Herkulliset gluteenittomat perunarieskat

Gluteenittomat perunarieskat

Rieskat ovat ehdottomia lemppareitani, vaikka yleensä teenkin sämpylöitä, jotka säilyvät mielestäni paremmin rieskoja pidempään.

Gluteenittomien rieskojen valmistaminen on helppoa. Tällä reseptillä valmistetut rieskat ovat todella perunaisia, joten mikäli toivot rieskoiltasi miedompaa perunan makua, lisää jauhojen ja vähennä muusin osuutta. Rieskat toimivat hyvin keiton kanssa tai ihan vain sellaisenaan esimerkiksi iltapalalla. 

Tarvitset:
  1. Sekoita kaikki aineet yhteen tasaiseksi taikinaksi.
  2. Muotoile käsin pieniä rieskoja pellille, pistele haarukalla muutaman kerran ja paista uunissa 250 asteessa noin 15 minuuttia, niin että riskat ovat sopivan ruskeita.
Rieskat ovat parhaimpia lämpimänä ja luomuvoin kanssa nautittuina. 😉

Tähän liittyvät tuotteet:

Gluteeniton raparperipiirakka

Gluteeniton kinderpiirakka

Näitä luetaan

Joulupavlova

Karpaloita ja marenkia!

Nautinnollinen kuplatee – trendijuoma, joka virkistää ja tukee ruoansulatusta

Kuplatee – helmeilevä, värikäs juoma, joka on valloittanut sosiaalisen median ja kahvilalistat ympäri maailmaa. Mutta mitä...

Helppo ja nopea gluteeniton omenapiirakka

Kauppiaan resepti helppoon, nopeaan ja gluteenittomaan omenapiirakkaan.

Muhkean mehevät, maidottomat ja vegaaniset jäätelökeksit

Ihanat jäätelökeksit sopivat maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon. Voit myös valmistaa pelkkää cashewjäätelöä ja tarjota sen sellaisenaan. Valmistukseen...

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat munkit ja tippaleivät valmistuvat gluteenittomien jauhojen...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta

Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia proteiinipitoisia kasvisruokia. Tiesitkö, että...

Gluteenittomat munkit

Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne maistuvat taatusti yhtä maukkailta...

Gluteenittomat tippaleivät

Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.

Ruokosokerista tehty sima

Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea helppo resepti blogistamme ja...

Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin

Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään uusi ilmiö, vaan perinteisen...

Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro

Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä luksusta, ja se pitää...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.