Kalaöljy, omega-3

Mitä hyötyä on kalaöljystä?

Miten valita paras kalaöljy?

Kalaöljyn loistavat ominaisuudet kerryttävät vuosi vuodelta enemmän tutkimusnäyttöä ja sen myötä kalaöljyn kiinnostavuus myös kuluttajien parissa kasvaa edelleen. Se on yksi suosituimmista ravintolisistä, sillä kalaöljyn omega-3-rasvahapoista, EPA:sta ja DHA:sta, on hyötyä niin mielelle, näkökyvylle, sydämen toiminnalle, verenpaineelle kuin veren rasva-arvoille. Kalaöljylisä voi joskus olla paikallaan terveellisen ruokavalion tueksi. Löytääksesi parhaan mahdollisen kalaöljyn, kannattaa kiinnittää huomiota alla esitettyihin seikkoihin.

1. Kalaöljyn alkuperä on laboratoriotestein varmennettu

Orivon sertifiointilogo tuotteessa takaa, että kalaöljyn alkuperä, siis sekä kalalaji että kalastuspaikka, on laboratoriotestein todennettu. Tällöin voit olla varma, että ravintolisän kalaöljy on juuri sitä, mitä sen väitetään olevan, eikä siihen esimerkiksi ole sekoitettu muita heikompilaatuisia kalaöljyjä. Silloin voit myös varmistua, mistä kalalajista öljy on valmistettu, jotta voit varmistua, että kalaöljy on valmistettu kestävistä kalakannoista. Orivo on norjalainen yritys, joka on kehittänyt ensimmäisenä maailmassa laboratoriotestin kalaöljyn alkuperän todentamiseksi. Terveyskaistan KultaOmega-3-kalaöljyllä on ensimmäisenä ja ainoana Suomessa Orivon sertifiointi: se takaa, että öljy on valmistettu Tyynenmeren anjoviksista eikä mistään muusta.

2. Kalaöljy ei ole hapettunutta

Kalaöljy hapettuu aina, kun se joutuu ilman hapen kanssa tekemisiin. Hapettuminen tarkoittaa samaa kuin härskiintyminen. On siis erittäin tärkeää, että kuljetusmatka kalastuspaikalta tuotantolaitokselle on mahdollisimman lyhyt sekä käsittelyprosessit ovat laadukkaita. Kalaöljyn altistus hapelle on myös vähäisempää kapselin kuoren suojassa, joten kapseleissa kalaöljy säilyy paremmin kuin nesteenä. Kalaöljyn raikas maku kertoo, ettei se ole hapettunutta. Tällaisen kalaöljyn TOTOX-arvo (total oxidation -arvo) on myös mahdollisimman alhainen.

3. Kalaöljy on mahdollisimman puhdas ja väritön

Kalaöljyraaka-aineen on tultava laadukkuuteen dokumentoidusti sitoutuvalta toimittajalta, jotta kalaöljyssä on mahdollisimman vähän haitallisia aineita tai epäpuhtauksia. Puhtauden voi nähdä myös kalaöljyn kirkkaasta väristä. Yleisesti ottaen pieniin kaloihin, kuten anjoviksiin ja sardiineihin, kertyy vähemmän epäpuhtauksia, ja niiden kalastus on myös kestävää. Kalaöljyn etyyliesteröintiprosessissa kalaöljyn ympäristömyrkkyjen jäämiä voidaan vähentää entisestään.

4. Kalaöljy on vahva ja tehokas

Kalaöljy on etyyliesteröidyssä, tehokkaassa ja puhtaassa muodossa. Kalaöljyn omega-3-sarjan rasvahapot EPA ja DHA ovat sen terveydellisten hyötyjen perusta, mutta vain riittävissä määrin nautittuina. Jotta hyötyjä voi saada esimerkiksi veren triglyseridi-arvoihin, tulee EPA- ja DHA-rasvahappoja nauttia päivässä yhteensä 2 grammaa (eli 2000 mg). Verenpainehyödyn saavuttaakseen pitää niitä saada yhteensä 3 grammaa (eli 3000 mg) päivässä.

Terveyskaistan KultaOmega-3 Vahva kalaöljy täyttää kaikki yllä olevat vaatimukset – sekä muutamia muitakin. Se on monella mittarilla paras kalaöljy:

  • KultaOmega-3:lla on Orivo-sertifionti ensimmäisenä ja ainoana Suomessa: se on valmistettu Tyynenmeren anjoviksista eikä mistään muusta
  • Sen kalaöljy on etyyliesteröidyssä, tehokkaassa ja puhtaassa muodossa
  • Huippupitoisuudet, 400 mg E-EPA-rasvahappoa ja 300 mg E-DHA-rasvahappoa, yhdessä kapselissa takaavat tehokkaat terveyshyödyt 1–5 kapselilla päivässä, myös hyödyn verenpaineelle
  • Sen raaka-aineena on Golden Omegan huippulaadukas ja kestävästi tuotettu kalaöljy, jolla on viisi sertifikaattia: Orivo, IFOS, IFFO, Friend of the Sea ja Dolphin Safe
  • Golden Omegan tuotantolaitos sijaitsee Pohjois-Chilessä, siellä missä kalastuskin tehdään. Näin kuljetusmatkat ovat lyhyitä ja öljyn tuoreus ja laatu pysyvät hyvinä. Myös raaka-aineen jäljitettävyys valmiiksi tuotteeksi asti on aukotonta.
  • GoldenOmegan etyyliesteröidyllä kalaöljyllä on laboratoriotestein varmistetut erittäin matalat Totox-arvot, tyypillisesti alle 5. Myös sen epäpuhtauksien määrät ovat pienet ja sen väri on kirkas, Gardnerin väriasteikolla tyypillisesti 1 tai alle.

Lisäksi kapselin kuori on kalagelatiinia, ensimmäisenä etyyliesteröidylle kalaöljykapselille Suomessa, mikä on ilahduttava uutinen niille, jotka haluavat välttää nauta- tai sikaperäisiä ainesosia.

Tähän liittyvät tuotteet:

Nauti keväästä - hengitä helpommin

Vaivaako tukkoinen tai kuivuudesta ärtynyt nenä? Propolian nenäsuihkeet lievittävät oireita

Näitä luetaan

Kolmen viikon testi paljastaa: curaMIN helpottaa nivelvaivoja, 93 % testaajista raportoi selkeitä parannuksia
Sekä kliiniset kaksoissokkotutkimukset että biohakkereista koostuvan testiryhmän käyttökokemukset todistavat kiistattomasti Harmonia curaMINinin...
Geenitestauksen hyödyt stressinhallinnassa
Stressi on luonnollinen kehon ja mielen reaktio, joka käynnistyy tilanteissa,...
Kombucha – Parempi vaihtoehto perinteisille virvoitusjuomille
Se tunne, kun siemaiset kylmää virvoitusjuomaa kuumana kesäpäivänä tai saunan...
Monipuolinen magnesium – Löydä itsellesi sopivin!
Mitä on magnesium – ja mitä hyötyä sen nauttimisesta on?
Voita uupumus ja vahvista vastustuskykyä: Biohakkerin vinkit stressinhallintaan ja resilienssin kehittämiseen
Lue tästä jutusta biohakkeri & tietokirjailija Olli Sovijärven konkreettisia neuvoja stressinhallintaan, uupumuksesta...
Mihin lisäravinteita tarvitaan?
Mihin lisäravinteita tarvitaan ja mitkä ovat liikkujan kannalta tärkeimmät urheiluravinteet?
Luonnollinen apu positiivisempaan mielialaan
Natura Median Safran-kapselit on valmistettu Suomessa, ja ne sisältävät ainoana vaikuttavana aineenaan...

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.