Lautasellinen marjoja

Superfoodit laihdutuksen tukena

Painonpudotuksen suurimpia kompastuskiviä ovat usein liian ravintoköyhät ateriat ja nälän pääseminen liian suureksi. Huutavan nälän yllättäessä tulee tehtyä helposti jopa huonompia valintoja kuin ”laihiksella” ollessa ja määrätkin ovat usein suurempia kuin ennen dieettiä. Tällä tavoin alkujaan hyvä tarkoitus lähtee aivan päinvastaiseen suuntaan. Terveen painonpudotuksen ei kuulu olla myöskään liiaksi elimistöä kuluttavaa. Liian ravintoköyhä dieetti voi johtaa jopa erilaisiin kehon puutostiloihin ja hyvin heikkoon oloon. Poimi alta talteen muutama voimaruoka-vinkki, joiden avulla tuet luonnollista ja ravintorikasta painonpudotusta.

Makeanveden levät Chorella ja Spirulina

Makeanveden levät chlorella ja spirulina sisältävät kumpainenkin runsaasti eri vitamiineja kuten A-vitamiinia, useita B-vitamiineja sekä E- ja K-vitamiineja sekä lehtivihreää. Vitamiinien ja kivennäisaineiden lisäksi spirulinassa ja chlorellassa on kaikki kahdeksan meille välttämätöntä aminohappoa, joita tarvitaan muun muassa kiinteän ja rasvaa polttavan lihaskudoksen ylläpitoon. Omega 6 -rasvahappoihin lukeutuva GLA, jota löytyy etenkin spirulinasta runsaasti, puolestaan vähentää näläntunnetta ja auttaa lesitiinihormonia kertomaan kylläisyydestä.

Makenveden levät ovat lisäksi hyviä luontaisia proteiinin lähteitä ja sisältävät 60 - 70% hyvin imeytyvää proteiinia, mikä pitää pitkään kylläisenä. Makenveden levät myös puhdistavat tehokkaasti kehoa painonpudotuksen yhteydessä syntyvästä kuonasta, lisäävät hyvien suolistobakteerien kasvua edesauttaen näin ruuansulatusta, tukevat aivojen ja maksan toimintaa sekä auttavat kehon kudosten uudistumisessa.

Guarana, alkuperäiskansan nälänviejä

Guarana on Etelä-Amerikasta kotoisin oleva pieni puu tai pensas ja se on saanut nimensä guarini-heimosta, joka käytti sitä näläntunteen poistamiseen. Se sisältää mm. guaraniinia, joka on kofeiinin kaltainen piristävä aine, jota esiintyy kasvin siemenissä sen luonnollisessa muodossa. Guaraniini imeytyy verenkiertoon kofeiinia hitaammin jolloin sen vaikutus kestää pidempään, noin 2–4 tuntia kerrallaan piristäen, kiihdyttäen aineenvaihduntaa ja pitäen näläntunnetta loitolla. 

Voimaruoka Total 25

Voimaruoka Total 25 on uniikki superfood-sekoitus, joka sisältää 25 erilaista luontaista ainesosaa, joilla takaat riittävän vitamiinien, antioksidanttien ja entsyymien saannin myös laihdutuskuurien aikana. Total 25 tukee myös kehon puhdistumista ja piristää luontaisesti. Mm. erilaisia leviä, viherjauheita, entsyymejä, marjoja, hedelmiä, vihanneksia ja jopa lääkinnällisiä sieniä sisältävä seos sekoittuu sellaisenaan veteen ja maistuu hyvältä. Tuote on makeutettu luontaisesti agave-nektarilla, stevialla ja omenalla. Jauhe on pakattu valmiisiin annospusseihin ja onkin helppo napata mukaan ja lisätä päivittäisten juomien tai vaikka valmiin smoothien joukkoon. 

Chia – huolehdi suolistostasi

Painonpudotukseen kuuluu usein annoskokojen pienentäminen, jolloin ongelmaksi saattaa muodostua suoliston toiminnan hidastuminen ja ikävän tuntuinen ummetus. Todella runsaskuituinen supersiemen chia tuo avun tähän. Chia on muutoinkin erinomainen apu painonpudotuksen yhteydessä, sillä se myös pitää kylläisenä pitkään. Siemenet ovat myös todella ravinteikkaita ja ne sisältävät runsaasti mm. omega 3- ja 6-rasvahappoja, proteiineja ja mineraaleja. Chian siemenet kannattaa nauttia liotettuna veteen suhteessa 1 osa chiaa, 9 osaa vettä tai muuta nestettä. Siemen turpoaa noin 20 minuutissa vatsaa helliväksi geeliksi, joka pitää pitkään näläntunnetta loitolla ja hidastaa hiilihydraattien imeytymistä tasaten näin verensokeria. Neutraalin makuinen geeli on helppo lisätä sekä makeisiin että suolaisiin ruokiin tuomaan lisää ravintoarvoa ja ruokaisuutta. 

 

Lue lisää superfoodeista verkkokaupastamme!

 

Alunperin julkaistu 8.1.2015 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa. 

Talvi-ihosta

Uusi elämä ja kuinka se startataan

Näitä luetaan

Optimoi terveytesi Nordic Kingsin härän sisäelintuotteilla
Ruoholla ruokitun härän sisäelimet kuuluvat maailman ravintorikkaimpiin ruokiin. Sisäelimillä on laajempi ravintoprofiili...
Punavalo hoitaa koko kehoa tutkitusti ja turvallisesti
Kirkasvalo on monelle tuttu apuväline kaamosajan väsymykseen, mutta mikä sitten on punavalo?...
Omega-3:n UUSI aikakausi – Balanstri Omega3+
Balanstri Omega3+ -kalaöljyvalmiste rantautui Suomeen vuonna 2017 yhteistyössä hollantilaisen...
Urheiluravitsemus – matka kohti olennaista
Liikkujan ravitsemuksessa on menty aika lailla eteenpäin parin viime vuosikymmenen aikana. Olen...
Sienet ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin edistäjinä

KÄÄPÄ Mushrooms valmistaa suomalaisista luomusienistä funktionaalisia sieniuutteita. Yrityksen toiminnan...

Black Stuff – ravintolisien uusi musta
Black Stuff on ravintolisämarkkinoiden yksi puhutuimmista uutuuksista. Black Stuff syntyi tiederyhmän innovaationa...
Echinasan valmistetaan Suomessa viljellyistä punahatuista
Echinasan on Suomen puhtaassa luonnossa viljellyistä punahatuista valmistettu punahattu-uute,...
Onko verenpaineesi koholla?
Kalaöljyn omega-3-rasvahappojen, EPA:n ja DHA:n, suotuisa vaikutus verenpaineeseen on tutkimusten mukaan erityisen...
Fermentoitu puolukkamehu tukee tutkitusti suun terveyttä
Kotimaisilla marjoilla tiedetään olevan paljon hyviä ominaisuuksia, ja niiden terveysvaikutuksia on tutkittu...
Aloittelevan vitamiininkäyttäjän muistilista: tärkeimmät ravintolisät hyvinvointisi tueksi
Ravintolisäviidakossa seikkaillessa voi mennä helposti pää pyörälle. Valikoiman laajuus yllättää joskus jopa...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.