Uusi elämä ja kuinka se startataan

Uusi elämä ja kuinka se startataan

Vieraileva kirjoittaja: Elina Koponen / Trainers United

 

Tammikuu, tammikuu, tammikuu… Aika aloittaa elämä taas puhtaalta pöydältä. Lopettaa tissuttelu, hankkia salikortti ja vaihtaa pizzat ja kebabit siemeniin ja marjoihin.

Ensimmäinen viikko menee leikiten, toisella viikolla palkitsen itseni tummalla suklaalla, ja hupsista vaan, viimeistään helmikuun lopussa löydänkin itseni taas sohvalta karkkipussin kanssa. Kuulostaako tutulta? Mitäpä jos hoidettaisiin homma tänä vuonna vähän eri tavalla.

Vaikka näin:

Tammikuu - laitan herätyskellon soimaan puoli tuntia aikaisemmin ja syön aamiaisen: kuppi kahvia, lautasellinen kaurapuuroa marjoilla ja keitetty kananmuna. Teen sen joka aamu, vaikka välillä ei tekisi mielikään, ja jo loppukuusta huomaan jaksavani töissä paremmin.

Helmikuu - tarkistan ruokailurytmini. En enää yritä sinnitellä lounassalaatilla iltaruokaan asti, vaan lisään päivään täyttävän aamiaisen lisäksi 1-2 välipalaa: rahkaa & hedelmiä, pähkinöitä tai vaikkapa raakapatukka taateleista ja kookoshiutaleista. Kun keho ei ole paastotilassa koko iltapäivää, ei illallakaan tarvitse ahmia kaappeja tyhjäksi.

Maaliskuu - On aika satsata lepoon. Ehdinkö rauhoittumaan ja kokoamaan ajatuksia päivän aikana? Nukunko hyvin? Milloin viimeksi olen vain ollut, unelmoinut, tylsistynyt? Mitä jos kokeilisit sitä nyt. Saatat huomata kuinka nopeasti stressitasot laskevat ja kuinka paljon näet sellaista mikä jää arjen kiireessä piiloon.

Huhtikuu - Nyt olet valmis lähtemään liikkeelle! Energiavarastosi ovat täynnä, keho on levännyt ja uusista tavoista on tullut rutiinia. Aloita maltilla ja aloita perusteista: vahvista keskivartalon syviä lihaksia joogalla tai pilateksella, lisää liikkuvuutta venyttelyllä ja haasta sydän ja verenkiertoelimistö vaikkapa hölkällä. Kehitä kaikkia kolmea kunnon osa-aluetta, käy mukavuusalueen ulkopuolella, mutta muista myös levätä välillä.

Toukokuu - Anna palaa! Juokse, pelaa, joogaa, golfaa, ui. Meditoi, unelmoi ja nuku. Tapaa ystäviä ja tee sitä mistä pidät. Nauti perheen ajasta ja omasta ajasta. Syö hyvin, usein ja terveellisesti. Ja palkitse itsesi välillä. Vaikka sitten sillä karkkipussilla :)

Me kaikki haluamme olla terveitä, energisiä ja hyvännäköisiä. Ja me haluamme sen heti. Mutta valitettava totuus on, että nopeat ratkaisut harvoin toimivat. Olet huomannut sen ehkä itsekin. Kun aloitat maltilla ja teet yhden muutoksen elintavoissasi kerrallaan, onnistut tavoitteissasi huomattavasti paremmin, kuin yrittämällä liikaa ja liian aikaisin. On paljon helpompaa tehdä elämänmuutos kerran ja rauhassa, kuin aloittaa joka kuukausi tai vuosi alusta. Eiköhän aloiteta siis uusi elämä nyt viimeistä kertaa ja aloiteta se kunnolla?

Trainers United on ainutlaatuinen, yksityishenkilöitä palveleva sekä yrityksille räätälöitäviä personal training -palveluita tarjoava yritys Suomessa. Keskitymme tekemään suomalaisista terveempiä, ei pelkästään vapaa-ajalla, vaan myös töissä.

 

 

Alunperin julkaistu 16.1.2015 Hyvinvoinnin vanhassa blogissa.

Superfoodit laihdutuksen tukena

Spirulina on Vuoden 2015 Rohdoskasvi

Näitä luetaan

Optimoi terveytesi Nordic Kingsin härän sisäelintuotteilla
Ruoholla ruokitun härän sisäelimet kuuluvat maailman ravintorikkaimpiin ruokiin. Sisäelimillä on laajempi ravintoprofiili...
Punavalo hoitaa koko kehoa tutkitusti ja turvallisesti
Kirkasvalo on monelle tuttu apuväline kaamosajan väsymykseen, mutta mikä sitten on punavalo?...
Omega-3:n UUSI aikakausi – Balanstri Omega3+
Balanstri Omega3+ -kalaöljyvalmiste rantautui Suomeen vuonna 2017 yhteistyössä hollantilaisen...
Urheiluravitsemus – matka kohti olennaista
Liikkujan ravitsemuksessa on menty aika lailla eteenpäin parin viime vuosikymmenen aikana. Olen...
Sienet ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin edistäjinä

KÄÄPÄ Mushrooms valmistaa suomalaisista luomusienistä funktionaalisia sieniuutteita. Yrityksen toiminnan...

Black Stuff – ravintolisien uusi musta
Black Stuff on ravintolisämarkkinoiden yksi puhutuimmista uutuuksista. Black Stuff syntyi tiederyhmän innovaationa...
Echinasan valmistetaan Suomessa viljellyistä punahatuista
Echinasan on Suomen puhtaassa luonnossa viljellyistä punahatuista valmistettu punahattu-uute,...
Onko verenpaineesi koholla?
Kalaöljyn omega-3-rasvahappojen, EPA:n ja DHA:n, suotuisa vaikutus verenpaineeseen on tutkimusten mukaan erityisen...
Fermentoitu puolukkamehu tukee tutkitusti suun terveyttä
Kotimaisilla marjoilla tiedetään olevan paljon hyviä ominaisuuksia, ja niiden terveysvaikutuksia on tutkittu...
Aloittelevan vitamiininkäyttäjän muistilista: tärkeimmät ravintolisät hyvinvointisi tueksi
Ravintolisäviidakossa seikkaillessa voi mennä helposti pää pyörälle. Valikoiman laajuus yllättää joskus jopa...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.