Uusi elämä ja kuinka se startataan

Uusi elämä ja kuinka se startataan

Vieraileva kirjoittaja: Elina Koponen / Trainers United

 

Tammikuu, tammikuu, tammikuu… Aika aloittaa elämä taas puhtaalta pöydältä. Lopettaa tissuttelu, hankkia salikortti ja vaihtaa pizzat ja kebabit siemeniin ja marjoihin.

Ensimmäinen viikko menee leikiten, toisella viikolla palkitsen itseni tummalla suklaalla, ja hupsista vaan, viimeistään helmikuun lopussa löydänkin itseni taas sohvalta karkkipussin kanssa. Kuulostaako tutulta? Mitäpä jos hoidettaisiin homma tänä vuonna vähän eri tavalla.

Vaikka näin:

Tammikuu - laitan herätyskellon soimaan puoli tuntia aikaisemmin ja syön aamiaisen: kuppi kahvia, lautasellinen kaurapuuroa marjoilla ja keitetty kananmuna. Teen sen joka aamu, vaikka välillä ei tekisi mielikään, ja jo loppukuusta huomaan jaksavani töissä paremmin.

Helmikuu - tarkistan ruokailurytmini. En enää yritä sinnitellä lounassalaatilla iltaruokaan asti, vaan lisään päivään täyttävän aamiaisen lisäksi 1-2 välipalaa: rahkaa & hedelmiä, pähkinöitä tai vaikkapa raakapatukka taateleista ja kookoshiutaleista. Kun keho ei ole paastotilassa koko iltapäivää, ei illallakaan tarvitse ahmia kaappeja tyhjäksi.

Maaliskuu - On aika satsata lepoon. Ehdinkö rauhoittumaan ja kokoamaan ajatuksia päivän aikana? Nukunko hyvin? Milloin viimeksi olen vain ollut, unelmoinut, tylsistynyt? Mitä jos kokeilisit sitä nyt. Saatat huomata kuinka nopeasti stressitasot laskevat ja kuinka paljon näet sellaista mikä jää arjen kiireessä piiloon.

Huhtikuu - Nyt olet valmis lähtemään liikkeelle! Energiavarastosi ovat täynnä, keho on levännyt ja uusista tavoista on tullut rutiinia. Aloita maltilla ja aloita perusteista: vahvista keskivartalon syviä lihaksia joogalla tai pilateksella, lisää liikkuvuutta venyttelyllä ja haasta sydän ja verenkiertoelimistö vaikkapa hölkällä. Kehitä kaikkia kolmea kunnon osa-aluetta, käy mukavuusalueen ulkopuolella, mutta muista myös levätä välillä.

Toukokuu - Anna palaa! Juokse, pelaa, joogaa, golfaa, ui. Meditoi, unelmoi ja nuku. Tapaa ystäviä ja tee sitä mistä pidät. Nauti perheen ajasta ja omasta ajasta. Syö hyvin, usein ja terveellisesti. Ja palkitse itsesi välillä. Vaikka sitten sillä karkkipussilla :)

Me kaikki haluamme olla terveitä, energisiä ja hyvännäköisiä. Ja me haluamme sen heti. Mutta valitettava totuus on, että nopeat ratkaisut harvoin toimivat. Olet huomannut sen ehkä itsekin. Kun aloitat maltilla ja teet yhden muutoksen elintavoissasi kerrallaan, onnistut tavoitteissasi huomattavasti paremmin, kuin yrittämällä liikaa ja liian aikaisin. On paljon helpompaa tehdä elämänmuutos kerran ja rauhassa, kuin aloittaa joka kuukausi tai vuosi alusta. Eiköhän aloiteta siis uusi elämä nyt viimeistä kertaa ja aloiteta se kunnolla?

Trainers United on ainutlaatuinen, yksityishenkilöitä palveleva sekä yrityksille räätälöitäviä personal training -palveluita tarjoava yritys Suomessa. Keskitymme tekemään suomalaisista terveempiä, ei pelkästään vapaa-ajalla, vaan myös töissä.

 

 

Alunperin julkaistu 16.1.2015 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa.

Superfoodit laihdutuksen tukena

Spirulina on Vuoden 2015 Rohdoskasvi

Näitä luetaan

Miten optimoida ravintolisien imeytyminen?
Hyvinvointiamme edistää vain sellainen ravintolisä, jonka elimistö kykenee käyttämään hyödyksi.Tästä...
Luonnonsuola - Aarre Himalajan vuoristosta
Lempeä maku ja monien vaivojen apu. Paremmin ei voisi kuvailla luonnon todellista...
Wild Nutrition: 10 vuotta naisterveyden asialla
Wild Nutrition juhlii tänä vuonna tuotemerkkinsä 10-vuotismerkkipäivää.
Maitohappobakteerit kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemisessa
Maitohappobakteeri on elävä bakteeri, joka tuottaa maitohappoa ja kiinnittyy suoliston...
5 syytä syödä D-vitamiinia
D-vitamiini, tunnetaan myös "aurinkovitamiinina", on yksi tärkeimmistä vitamiineista, jotka tukevat...
Mitä aminohapot ovat?
Aminohapot jaetaan ei-välttämättömiin aminohappoihin ja yhdeksään välttämättömään aminohappoon, joita on saatava riittävästi...
Reishin ja pakurin hyödyt terveyden tueksi - nyt helposti ja herkullisesti!
Funktionaaliset sienten hyödyt ovat mittavat: vahvempi vastustuskyky, parempi yleiskunto ja...
Viisi vinkkiä raudan imeytymisen tehostamiseksi
Maailman terveysjärjestön eli WHO:n mukaan peräti 30 % ihmisistä kärsii raudanpuutteesta....
C-vitamiinin terveyshyödyt tehokkaasti kehon käyttöön
C-vitamiini on vahva antioksidantti, joka tukee sekä immuunijärjestelmämme että hermostomme...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.