puolet kaakaomassan määrästä.

Tällaisella reseptillä sain Voimaruoan tuotteilla itselleni maistuvaa suklaata!

Hunajaiset raakasuklaasydämet

Toimi näin:

  1. Laita kaakaomassa ja kaakaovoi teräsastiaan ja sulata ne vesihauteessa, eli laita kulho esim. kattilan päälle, jossa on kiehuvan kuumaa vettä.
  2. Massan sulamisen jälkeen, lisää massaan kuumassa vesitilkassa notkistettu hunaja. Notkistettuna hunaja sekoittuu massaan paremmin, mutta voit laittaa myös notkistamatta.
  3. Lisää hyppysellinen suolaa.
  4. Annostele massa muotteihin ja nosta muotit jääkaappiin. Jos et malta odottaa herkkujen valmistumista, laita pakastimeen. 

Nautiskele!

Raakasuklaata Voimaruoan tuotteista

Mitä aamupalaksi tänään?

Gluteeniton pataleipä

Näitä luetaan

Joulupavlova

Karpaloita ja marenkia!

Nautinnollinen kuplatee – trendijuoma, joka virkistää ja tukee ruoansulatusta

Kuplatee – helmeilevä, värikäs juoma, joka on valloittanut sosiaalisen median ja kahvilalistat ympäri maailmaa. Mutta mitä...

Helppo ja nopea gluteeniton omenapiirakka

Kauppiaan resepti helppoon, nopeaan ja gluteenittomaan omenapiirakkaan.

Muhkean mehevät, maidottomat ja vegaaniset jäätelökeksit

Ihanat jäätelökeksit sopivat maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon. Voit myös valmistaa pelkkää cashewjäätelöä ja tarjota sen sellaisenaan. Valmistukseen...

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat munkit ja tippaleivät valmistuvat gluteenittomien jauhojen...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta

Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia proteiinipitoisia kasvisruokia. Tiesitkö, että...

Gluteenittomat munkit

Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne maistuvat taatusti yhtä maukkailta...

Gluteenittomat tippaleivät

Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.

Ruokosokerista tehty sima

Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea helppo resepti blogistamme ja...

Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin

Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään uusi ilmiö, vaan perinteisen...

Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro

Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä luksusta, ja se pitää...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.