Vispilällä saat tehtyä marenkia jopa mökillä, jos vain käsivoimia riittää.

Gluteeniton mansikkakakku - Ilman uunia!

Gluteeniton mansikkakakku saa maukkaan pohjan pähkinöistä, kaakaojauheesta ja taateleista ilman uunia. Väliin tulee mansikoita ja päälle kasa pehmeää marenkia. Nam!  

Gluteenittoman mansikkakakun ainekset: (8 annosta)

Pohja

Täyte

  • 10 dl mansikoita (tuoreita)

Marenki

  • 3 kpl valkuaista  
  • 1 dl siirappia (muscovado- tai ruokokidesiirappia)  

 

Mansikkakakku valmistuu gluteenittomasti ilman uunia.

Gluteeniton mansikkakakku valmistuu näin:

  1. Mittaa kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen.

  2. Pyöräytä nopeasti karkeaksi seokseksi.

  3. Painele seos vedellä kostutetuin sormin piirakkavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin tunniksi.

  4. Perkaa mansikat.

  5. Viipaloi tai paloittele ne pohjan päälle.

  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa teräskulhossa.

  7. Nosta teräskulho vesihauteen päälle ja kaada siirappi ohuena nauhana ja edelleen vatkaten valkuaisvaahtoon.

  8. Vatkaa kunnes valkuais-siirappivaahto muuttuu paksummaksi ja sakeammaksi marengiksi, 5–10 minuuttia.

  9. Lusikoi marenkikerros mansikoiden päälle. Tarjoa pian sillä marenki ei kestä pitkää seisottamista.

 

 Resepti on A-lehtien, kakun kuvan on ottanut Satu Nyström. Resepti on julkaistu toukokuun 2019 Voi Hyvin -lehden välissä ilmestyneessä Hyvis -lehdessä

Tähän liittyvät tuotteet:

Gluteeniton pataleipä

Gluteeniton mutakakku

Näitä luetaan

Nautinnollinen kuplatee – trendijuoma, joka virkistää ja tukee ruoansulatusta

Kuplatee – helmeilevä, värikäs juoma, joka on valloittanut sosiaalisen median ja kahvilalistat ympäri maailmaa. Mutta mitä...

Helppo ja nopea gluteeniton omenapiirakka

Kauppiaan resepti helppoon, nopeaan ja gluteenittomaan omenapiirakkaan.

Muhkean mehevät, maidottomat ja vegaaniset jäätelökeksit

Ihanat jäätelökeksit sopivat maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon. Voit myös valmistaa pelkkää cashewjäätelöä ja tarjota sen sellaisenaan. Valmistukseen...

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat munkit ja tippaleivät valmistuvat gluteenittomien jauhojen...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta

Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia proteiinipitoisia kasvisruokia. Tiesitkö, että...

Gluteenittomat munkit

Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne maistuvat taatusti yhtä maukkailta...

Gluteenittomat tippaleivät

Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.

Ruokosokerista tehty sima

Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea helppo resepti blogistamme ja...

Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin

Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään uusi ilmiö, vaan perinteisen...

Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro

Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä luksusta, ja se pitää...

Proteiiniletut kookosmannakastikkeella

Proteiiniletut sopivat mainiosti hieman kiireettömiin aamuihin. Ne sopivat vaikkapa aamutreenin jälkeen nautittavaksi, sillä ruokaisat letut sisältävät...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.