Herkulliset jouluiset glögipiiraat

Glögipiiraat

Jouluna syödään yleensä hyvin. Pöydät on koreana niin suolaista kuin makeaakin. Tänä vuonna glögi taipuu pikkuisiin piiraisiin, jotka voi tehdä valmiiksi odottamaan jo muutama päivä ennen tarjoilua. Käytin pohjaan Hyvikseltä löytyvää Madame Louloun valmispiirasjauhoseosta, joka osoittautui hyvin leivottavaksi ja maukkaaksi. Juuri tarkoitukseen sopivaksi!

Tarvitset:
Täytteeseen:
Kuorrutukseen:

Toimi näin:

  1. Tee piirakkapohjat pussin ohjeen mukaan. Pohjat voi tehdä jo muutamaa päivää aikaisemminkin odottamaan täyttöä.
  2. Laita uuni kuumenamaan 160 asteeseen.
  3. Lisää jauhon joukkoon kylmä voi ja nypi sekaisin.
  4. Lisää nypityn seoksen joukkoon muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  5. Jaa seos 12 osaan ja painele ne muffinsipellin koloihin.
  6. Paista 160 asteessa niin että pohat ovat mukavan kullan värisiä, noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
  7. Täytteeseen voi käyttää oman maun mukaan minkälaista glögiä haluaa. Itse haluan vahvan glögin maun, joten käytän glögitiivistettä, suhteessa 4 dl vettä ja 1 dl vettä.
  8. Tee hyydyke Agar Agar -pussin ohjeen mukaan.
  9. Sekoita 1,5 tl Agar Agaria nesteeseen, annan seistä hetken.
  10. Kuumenna sitten seosta sekoittaen kaksi minuuttia.
  11. Anna jäähtyä, sekoittele aina välillä, niin ettei se pääse vielä jähmettymään.
  12. Kun seos on jäähtynyt, kaada seos tasaisesti piiras pohjille.
  13. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
  14. Ennen tarjoilua, kuorruta piiraat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla sekä kanelilla.
  15. Pursota piirakoiden päälle ja nauti.

Jouluiset glögipiiraat

Jouluiset pannarit

Kookoskonvehdit

Näitä luetaan

Muhkean mehevät, maidottomat ja vegaaniset jäätelökeksit

Ihanat jäätelökeksit sopivat maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon. Voit myös valmistaa pelkkää cashewjäätelöä ja...

Gluteenittomat vappuherkut

Perinteisistä vappuherkuista voi nauttia huolettomasti myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Gluteenittomat...

Kikherneresepti – helposti kasviproteiinia hummuksesta
Kikherne on hernekasveihin kuuluva palkokasvi, josta on helppoa ja edullista valmistaa erilaisia...
Gluteenittomat munkit
Mitäpä olisikaan vappu ilman munkkeja? Gluteenittomat vappumunkit valmistetaan gluteenittomilla jauhoilla, ja ne...
Gluteenittomat tippaleivät
Tippaleivät ovat perinteinen vappuherkku. Gluteeniton versio tippaleivistä onnistuu gluteenittomilla jauhoilla ja psylliumilla.
Ruokosokerista tehty sima
Vapun ykkösjuoma eli sima valmistuu kätevästi ruokosokerista. Katso herkullinen ja ennen kaikkea...
Ravinteikas luuliemi höystää kätevästi keitot ja muhennokset ja kohottaa niiden ravintoarvon uusiin sfääreihin
Paleoliittiseen ruokavalion harrastajien keskuudesta laajaan suosioon ponnahtanut luuliemi ei suinkaan ole mikään...
Hedelmäinen kookosmanna-tuorepuuro
Kookosmanna tuo uutta twistiä tuttuun tuorepuuroon. Kookosmannan makeuttama täyteläinen puuro tekee aamiaishetkestä...
Proteiiniletut kookosmannakastikkeella
Proteiiniletut sopivat mainiosti hieman kiireettömiin aamuihin. Ne sopivat vaikkapa aamutreenin jälkeen nautittavaksi,...
Chia-mustikkavanukas kookosmannasta
Chia-mustikkavanukas on erinomainen aamupala: paitsi että se sisältää vitamiineja, antioksidantteja ja muita...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.