Hunajaiset raakasuklaasydämet

Hunajaiset raakasuklaasydämet

Jutta Mutila

Raakasuklaa, tuo ihana, sallittu herkku! Olen tehnyt raakasuklaata lukemattomia kertoja, mutta joka kerta olen joutunut hieman etsimään sopivia suhteita, koska raaka-aineissa on aina makueroja valmistajien välillä, toisinaan jopa saman valmistajan eri erissä on pienehköjä eroja.

Tällä kertaa tein suklaani Voimaruoan tuotteilla ja päätin tehdä mahdollisimman simppelit herkut, joten käytin pohjana raakakaakaomassa, johon lisäsin vain rasvan ja makeutuksen sekä hippusen Voimaruoan suolaa tuomaan maut täyteen kukoistukseensa. Noin puoleen suklaasydämistä laitoin mantelisydämet, puolet kovetin sellaisenaan. Raakasuklaat voikin maustaa hyvin monipuolisesti sen mukaan, mikä omia makunystyröitä sattuu hivelemään.

Kuten arvelinkin, tälläkään kertaa en alkuun ollut täysin tyytyväinen makuun, mutta lisättyäni kaakaovoita ja hunajaa alkuperäistä enemmän, sain itseäni miellyttävän maun aikaiseksi. Vinkkinä todettakoon, jos teet raakasuklaata raakakaakaomassasta, voit lisätä siihen makeutusta ja rasvaa niin kauan, että se maistuu omassa suussasi hyvältä ja vasta sitten annostelet sen lopulliseen muotoonsa kovettumaan. Monissa lähteissä mainitaan, että kaakaomassaa käyttäessä kaakaovoita tulisi olla noin puolet kaakaomassan määrästä.

Tällaisella reseptillä sain Voimaruoan tuotteilla itselleni maistuvaa suklaata!

Hunajaiset raakasuklaasydämet

Toimi näin:

  1. Laita kaakaomassa ja kaakaovoi teräsastiaan ja sulata ne vesihauteessa, eli laita kulho esim. kattilan päälle, jossa on kiehuvan kuumaa vettä.
  2. Massan sulamisen jälkeen, lisää massaan kuumassa vesitilkassa notkistettu hunaja. Notkistettuna hunaja sekoittuu massaan paremmin, mutta voit laittaa myös notkistamatta.
  3. Lisää hyppysellinen suolaa.
  4. Annostele massa muotteihin ja nosta muotit jääkaappiin. Jos et malta odottaa herkkujen valmistumista, laita pakastimeen. 

Nautiskele!

Raakasuklaata Voimaruoan tuotteista

Edellinen artikkeli

Mitä aamupalaksi tänään?

Seuraava artikkeli

Gluteeniton pataleipä

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: