Gluteeniton kinderpiirakka on maukas kahvipöydän tarjottava

Gluteeniton kinderpiirakka

Kinderpiirakka ja -kakku reseptit nostavat suosiotaan aina näin pääsiäisen korvilla. Kyseessä on kakku, joka nimeltään sopii hyvin pääsiäiseen jolla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä itse kinder-munien kanssa. Voisi kai sanoa, että tämä on vähän hienostuneempi versio perinteisistä mokkapaloista. Kindermunaa se muistuttaa taas väritykseltään. Gluteenittomuutta siitä ei edes huomaa.

Tämä kakku on helppo tehdä, pohjakin valmistuu vain sekoittamalla kaikki aineet yhteen ja laittamalla uuniin. Maultaan se on makeaakin makeampi, pellillisestä kakkua riittää koko suvulle, sillä suurta palaa ei tarvita, kun on jälkiruokamaha jo täytetty!

Tarvitset:
Toimi näin:
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, vuoraa suorakaiteen muotoinen lasivuoka leivinpaperilla. Jos haluat tehdä pellillisen piirakkaa, tee kakku kaksinkertaisena.
  2. Laita vesi kiuhumaan vaikka vedenkeittimeen.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  4. Lisää kuuma vesi ja sulatettu voi kuivien aineiden joukkoon, sekoita.
  5. Lisää kananmunat viimeiseksi. Sekoita hyvin ja kaada taikina vuokaan.
  6. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Älä paista liikaa, jottei kakusta tule liian kuivaa.

Kun pohja on tullut uunista, anna sen jäähtyä. Jos voit, niin laita se jääkaappiin seisomaan seuraavaan päivään, jolloin maku tiivistyy ja kakusta tulee mehukas.

Valkoinen voikreemiin tarvitset:
  • 100 g pehmeää, huoneenlämpöistä voita
  • 3,5 dl tomusokeria
  • 2 tl vanilijasokeria
  • 1 munan keltuainen 
Tee näin:
  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi.
  2. Lisää joukkoon keltuainen ja vatkaa vielä hetki.
  3. Levitä kreemi jäähtyneen kakun päälle.
Päälle:
  • 100 g tummaa suklaata (Huom. tarkista että suklaa on gluteenitonta)

Sulata suklaa ja pursota kreemin päälle haluamaasi muotoon.

 

Ei muuta kuin makiata pääsiäistä kaikille :) Muistakaahan haalia jo sitruunat kaappiin, vappusimat pitää laittaa meinaan tulille…

Kinderpiirakka vie kielen mennessään.

Tähän liittyvät tuotteet:

Gluteenittomat perunarieskat

Gluteeniton voileipäkakku

Näitä luetaan

Muhkean mehevät, maidottomat ja vegaaniset jäätelökeksit

Ihanat jäätelökeksit sopivat maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon. Voit myös valmistaa pelkkää cashewjäätelöä ja...

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta
Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia...
Gluteenittomat munkit
Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne...
Gluteenittomat tippaleivät
Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.
Ruokosokerista tehty sima
Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea...
Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin
Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään...
Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro
Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä...
Proteiiniletut kookosmannakastikkeella
Proteiiniletut sopivat mainiosti hieman kiireettömiin aamuihin. Ne sopivat vaikkapa aamutreenin jälkeen nautittavaksi,...
Chia-mustikkavanukas kookosmannasta
Chia-mustikkavanukas on erinomainen aamupala: paitsi että se sisältää vitamiineja, antioksidantteja ja muita...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.