Vispilällä saat tehtyä marenkia jopa mökillä, jos vain käsivoimia riittää.

Gluteeniton mansikkakakku - Ilman uunia!

Gluteeniton mansikkakakku saa maukkaan pohjan pähkinöistä, kaakaojauheesta ja taateleista ilman uunia. Väliin tulee mansikoita ja päälle kasa pehmeää marenkia. Nam!  

Gluteenittoman mansikkakakun ainekset: (8 annosta)

Pohja

Täyte

  • 10 dl mansikoita (tuoreita)

Marenki

  • 3 kpl valkuaista  
  • 1 dl siirappia (muscovado- tai ruokokidesiirappia)  

 

Mansikkakakku valmistuu gluteenittomasti ilman uunia.

Gluteeniton mansikkakakku valmistuu näin:

  1. Mittaa kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen.

  2. Pyöräytä nopeasti karkeaksi seokseksi.

  3. Painele seos vedellä kostutetuin sormin piirakkavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin tunniksi.

  4. Perkaa mansikat.

  5. Viipaloi tai paloittele ne pohjan päälle.

  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa teräskulhossa.

  7. Nosta teräskulho vesihauteen päälle ja kaada siirappi ohuena nauhana ja edelleen vatkaten valkuaisvaahtoon.

  8. Vatkaa kunnes valkuais-siirappivaahto muuttuu paksummaksi ja sakeammaksi marengiksi, 5–10 minuuttia.

  9. Lusikoi marenkikerros mansikoiden päälle. Tarjoa pian sillä marenki ei kestä pitkää seisottamista.

 

 Resepti on A-lehtien, kakun kuvan on ottanut Satu Nyström. Resepti on julkaistu toukokuun 2019 Voi Hyvin -lehden välissä ilmestyneessä Hyvis -lehdessä

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Gluteeniton pataleipä

Seuraava artikkeli

Gluteeniton mutakakku

Näitä luetaan

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta
Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia...
Gluteenittomat munkit
Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne...
Gluteenittomat tippaleivät
Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.
Ruokosokerista tehty sima
Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea...
Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin
Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään...
Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro
Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä...
Proteiiniletut kookosmannakastikkeella
Proteiiniletut sopivat mainiosti hieman kiireettömiin aamuihin. Ne sopivat vaikkapa aamutreenin jälkeen nautittavaksi,...
Chia-mustikkavanukas kookosmannasta
Chia-mustikkavanukas on erinomainen aamupala: paitsi että se sisältää vitamiineja, antioksidantteja ja muita...
Helppo soijasuikaleresepti: herkullinen curry soijasuikaleista
Soijasuikaleista syntyy helppoa ja täyttävää vegeruokaa käden käänteessä! Soyappetit Soijasuikaleet muistuttavat yllättävän...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.