Gluteeniton mansikkakakku - Ilman uunia!

Gluteeniton mansikkakakku - Ilman uunia!

Hyvinvoinnin Tavaratalo

Gluteeniton mansikkakakku saa maukkaan pohjan pähkinöistä, kaakaojauheesta ja taateleista ilman uunia. Väliin tulee mansikoita ja päälle kasa pehmeää marenkia. Nam!  

Gluteenittoman mansikkakakun ainekset: (8 annosta)

Pohja

Täyte

  • 10 dl mansikoita (tuoreita)

Marenki

  • 3 kpl valkuaista  
  • 1 dl siirappia (muscovado- tai ruokokidesiirappia)  

 

Mansikkakakku valmistuu gluteenittomasti ilman uunia.

Gluteeniton mansikkakakku valmistuu näin:

  1. Mittaa kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen.

  2. Pyöräytä nopeasti karkeaksi seokseksi.

  3. Painele seos vedellä kostutetuin sormin piirakkavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin tunniksi.

  4. Perkaa mansikat.

  5. Viipaloi tai paloittele ne pohjan päälle.

  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa teräskulhossa.

  7. Nosta teräskulho vesihauteen päälle ja kaada siirappi ohuena nauhana ja edelleen vatkaten valkuaisvaahtoon.

  8. Vatkaa kunnes valkuais-siirappivaahto muuttuu paksummaksi ja sakeammaksi marengiksi, 5–10 minuuttia.

  9. Lusikoi marenkikerros mansikoiden päälle. Tarjoa pian sillä marenki ei kestä pitkää seisottamista.

 

 Resepti on A-lehtien, kakun kuvan on ottanut Satu Nyström. Resepti on julkaistu toukokuun 2019 Voi Hyvin -lehden välissä ilmestyneessä Hyvis -lehdessä

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Gluteeniton pataleipä

Seuraava artikkeli

Gluteeniton mutakakku

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: