Pysyvä painonpudotus onnistuu elämäntapamuutoksen kautta

Pysyvä painonpudotus onnistuu elämäntapamuutoksen kautta

Saara Aarnio

Laura on työskennellyt Hyvinvoinnin Tavaratalossa yrityksen alkuajoilta asti, jo yli 10 vuotta. Puolitoista vuotta sitten hän päätti aloittaa elämäntapamuutoksen, jonka ansiosta on onnistunut pudottamaan peräti 35 kiloa.

Lue Lauran vinkit ja ota käyttöön omaan elämäntilanteeseesi sopivat!

Lauran painonpudotusvinkit:

 1. Hyväksy asiat sellaisina kuin ne ovat. Olet edelleen sama ihminen, vaikka painoa on tullut lisää.
 2. Suhtaudu itseesi lempeästi, älä syyllistäen. Itseinho ei ole pitkäkestoista polttoainetta elämäntapamuutoksellesi.
 3. Ole kärsivällinen ja aloita tarpeeksi pienillä muutoksilla: lisää hyvää ja jätä jotain huonoa pois. Kun teet aluksi pieniä muutoksia, jaksat kohdata myös arkiset haasteet. Pienetkin muutokset vaikuttavat oloosi yllättävän paljon!
 4. Älä käy usein vaa’alla ja hanki siitä itsellesi uutta stressinaihetta. Isoimman alkupudotuksen jälkeen ei ole mitään järkeä ravata vaa’alla päivittäin.
 5. Aloita elämäntapamuutos, älä laihdutuskuuria. Päätä selkeästi, että haluat olla aktiivisempi. Passiivinen elämäntyyli on salakavala lihottaja.
 6. Ruokavalion kanssa kannattaa olla joustava. Kun menen lounaalle ystäväni kanssa, en stressaa itseäni tarpeettomasti lounaspaikan tarjonnasta. Syön sitä, mitä on tarjolla ja panostan terveelliseen ruokaan aina, kun voin siihen itse vaikuttaa.
 7. Paras motiivi painonpudotuksessa on ollut hyvä olo ja se, että pystyn tekemään sellaisia asioita, joihin en 35 kiloa sitten pystynyt. Motiiviksi ei kannata ottaa pelkästään ulkonäköä – se ei kanna yleensä pidemmän päälle. Lisäksi muutoksessa on tärkeää huomata myös oma henkinen kasvu.
 8. Älä muuta ruokavaliotasi liian radikaalisti, jotta arkesi ei muutu sen myötä kohtuuttoman stressaavaksi. Voit syödä edelleen myös ihan normaalia kotiruokaa, jopa herkutella silloin tällöin. Panosta kotimaiseen ja mahdollisimman puhtaaseen perusruokaan.
 9. Aloita yhdestä asiasta: lisää joko arkiliikuntaa tai tee muutoksia ruokavalioon. Itse tein aluksi ruokavaliomuutokset, jonka jälkeen ryhdyin kävelemään töihin ja käymään lenkillä. Älä hätiköi muutosten kanssa!
 10. Harrasta sellaista liikuntaa, josta nautit. Älä pakota itseäsi neljän seinän sisään kuntosalille, jos viihdyt paremmin luonnon keskellä.
 11. Elämäntapamuutoksen yksi tärkeimmistä osa-alueista on aktiivinen arki. Jos olet perheellinen ja teet toimistotyötä niin kuin minäkin, kätevin tapa liikkua on kulkea työmatkat pyörällä.
 12. Pyri pudottamaan painoa mahdollisimman tasaisesti ja turvallisesti. On tärkeää syödä tarpeeksi omaan kulutukseen nähden, niin jaksat olla aktiivinen myös urheilusuoritusten ulkopuolella.
 13. Lempeys ja armollisuus ovat elämäntapamuutoksen avaimia. Välillä kompastelet eteenpäin, mutta se kuuluu asiaan. Kun tuntuu, että tarvitset lepoa, sinun täytyy levätä. Et ole ammattiurheilija, joten voit liikkua ja levätä omaa kehoasi kuunnellen.
 14. Meille on iskostettu, että laihduttaminen on kovaa duunia. Se on oikeastaan aika helppoa, kunhan opit kuuntelemaan itseäsi ja etenet oman jaksamisesi mukaan.
 15. Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka tukevat elämäntapamuutostasi. On mahtavaa, että myös työpaikalla minua tuetaan ja esim. kiky-tunnit saa käyttää liikuntaan.
 16. Aloita elämäntapamuutos siinä vaiheessa, kun itse koet, että aika on oikea.

Laura teki täydellisen elämäntapamuutoksen pikkuhiljaa ja onnistui pudottamaan 35 kiloa!

Tämä juttu on referoitu myös ensimmäiseen asiakaslehteemme, HYVIS-lehteen. 

Tutustu lehteen tästä >>

 

Edellinen artikkeli

Frutin™ – luonnollista apua närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin

Seuraava artikkeli

Tuisan suolalampuilla loihdit puhtaamman sisäilman

Jätä kommentti

Huomioi, että luemme kaikki kommentit ennen julkaisua, koska haluamme pitää blogimme asiallisena.

Robottiesto: