Gluteeniton mutakakku

Gluteeniton mutakakku

Gluteeniton mutakakku maistuu kaikille, koska vehnäjauhon paikan ottavat mantelijauhot tekevät siitä aivan uskomattoman mehevän. Uskalla jättää gluteeniton mutakakku keskeltä suussasulavan tahmeaksi!

Ainekset Gluteenittomaan mutakakkuun

Gluteeniton mutakakku leivotaan näin:

  1. Voitele irtopohjavuoka (Ø 24 cm pohjalle), tai vuoraa se leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Jauhota mantelijauhoilla.  
  2. Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Anna seoksen jäähtyä.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita jäähtynyt suklaa-voisula varovasti muna-sokerivaahtoon.
  5. Mausta halutessasi appelsiininkuoriraasteella.
  6. Yhdistä mantelijauhot ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  7. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  8. Lämmitä uuni 175-asteiseksi ja paista uunin alatasolla 15–20 minuuttia, kunnes kakku on reunoilta ja pinnalta kypsä, mutta keskeltä mehevä.

Tarjoa tomusokerilla hunnutettuna tai vaniljajäätelön kanssa. Vinkki! Voit leipoa gluteenittoman mutakakun jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Peitä gluteeniton mutakakku hyvin, jotta se säilyy mehevänä.

Resepti on A-lehtien, kakun kuvan on ottanut Timo Pyykkö. Resepti on julkaistu toukokuun 2019 Voi Hyvin -lehden välissä ilmestyneessä Hyvis -lehdessä

Tähän liittyvät tuotteet

Edellinen artikkeli

Gluteeniton mansikkakakku - Ilman uunia!

Seuraava artikkeli

Gluteeniton villiyrttipiirakka nokkosesta

Näitä luetaan

Muhkean mehevät, maidottomat ja vegaaniset jäätelökeksit

Ihanat jäätelökeksit sopivat maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon. Voit myös valmistaa pelkkää cashewjäätelöä ja...

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta
Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia...
Gluteenittomat munkit
Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne...
Gluteenittomat tippaleivät
Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.
Ruokosokerista tehty sima
Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea...
Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin
Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään...
Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro
Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä...
Proteiiniletut kookosmannakastikkeella
Proteiiniletut sopivat mainiosti hieman kiireettömiin aamuihin. Ne sopivat vaikkapa aamutreenin jälkeen nautittavaksi,...
Chia-mustikkavanukas kookosmannasta
Chia-mustikkavanukas on erinomainen aamupala: paitsi että se sisältää vitamiineja, antioksidantteja ja muita...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.