Glögipiiraat

Glögipiiraat

Hanneli Salo

Jouluna syödään yleensä hyvin. Pöydät on koreana niin suolaista kuin makeaakin. Tänä vuonna glögi taipuu pikkuisiin piiraisiin, jotka voi tehdä valmiiksi odottamaan jo muutama päivä ennen tarjoilua. Käytin pohjaan Hyvikseltä löytyvää Madame Louloun valmispiirasjauhoseosta, joka osoittautui hyvin leivottavaksi ja maukkaaksi. Juuri tarkoitukseen sopivaksi!

Tarvitset:
Täytteeseen:
Kuorrutukseen:

Toimi näin:

  1. Tee piirakkapohjat pussin ohjeen mukaan. Pohjat voi tehdä jo muutamaa päivää aikaisemminkin odottamaan täyttöä.
  2. Laita uuni kuumenamaan 160 asteeseen.
  3. Lisää jauhon joukkoon kylmä voi ja nypi sekaisin.
  4. Lisää nypityn seoksen joukkoon muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  5. Jaa seos 12 osaan ja painele ne muffinsipellin koloihin.
  6. Paista 160 asteessa niin että pohat ovat mukavan kullan värisiä, noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
  7. Täytteeseen voi käyttää oman maun mukaan minkälaista glögiä haluaa. Itse haluan vahvan glögin maun, joten käytän glögitiivistettä, suhteessa 4 dl vettä ja 1 dl vettä.
  8. Tee hyydyke Agar Agar -pussin ohjeen mukaan.
  9. Sekoita 1,5 tl Agar Agaria nesteeseen, annan seistä hetken.
  10. Kuumenna sitten seosta sekoittaen kaksi minuuttia.
  11. Anna jäähtyä, sekoittele aina välillä, niin ettei se pääse vielä jähmettymään.
  12. Kun seos on jäähtynyt, kaada seos tasaisesti piiras pohjille.
  13. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
  14. Ennen tarjoilua, kuorruta piiraat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla sekä kanelilla.
  15. Pursota piirakoiden päälle ja nauti.

Jouluiset glögipiiraat

Edellinen artikkeli

Jouluiset pannarit

Seuraava artikkeli

Kookoskonvehdit

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: