Gluteeniton voileipäkakku

Gluteeniton voileipäkakku

Hanneli Salo

Voileipäkakkuhan on perinteinen juhlapöydän herkku. Gluteenittomanakaan sitä ei ole nykyään vaikea tehdä. Kunhan löytää sieltä pakastealtaasta tai leipähyllystä sen gluteenittoman paahtoleivän, on valmis aloittamaan. Tietysti, jos haluaa lisää haastetta, leipoo leivänkin itse. Se onkin minun seuraava askeleeni – itse tehty vuokaleipä ja siitä sitten kakku.

Voileipäkakkuhan suositellaan tekemään edellisenä päivänä, jotta se ehtii vetäytyä ja maustua, ja sitä suosittelen minäkin. Gluteenittomat valmisleivät tuppaavat olemaan aika kuivia, joten kostutus ja makujen tasaantuminen toimii hyvin, kun antaa leivän olla kylmässä yön yli. Täytevaihtoehtojahan on niin monta kuin kakun tekijöitä, itse tein tällä kertaa tällaisen lihaisan perustäytteen. 

Tarvitset:

  • 24 palaa gluteenitonta paahtoleipää
  • maitoa
Täyte 1 
  • 300 g saunapalvikinkkua
  • 200 g pippurituorejuustoa
  • 200 g ranskankermaa
  • 1 paprika
  • nippu tuoretta ruohosipulia
Täyte 2 
  • 100 g metwurstia 
  • 3 maustekurkkua
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g ranskankermaa
Kuorrutus Koristeluun oman maun mukaan
  • salaattia
  • kurkkua
  • tomaattia
  • kinkkua, meetvurstia

Toimi näin:

  1. Tee ensin täytteet valmiiksi. Pilko kinkku ja paprika, sekoita sitten aineet tahnaksi. Pilko myös täytteen 2 metwursti ja maustekurkku ja sekoita loppujen aineiden kanssa sekaisin. Kun täyte on tehty, voi alkaa kokoamaan kakkua.
  2. Kokoa kakku suoraan tarjoilualustalle. Jos haluat pitää alustan puhtaana, laita kakun sivuille palaset leivinpaperia, jotka voit vielä viimeisenä ennen esillepanoa ottaa pois. Aloita leikkaamalla leivistä kovat kuoret pois. Laita sitten kuusi palaa leipää suorakaiteen muotoon pohjaksi ja kostuta kauttaaltaan maidolla.
  3. Levitä puolet ykköstäytteestä pohjalle ja asettele seuraavat kuusi leipää siihen päälle. Kostuta ja levitä kakkostäyte.
  4. Seuraavat kuusi leipää, kostutus, loput täytteestä yksi ja vielä päälle viimeiset kuusi leipää sekä niiden kostutus.
  5. Kun kakku on täytetty, laita sen päälle esim. leikkuulauta ja jokin paino, lasivuoka yms. ja laita jääkaappiin vetäytymään ja maustumaan. Anna vetäytyä mieluiten vaikka seuraavaan päivään. 
  6. Kun on tullut tarjoilun aika, tee kakulle kuorrutus ja koristelut.
  7. Notkista kuorrutteeseen tarkoitettu tuorejuusto ja lisää majoneesi siihen, levitä se sitten kakun päälle ja reunoille.
Voileipäkakun koristelussa kaikki on sallittua, itse suosin rönsyilevää koristusta. Kakun päällä kannattaa myös olla vihje siitä, mitä kakku sisältää onko se kalaa, lihaa, kasvista.

Edellinen artikkeli

Gluteeniton kinderpiirakka

Seuraava artikkeli

Gluteenittomat kookosletut

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: